Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (337)

Zeck 

všechny recenze uživatele

voják: "Seržante musíme okamžitě vypadnout!" seržant: "Kurva lezou mi střeva, vypadněte pryč." voják: "Tak vám je nastrkám nazpátek." seržant: "To nemá smysl, nebudou tam držet."... Problém se střevy se nakonec vyřešil vteřinovým lepidlem, kterým se všechna střeva seržanta přilepila k sobě a následně nastrkala nazápatek do břicha. Vynikající úlet? To možná ano, kdyby se autoři snažili o nadsázku, bohužel to mysleli vážně. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

"Pojď vezmu tě odsud pryč" - "Vždyť mi vylézají střeva, nemůžu chodit." - "No tak je vrátíme zpátky" - Né, vždyť tam nebudou držet." Ano teď si asi říkáte, jestli je tahle hláška vážně z tohodle filmu. No musím vás zklamat. Je. A jako milión dalších věcí, které člověka nutí se u tohodle "hororu" se smát. Voják střílí z brokovnice skrz rozsekané okno na vlkodlaka. Díky tomu, že je tak blízko mu ten vlkodlak tu brokovnicu veme a vystřelí pro změnu on po něm a hodí mu jí zpátky do pokoje. Nevím co z tohodle snímku dělá horor. Že by ty hektolitry krve a kila vnitřností ? No, já nevím. Každopádně je to film na jedno použití. Odpad si tom, ale nezaslouží. Ty masky byly fakt dost dobře zpracované a herci taky nebyli špatně vybraní. Ten děj. No ten děj měl dobrý nápad, asi takhle vám to řeknu. Do první půlky filmu se to ještě dalo zvládnout, ale potom se začalo s těmadle výše zmíněnými hláškami a jim podobným frázím a dějové zvraty začaly film táhnout nevyhnutelně k zemi. Až na tyhle tři zmíněné body (herci, masky a děj do první půlky filmu+nějaké to napětí) je film děsná pitomost. Takže ? 3* a 45% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

K filmům o vlkodlacích jsem vždy byl shovívavý a myslím, že se tomu nevyhnu ani zde. Samozřejmě, beru všechny výčitky, že film je ryze béčkovou řežbou bez hlubšího smyslu, že dialogy jsou místy opravdu pitomé a že chvilková komediálnost může někomu připadat nepřípustná, ale když si vzpomenu na Landisova skvělého Amerického vlkodlaka v Londýně, tak proč by ne? Vlkodlaci zde mají alespoň pořádný vzhled, a i když tu pravou proměnu nevidíme, tak si můžeme vychutnat místy dost dobré gore a hlavně pár opravdu dobrých a překvapivých scén. Kráva u táboráku vede. Postavy jsou sice jak z déčkového televizního akčňáku, ale každá splňuje svůj díl a hlavně Sean Pertwee je sympaťák. Nesmí se to brát vážně, prakticky to je dost odlehčená hororová podívaná, místy sklouzávající až ke komedii. Počítám, že úmyslně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První rejžův celovečerák a hned skvostná béčková pecka. Jednotka vojclů na cvičném pochodu Highlandem, je za úplňkové noci ze zálohy přepadena a postupně na kusy masa cupována rozvětvenou rodinou skotských vlkodlaků. Film je na první i druhý pohled levný a neohromí svými triky ani výpravou, ale moje sympatie si získal příjemně neformálním stylem režie i hereckých výkonů; všichni herci jsou skvělí týpci (+ jedna skvělá typka), mluví jak jim zobák narostl, na nic si nehrají a jsou vám svým vojáckým tvrďáctvím sympatičtí. No, možná že to jejich chlapácké hláškování bylo chvílemi malinko přehnané, ale určitě se na to kouká líp, než na nějakou vyteplenou romantickou komedii nebo na podobný sajrajt. "Ou, Ježíši, mám střeva venku!" "No tak je nacpeme zpátky!" "Nebudou tam kurva držet!" "Jasně že budou!" apod. Dog Soldiers jsou parádní Marshallovou generálkou před majstrštykem The Descent tři roky poté. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad filmu spadajícího do kategorie "guilty pleasure". Je to neskutečná hloupost, dialogy i většina scén jsou ať už chtěně nebo nechtěně k smíchu, stejně jako triky, ale já se zkrátka bavila. A nebylo to jen díky účasti Kevina McKidda, který si roli drsného vojáka v tomhle vlkodlačím nízkorozpočtovém béčku vyloženě užíval. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Neil Marshall vytvoril 17 či 18 verzii scenáru a až vtedy bol s materiálom natoľko spokojný, že začal s natáčaním. (beso74)
  • Postava Seana Pertweeho "Sgt. Harry G. Wells" je pojmenována po spisovateli H.G. Wellsovi. (Chatterer)
  • Jason Statham bol pôvodne plánovaný do role Coopera, ale v poslednej chvíli vycúval z projektu, aby mohol hrať vo filme Ghosts of Mars režiséra Johna Carpentera. (Nekrofil)

Reklama

Reklama