Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Derek 

všechny recenze uživatele

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Koľko peňazí je dosť?" V r. 1994 bolo jasné, že akčné hviezdy 80. rokov (Arnold, Sly, Van Damme, Lundgren, Dudikoff) v novej dobe nemajú šancu, ak sa jej neprispôsobia. A tak Veľký Stívn začal režírovať. Vo vlastnej produkcii. Debutoval ekologickou Aljaškou v plameňoch - a rozhodne sa nedržal pri zemi, vyfasoval 50 miliónov a zdecimoval pri tom polovicu kontinentu. Vo svojom režijnom debute si raz za čas spomenul na svoje trademarky, ako sú ostré bitky (rasista Mike Starr v tom istom roku exceloval v scéne „drozd je drozd“ z BLBÉHO A BLBŠIEHO) a silácke reči („Kto to je?“ – „Predstav si svoju najhoršiu nočnú moru a vynásob ju desiatimi.“), väčšinou sa však sústredí na inuitské hatlaniny smiešne aj samotným Inuitom (viď. chozeho citát o myši a medveďovi). Tieto veci by sa bez problémov dali preglgnúť, keby v ALJAŠKE V PLAMEŇOCH bolo kvalitné zlo, ale bohužiaľ toto nevyšlo. Caine je zarážajúco nevýrazný a jeho pravá ruka na špinavú robotu John McGinley sa síce snaží, ale nestíha. Akcia nepatrí k najvydarenejším zo seagaloviek, no je brutálna a oproti neskorším seagalovkám je to predsa len relatívne kvalita (s tomu odpovedajúcimi úžasne trápno-siláckymi hláškami typu „Bol taký tajný, že ani nemal spis s nápisom ´tajné´.“). Seagal mal do r. 1994 na konte hity NICO – VIAC NEŽ ZÁKON, ŤAŽKO HO ZABIŤ, MUŽ SO ZNAKOM SMRTI, NEMILOSRDNÁ SPRAVODLIVOSŤ a PREPADNUTIE V PACIFIKU, nanešťastie sa po r.1994 len zopárkrát symbolicky vrátil (SÁM PROTI ZLU, KONEČNÉ ROZHODNUTIE, SMRTEĽNÝ ZÁSAH a podľa niektorých i PREPADNUTIE 2: TEMNÉ ÚZEMIE), aby následne padol na video. V porovnaní s jeho poslednými kusmi je ALJAŠKA V PLAMEŇOCH klasika. Dvojmetrový stokilový Steven ma dokonca príjemne prekvapil dobrou jazdou na koni. Hoci to s tou priepasťou... no neviem. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Michael Caine je velká svině, dost drsná akce -scéna s Eskymákama je nudná a dlouhá, závěrečná ekologická agitka, nelze si nevšimnou několika logických přehmatů/// Seagal není tak uplně klaďas a dělá pro ty špatný. Potom příjde na to že jeho šéf je opravdu špatný a řekne mu to pěkně do očí. Načež ho Michael Caine nechá zabít a to neměl dělat. Tož, toto je celý příběh. Jinak Seagal dosud ještě nebyl nabušenější a síla z něho úplně stříká. A nejsem si jistej jestli se ještě někdy překoná. O Aljašce jsem si myslel jen to nejlepší a určitě jsem ji nezatracoval. Jenže po znovuzhlédnutí musím říct, že ta ekovsuvka je úplně mimo mísu (a to jsem opravdu slušnej) a samotný film docela často nudí./// Celkem 63%/// ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbily tyhle paradoxy v jednání postav, kdy například Larra Crofft v Tomb Raider II, archeoložka 1. třídy a sběratelka artefaktů, při honbě za svým cílem zničí snad všechny památky co jí stojí v cestě, když Bruce Wayne v Batman začíná při svém útěku za pácháním dobra vyhodí do povětří klášter plný mnichů, nebo ekolog a přírodní samorost Steven Seagal v Aljašce v plamenech pro zachování neposkvrněné přírody vyhodí do povětří ropnou stanici. Ale je fakt, že o to tu přece nejde, důležité je, aby měl hlavní hrdina nějaké ušlechtilé důvody proč nakopat prdel co možná největšímu množství hajzlů. A Seagal si to vymyslel, zrežíroval a zahrál takhle, za to ten odpad! ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Steven Seagal před kamerou a rovnou za kamerou. Kdyby to zkusil v současné době, tak bych si asi myslel, že je to senilní starý blázen, který má místo mozku tuk. Před tímhle filmem hrál v pár opravdu povedených filmech, takže si prostě usmyslel, že bude režírovat. Udělal asi dobře, protože kdekdo na to byl v roce 1994 zvědavý, co tato akční hvězda předvede na postu režiséra. No a podělal to. Tenhle film má příšerný scénář. Ekolog a specialista na exploxe. Dva v jednom. Poděl největší. Padouch, který hazí zbraň. Hloupé dialogy. Hlavní padouch je příšerný. Nechápu, jak do toho mohl jít Michael Caine. Hlavně, že vypadá jako vosková figurína! Akce je taky slabší. Pouze výbuchy a sem tam předvede Seagal Aikido. Jinak všechno je nuda. Celý film by se mohl jmenovat Nuda. I když vlastně ne. Jedna scéna je tam vážně dobrá. Rvačka v baru s hrou Tleskanou. To bylo skvělý. Ať koukám, jak koukám, tak vážně jinak nic dobré, co by stálo alespoň za zmínku. A já hlupák čemsi myslel, že Seagalův úpadek odstartoval Patriot. Není tomu tak! Odstartoval to tento snímek. A už jen, že se Seagal pustil do něčeho na co očividně neměl, tak o to je mi Aljaška v plamenech více nesympatická. Není to tak dávno, co jsem viděl Poslední noc. To byl tak špatný film, že jsem tomu nechtěl věřit. Aljaška v plamenech je sice o něco málo lepší, ale ten ODPAD to dostává právem! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama