Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

První díly byly skvostné, plné napětí a nového a toužili jste si pustit další díl, aby jste nasáli, co možná nejvíc informací. Bohužel někde za polovinou se to zlomilo a úroveň napětí a touhy šla velmi nízko. Jakmile jsme se v časové lince zasekli a sledovali jsme "přítomnost", tak to najednou ztratilo svoji sílu a táhlo se to a loudalo.. A jak se blížil konec, tak jsem pořád čekala nějaké rozuzlení, nebo něco velkolepého, ale dočkala jsem se tak akorát slzavého údolí. Jedno však bylo velmi nadprůměrné a sice malá Dakora Fanning! To děvče je neskutečně citlivé a herecky nadané. Jí jsem teda věřila všechno. Ale její seriálová matka mě vytáčela svým hysterickým projevem (uznávám, že to po ní režisér možná chtěl).. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po pravdě je to spíše na 3 1/2 hvězdičky. Seriál se sice tváří originálně, ale o setkáních s mimozemšťany už bylo natočeno hodně filmů (jak níže podotýká willis) a ještě hodně jich natočeno bude. Technicky je to dobře zvládnuté, scénáristicky už to není velká sláva, ale hlavní věc, kterou bych tvůrcům vytknul je to, že během 6-7 dílů přeskákali období cca 50 let a nedali tak divákům žádnou šanci zvyknout si na postavy a zkusit se s nimi nějak "sblížit". Ono to jde dost těžko, když každý další díl začíná titulkem "o 10 let později" a z malých dětí jsou najednou skoro dospělí, jejich rodiče jednou nohou v důchodu a v ději je 10 nových významných postav... Nejzajímavější mi přišel díl odehrávající se na Aljašce při archeologických vykopávkách - stylově i atmosférou byl nejblíže slavným Aktům X. Teď už jen doufám, že nikoho nenapadne natočit další série, neboť tento trend dokázal spolehlivě zlikvidovat počáteční alespoň slušnou úroveň drtivé většiny seriálů. ()

Reklama

h0n24 

všechny recenze uživatele

Seriál do kterého je třeba se vžít. Příběh dotýkající se několika generací... Nekulhá! Ano, chvílemi zdlouhavé. Je to záměr. Prázdná místa nutí přemýšlet. Stejně tak Dakotiny poznámky. Mají hloubku. Nejsou ani tak superinteligentní. Vyvolávají však emoce. Ty emoce, které z nás (podle filmu) dělají lidi. ░ 870 minut člověčího života. Nejméně polovina snění a hloubání. Nelituji. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Desetidílný sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga o setkání s mimozemskou civilizací. Děj začíná v roce 1944, kdy posádka bombardéru spatří zvláštní světla nad Německem. Od tohoto okamžiku sledujeme generační vývoj až do součastnosti. Paralelně sledujeme generační vývoj jiné rodiny, aby se na konci oba potomci sblížili a zrodili děvčátko, které má neuvěřitelné schopnosti. V popředí vystupuje ještě jeden vývoj, vývoj rodiny, která se tomuto všemu snaží porozumět i za cenu poněkud nelegální. Musím se přiznat, že to nebylo vůbec špatné. Byly místa, kde jsem se poněkud nudil, zejména protože jeden díl trvá necelých devadesát minut, a to je dost. Ale poté se vše otočilo a já jen zíral. Co se mi ale líbilo nejvíce, bylo právě sledování gererací, pozorovat je od počátků a poté jak stárnou a mají svoje ději a ty pak taky stárnou. To byla paráda. Škoda jen, že od pátého nebo šestého dílu sledujeme dění v součastnosti a vývoji není dopřán větší prostor. Palec nahoru musím dát všem hercům, protože byli výborní a proto minimálně 4*. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená tématika, výborný rozjezd. Jak jsem byl malý, tak v části odehrávající se na Aljašce jsem se dokonce bál, ale postupem času to ztrácí na tajemnu a napětí, závěrečné vysvětlení mě taky až tak moc neuspokojilo, prostě poslední třetina seriálu je založená spíš na úžasném představení malé Dakoty. 75% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Scéna s bombardováním za druhé světové války byla vytvořena použitím techniky „Lightwave 3D“. Obrázek Německa je ve skutečnosti špionážním snímkem pořízeným za druhé světové války. (HappySmile)
  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)
  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)

Reklama

Reklama