Reklama

Reklama

Epizody(3)

Třídílná minisérie Kvíz je inspirovaná pozoruhodným a skandálním příběhem Charlese a Diany Ingramových, kteří se pokusili o „kolosální loupež“ ve vědomostní soutěži Chcete být milionářem? 9. září roku 2001 byli major Ingram, jeho žena Diana a komplic Tecwen Whittock, který seděl v publiku, obviněni z podvodného pokusu získat milion liber v tehdy nejpopulárnější televizní soutěži na světě. Manželé stanuli před soudem za to, že jejich komplic v publiku spiklenecky pokašlával, aby naznačil správné odpovědi na otázky, které majorovi kladl moderátor pořadu Chris Tarrant. (HBO Europe)

(více)

Recenze (63)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská minisérie, ze které je cítit přesně to, co se mi na Britech tak líbí – neotřelý, originální životní příběh, ze kterého je cítit ale jistá všednost a parádní nevtíravý smysl pro humor. Navíc Britové mají dar ukázat životní příběhy naivní formou jak kdyby kocour Mikeš ke štěstí přišel. To je prostě jejich a když se to povede, tak je na to radost koukat. Navíc Kvíz ve třech dílech vypráví nejenom příběh jednoho milionáře, ale svým námětem zasahuje i do zákulisí i u nás velice oblíbeného soutěžního pořadu, která byla, pro mě, hodně zajímavá. Celkově musím říct, že ač tři díly, tak nebyl moment, kdy bych se nudil. Naopak jsem se dozvěděl plno věcí a k tomu se i pobavil. Takže proč něčemu podobnému nedát pět hvězd? ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Zatraceně dobrá minisérie, která se může směle zařadit i po bok soudních dramat jako Norimberský proces nebo Dvanáct rozhněvaných mužů, i když tady vlastně jde jen o soutěžící v Milionáři. Právě díky projevu obhájkyně manželů Ingramových je dobře vidět, proč je často takový problém vynést odsuzující rozsudek, i když je v očích veřejnosti přece „všechno jasné“, a celý třetí díl je vlastně taková honička za podivuhodným konceptem jménem pravda. Kromě těchhle témat je to taky poměrně zábavně zpracované, místy se objevuje humor a člověk se neubrání úsměvu nad tím, jak jsou soutěžící vynalézaví, když jde o to dostat se do horkého křesla a „podivat se Čechovi do tfaře“. Zajímalo by mě, kolik soutěžících v Česku mohlo získat výhru jen proto, že nepohrdli trochou té kamarádské výpomoci. (1 329.) ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem zda se na to podívat, protože jsem před časem viděl originální záznam s pro mne velice nesympatickým Charlesem Ingramem. Podvod to imo byl, ale zajímalo by mě, jak to mělo ITV pořešené ohledně podvádění (ani v seriálu není ukázáno), zda to bylo nějak konkretizováno ve všeobecných podmínkách soutěže. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Velkolepé, milionové, hádající, vědomostní, podvodné, chytré. Kdo by neznal tuhle legendární soutěž, která k televizním obrazovkám přikovala statisíce rodin? Quiz ukazuje vznik soutěže, zábavu, napětí, emoce, vznik kultu, fanouškovských skupin, a podvodníků. Na konci si sami zodpovězte otázku: Byl to podvod nebo ne? Herecky příjemné, mám ráda mě známé britské/skotské obličeje. ..loupež v přímém přenosu. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Quiz je skvělá britská minisérie o soutěži Chcete být milionářem, konkrétně o jednom bizarním případu, ve kterém manželský pár podvodem vyhrál celou soutěž. Britové jsou skvělí v tom, že často udělají přesně tolik dílů, kolik je potřeba, zbytečně nenatahují. Tady se rozhodli pro tři cca hodinové díly, což je asi tak dostačující délka pro tuhle milionářskou záležitost. Překvapivě se ale už během těch tři dílů střídají různé nálady. Ze začátku vidíme to nadšení kolem nově vznikající soutěže, ke konci vidíme vzrušující, ale napínavé soudní drama, ale velmi často se taky ve vzduchu vznáší nepříjemná nervozita, v níž hrají hlavní roli různí lůzrové, pro které je vidina sednout si naproti britské verze Vladimíra Čecha ten nejmokřejší sen (někdy i proto, že jsou až po krk v dluzích). Nebojí se proto velmi kreativně podvádět, což vyeskaluje až k profesionálnímu vojákovi, který kvízy nikdy neměl rád, a přesto najednou vyhraje milion liber. Britští herci to hrajou tak, že vám musí být hlavních představitelů líto a fandíte jim. Otázkou je, jestli to není trochu zavádějící, protože na Youtubu původní manželé až takoví sympaťáci nejsou. Quiz je každopádně kromě hrdého majitele ocenění "nejblběji hledatelný seriál roku" velmi napínavou minisérii a fascinujícím pohledem do zákulisí jedné soutěže, která pobláznila celý britský národ. (8/10) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • Dvě hlavní postavy, Charles (Matthew Macfadyen) a Diana (Sian Clifford) Ingramovi, se pak ve skutečnosti účastnili dalších soutěží. Například původní britské verze pořadu Nejlabší! Máte padáka! na BBC. (1a1jsou3)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama