Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Matty 

všechny recenze uživatele

K pousmání obyčejný „revenge movie" drží nad vodou Scottův cit pro pěkně komponované obrázky. Tónování do žluté až oranžové filmu dodává dusnou jižanskou atmosféru. Atmosféru místa, kde všem praží na kebule a jsou tak trochu cvoci. Tonyho misogynismus je zde obzvlášť dobře patrný. Ženské hrdinky buď laškovně vystrkují pozadí, anebo schytávají údery v plné síle rozmachu. Jen škoda, že všichni ti upocení, ke konci i řádně (a právem) nakrknutí chlapi tolik žvaní a tak málo vraždí. 50% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Romantický thriller o pomste s Kevinom, ktorý bol na vrchole svojich hereckých síl, je typický scottov film z obdobia jeho začiatkov - aj po stránke tématickej aj formálnej. Od melodramatických a romantických línií upustil a na akciu, drsnosť pritvrdil už o pár rokov neskôr. Z tohto filmu nie nepodobného (pomsta vyslúžilého hrdinu, dej situovaný v mexiku, magnát/milionár, ktorý je najprv priateľom a potom nepriateľom) oveľa lepšiemu Mužovi v ohni ostane v pamäti herecky dobrý (aj scenáristicky solídne napísaný) Quinn a záverečná polhodina, kedy sa to trochu rozbehne a záver, ktorý nie je úplne schematický. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Začíná to, jako by to bylo od někoho, kdo točil Top Gun a končí to situací, při které by si Lister smutně kousal vlasy a na otázku, jestli se ještě někdy shledají, by se s hlavou v dlaních zmohl jen na plačtivé: „Nevím“.. Penisový mač ve smíšené trojhře, který v prvním setu zastřenými obrazy, Panovou flétnou a lehkým erotickým dusnem drží pozornost diváka, aby pak ve druhém přišla Scottova vendetní skreč.. ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi to leželo doma a ještě dýl jsem se odhodlával si to pustit. Nakonec jsem to zkusil. A nebylo to zase tak špatný jen tomu něco chybělo. Určitě by prospěl kratší úvod. Mojí chybou bylo taky, že od druhé poloviny jsem očekával něco jiného než se mi nakonec dostalo. I tak se, ale našlo pár povedených a zapamatování hodných scén. Suma sumárum není to špatný film, ale víc jak průměr z toho nevytáhnu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc než polovinu filmu se čeká na zlom, který spustí tažení za pomstou. Do té doby je to jen trdlování na mexické haciendě a přilehlém okolí. Je sice hezké, že se tu sešla zajímavá jména a Madlenka je fakt nádherná, ale to je tak všechno. Jenže pokud čekáte, že se to nakonec zvrhne v krvavou cestu, na jejíž konci je záchrana princezny, budete zklamaní. Vlastně je to jen o něco menší nuda, než první část, kterou občas probleskne švihnutí nožem. Tohle se nepovedlo. 30% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Krátká novela Jima Harrisona, podle níž je film natočen, vyšla roku 1979 v časopise Esquire. (-bad-mad-wolf-)
  • Erotické scény neměly žádnou choreografii. Tony Scott pouze rozmístil tři kamery, zbytek zimprovizovali sami herci Kevin Costner a Madeleine Stowe. (-bad-mad-wolf-)
  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)

Reklama

Reklama