Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se na filmovém plátně objevila Ester (Orphan, 2009), která však oproti dívce z tohoto filmu disponuje vyrovnanou povahou bez známek lability, chladnokrevností, je uvědomělejší svých činů, a díky svému zdánlivě obyčejně vypadajícímu a normálně působícímu zevnějšku (za kterým však skrývá čiré zlo), působí mnohem více děsivěji, tady byla May. A s tou také "něco není v pořádku." Ta holka je opravdu velmi slušný cvok a Angela Bettis opět předvádí svůj skvěle psychopatický výkon. Nedokážu si ji vůbec představit v postavě nějaké normální dívky či obdivované krásky. Svou osobitou zvráceností a narušeností dokáže s přehledem překonat skutky i těch nejznámějších sériových vrahů. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla už dávno takže těžko hodnotit. Vzpomínám si ale, že se mi poprvé v životě zvedl žaludek při filmu, když si May z ničeho nic vrazila nůžky do oka. Tehdy mě chuť na horory přešla asi tak na týden. Ale po týdnu už se všechno vrátilo do starých kolejí a jsem zase stejný prase jako jsem bývala :-) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Strašně nudně natočený film, který je hlavně drama, horor pak jenom ve finále. Drama je to ovšem celkem hloupé - celé je to o holce jménem May, která má jednu jedinou kamarádku a tou je její panenka, jinak se May chová strašně divně, je introvert, ale později se na ni usměje štěstí a nějakou náhodou si najde přítele a kamarádku, ti jsou taky strašně divní, kamarádka je lezba a chce to s ní dělat, May je evidentně bi, protože má toho přítele, který se zabývá točením černobílých torture porn. Postupně se na May všichni vykašlou, jí se rozbije panenka a ona se zblázní a jelikož se jí na spoustě lidech líbí jejich části (ruka, noha, krk...), tak si pro ně přijde. Bez nějakého napětí, jelikož nám je všem jasné, že May teďka nikdo nezastaví (což je dost zajímavý, celej film se to holka bojí mluvit, ale pak úplně bez problémů všechny zabije) a tak si nakonec z těch částí vyrobí novou panenku, u které má ale pocit, že ji ta panenka nevidí, takže si May vypíchne oko a dá to té svojí panence. Fin, konec. A poselství filmu? Vyhýbejte si introvertům, protože když jim něco uděláte, okamžitě vás zabijí, protože jsou uvnitř strašně zvrhlí. Ha ha, to jako fakt? Netočil to náhodou můj učitel na základce, který vystřídal nejmíň tisíc povolání, přičemž dobře neovládal ani jedno a jednou pronesl, že introverti jsou zhouba lidstva? Možná v tom až moc vidím nějaké poselství, ale tak když je to spíš drama, tak by to něco říkat mělo a jestli to něco říkat mělo, tak se mi to zdá dost hloupé. Herecky to je překvapivě dost dobré Angela Bettis svoji roli May hraje fakt skvěle, Jeremy Sisto je tu taky dost dobrej, ale celkově mě prostě film nudil, a dost zklamal. A to to natočil Lucky McKee, od kterého jsem viděl celkem povedený horor Lesy. May se mu ale podle mě moc nepovedla. 2* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +moje oblíbená Anna Faris, celé je to zvrácené -škoda, že to nemá moc atmosféru a film je téměř bez hudby/// Hlášky z filmu: "Když nemůžeš mít přítele, tak si ho udělej." "Líbí se mi tvoje ruce." "Jak se má Luppy? Luppy je v Pytli." "Líbí se mi tvoje tetování." Příjde borec na veterinu: "Dobrý den mám problém, když jsme odjížděl na dvolenou, můj pes měl 4 nohy, když jsem se vrátil má jen tři a když mu hodím míček tak nic, prostě za ním neběží. Můžete mi nějak pomoct?" "Máš pěkný faifky." "Tak teď si viděl co mám v mrazáku, budeme přátelé?" "Líbí se mi tvůj krk" ...Prostě síla. Teď jsem to viděl potřetí, takže už mě to nějak netáhlo. Ale když jsem to viděl poprvé, byl jsem z film docela vyřízenej. Navíc film má i silné scény: May se stará o nevidomé děti, přinese jim na ukázku panenku, která je schovná ve skleněné skříňce. Děti chtějí vidět panenku, sápou se po ni a rozbijou skříňku. Na to někdo zakřičí, že panenka je venku a všechny děti se dál po ní sápou a přitom se plazí po ostrém skle a pořádně se pořežou. Druhá scéna je v závěru. May má složenou svoji panenku z jednotlivých částí, už chybý jen oči, co myslíte že udělá? Netradiční a dost hustej film, jak říkám napoprvé mě odrovnal./// Celkem 71%/// ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem rozhodně nečekala - další případ toho, jak obaly někdy naprsto nevhodným způsobem presentují obsah. May není slaboduchá vyvražďovačka ale k upodivu psychologická hříčka o plaché, trošku podivné dívce, která se chce vyrovnat se samotou. Svým způsobem bych May přirovnala k vynikající Carrie (bez telekinetických schopností). Sympatická Angela Battis vás do děje umně vtáhne a několik zajímavých vizuálních hříček i patřičně krvavé závěrečné vyústění mají svůj smysl. Jediné k čemu mám výhrady je hutnost děje - bude vám připadat, že je film poněkud délší než by mu slušelo (a to má 95 minut!) a tak z vás opadne počáteční obezřetnost - vlastně se nedá říct, zda-li je to špatně. 85% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)

Reklama

Reklama