Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem v dětství viděl poprvé tento film, dost jsem si jej oblíbil. Nejen kvůli nádherné přírodě, moři a dobrodružství, ale proto, že jsem chtěl taky něco podobného zažít. Samozřejmě až na tu finální bouři. Dnešní mládež (většina) nemá už ani představu, co to je cepování odolnosti, soudružnost a odvaha – věční mamánci, kteří čumí od rána do večera do mobilů, objíždějí s rodiči obchoďáky, machrují na sociálních sítích a paří hry. Za mě nebyli počítače, mobily, konzole, tablety – děcka lítala venku bez rozdílu věku, někteří chodili do nejrůznějších sportů, kroužků, skautu nebo prostě jen do lesa za barák. Ridley Scott byl a pořád je machr mezi režiséry a neznám moc filmů, které by se mu nepovedli. A i tento kousek řadím mezi nadprůměrné záležitosti. Sice neoplýval excelentními triky, ale dobrodružný příběh se mi líbil, herecké výkony rovněž, cítil jsem z toho emoce i dobrou atmosféru, postavy se postupně rozvíjely a vždy se na tento film podívám rád znovu. Jasně bylo tu pár slabších pasáží, ale nad těmi dokážu mávnout rukou. Lehce nadprůměrná záležitost. 70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajnové dobrodružství na moři a řekl bych i trochu neprávem podhodnocený a opomíjený film. Příběh o dospívání, hledání sama sebe a svého místa na světě. Možná místy i na úkor tempa a akce. I když mě schopný Ridley Scott obecně svým poměrně rutinním řemeslem málokdy vyloženě ohromí, tady ta jeho jednoduchá režie ala hollywoodská učebnice sedí a neruší. Příběh založený na skutečné události je to moc pěkný. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

„Rok pred Titanicom sa potopil i Albatross, kde taktiež došlo k tragédii” ... ! I napriek tomu, že som sa pozeral na „výtvor” od tvorcu Votrelca a Blade Runnera, t.j. od renomovaného režiséra Ridleyho Scotta, nemôžem čestne prehlásiť, že by som NADmieru sršal blahom, ba naopak, pravdepodobne som zhliadol, hádam jeden z najhorších a najnudnejších filmov jeho bohatej kariéry, keď maximálne tak, jedine, takmer, záverečná sekvencia s „Bielou smršťou” , ma totálne vyviedla z častého zívania, ktorá je naprosto strhujúca a vyčerpávajúca, „ale mával som ten dojem a pocit, akoby sa nakrúcala v bazéne” ... Všetci herci sú totálne o ničom a o nikde, i ten, ktorého by si všetci poplietli s Michaelom J. Foxom. Legendárny Jeff Bridges sa môže snažiť, koľko chce, ak tu prakticky vôbec nič poriadne nefunguje ! PS : Najideálnejšie je film pretočiť tam, kde líčim, lebo inak budete mať sakramenské problémy vydržať až do koca. Je to filmové utrpenie, keď na všetkom je najhoršie to, že je pod tým podpísaný práve RIDLEY. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Krásná snová hudba provázená klasickými pohlednicemi s visačkou made in Ridley Scott. Místy film na který se pěkně dívá, místy ....... těžko říct, co mistr takového formátu chce říct snímkem s tak jednoduchým a předvídatelným dějem. V každém případě film jako večerní záplata proti nudě neuškodí ... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rok 1961. Studentská loď Albatros se pod vedením kapitána Sheldona (Jeff Bridges) vydává na obvyklou plavbu Karibským mořem. Posádka - mládenci, kteří se na této plavbě kromě standardní výuky mají naučit taktéž fyzické odolnosti, spolehlivosti i přátelství. Nikdo z nich, ani sám kapitán, ale netuší, že je čeká zkouška největší - když se Albatros dostane do prudké bouře... To si takhle jednou pustím film - docela dobře se na něj kouká, ač se po většinu filmu nic moc extra neděje, ale nenudí a přináší své "důležité ponaučení" - i velmi naivního konce. Pak se kouknu na ČSFD a nestačím se divit - Režie: Ridley Scott. Vidím dobře? Ten Ridley Scott, který je podepsán pod Gladiátorem, Vetřelcem nebo Černý jestřáb sestřelen? Ten natočil tak obyčejný a zbytečný film (i když jakože dle skutečné události) ? Fakt jsem musel z hodnocení ještě hvězdičku sundat, protože od Ridleyho Scotta očekávám jinou kvalitu... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)
  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno