Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Rozjezd jako z romantické komedie (s asi sekundovým záběrem na ječící May se zapíchnutýma nůžkama v oku během úvodních titulků) o ošklivce betty, která má obří brýle, jakože nejlacinější značka toho, že postava má být co největší loser na světě. Pokračuje přes morbidní vtipy až k bizarnímu krvavému závěru. Toto všechno je navíc prokládáno záběry na strašidelnou panenku a pokusy May o začlenění se do společnosti, neuspěchy a silně narušeným chováním, které se snaží maskovat jako normální. May ale narozdíl od Carrie žádné nadpřirozené schopnosti (možná?) nemá, takže nakonec své narušené osobnosti musela dát průchod trošku klasičtějším způsobem. Úplně finální scéna je pak už z úplně jiného haluzáckého soudku. :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nevzpomenout na Vraždy podle Jidáše. Přesto byla stavba příběhu jiná, nutno říci, že dobře napsaná a to samé se dá říct o postavách. Bohužel zpracování za moc nestojí. Napětí nulové, scény, jež by měly nahnat husí kůži či šokovat, tu nejsou vůbec. Snad jen ta dětská, ale i té jako by něco chybělo. A tak jediné, o čem se dá mluvit v superlativech, je výkon Angely Bettis, ale ta to sama utáhnout nemohla. 30% ()

Reklama

CBD 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem rozhodně nečekala - další případ toho, jak obaly někdy naprsto nevhodným způsobem presentují obsah. May není slaboduchá vyvražďovačka ale k upodivu psychologická hříčka o plaché, trošku podivné dívce, která se chce vyrovnat se samotou. Svým způsobem bych May přirovnala k vynikající Carrie (bez telekinetických schopností). Sympatická Angela Battis vás do děje umně vtáhne a několik zajímavých vizuálních hříček i patřičně krvavé závěrečné vyústění mají svůj smysl. Jediné k čemu mám výhrady je hutnost děje - bude vám připadat, že je film poněkud délší než by mu slušelo (a to má 95 minut!) a tak z vás opadne počáteční obezřetnost - vlastně se nedá říct, zda-li je to špatně. 85% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

What the fuck ?? Nečakal som zrovna veľa, nečakal som ani priemer, ale dostal som takmer nepozeratelnú sračku. Slabučký dej, nuda od začiatku až do konca. Stále som čakal, kedy sa už konečne niečo stane, kedy sa niečo zvrtne a rozbehne, ale bohužiaľ nič. Natočené to bolo ledva priemerne, ale atmosféra, herci, dej a ostatné aspekty sú hrozné a celkový dojem je mizerný. Veľké sklamanie a strata času. Rozhodne nikomu nedoporučujem. 30% ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o zakřiknuté dívce bez přátel, která se jednoho dne rozhodne, že nadále už nechce být sama a že si sestaví dokonalého přítele. Tak začne obcházet ulicemi a začne čtvrtit své mladé spoluobčany. Tento horror je šíleným způsobem roztahaný a po celých těch 95 min. se skoro nic neděje. Jediným kladem tohoto filmu je Angella Battis v roli May, která předvedla opravdu pozoruhodný výkon. A ještě musím vyzdvihnout závěrečnou scénu, kdy May dokoná své dílo a lehne si vedle svého “dokonalého přítele“ a ten ji vezme za ruku. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)

Reklama

Reklama