Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Návod k užití: Aljaškou v plamenech proplachujeme hlavu přesně 98 minut. Za sledování kýčovitých záběrů krásné přírody a poslechu hudby Basila Poledourise se snažíme Stevenu Seagalovi věřit, že umí hrát i režírovat, přičemž se netajíme sympatiemi k zase jednou ohromně roztomile slizkému Michaelu Caineovi, který nám předvede mimo jiné i senzační etudu na téma Jak natočit olejářskou reklamu aneb Nasaďte během setiny vteřiny úsměv tak vřelý, že mu všichni (raději) uvěří. Po skončení filmu s ohromně hloupým scénářem pak můžeme být rádi, že dobře dopadl a nijak vážně nám neublížil. Navíc jsme náležitě ponaučeni a už nikdy si nebudeme dělat srandu z indiánů.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Seagalov režijný debut je síce štýlovo trochu odlišný od jeho predchádzajúcich snímok, ale rozhodne nie o veľa lepší. Steven už pomaly ale isto starol a priberal, ponúk od režisérov ubúdalo a tak to skúšal sám ako režisér a hlavný hrdina filmu zároveň. Je to opäť béčková klasika, ktorá sa snaží priniesť aj posolstvo v zmysle "ekológia nadovšetko", no pre priaznivcov Stevena asi klasika, pre ostatných priemer. Škoda, večná škoda, že v skutočnosti nie je žiadny taký podobný superhrdina, ktorý by sa tak odvážne a neľútostne bil za zdravé a čisté životné prostredie. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další kravina, ostatně jako další, ne, všechny Seagalovy filmy. Osobně se divím, že se v tom snažím rýpat, že přeci nejsem cílovka (ale čím to, že ostatní akční filmy mě náramně baví?) a že nedokážu docenit kvalit herců, jakým je Steven "SS" Seagal. Z tohoto filmu už se i těžko dá dělat sranda při sledování, herec-režisér špatně zoral půdu a ta vůbec není úrodná. A když už by něco být mohlo, podkopne tomu Seagal nohy svým toporným herectvím. Schválně se koukněte na tuhle tabulku emocí SS - http://www.primitive.co.za/blog/wp-content/uploads/2008/08/steven-seagal-emotion-chart.jpg A teď si pusťte nějaký film s ním a můžete porovnávat, jak moc se obrázek liší od skutečnosti (skrytá odpověď - vůbec v ničem) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí musím říct, že Seagala nemám rád. A u jakéhokoli jiného filmu bych dal mnohem míň, ale tady udělám vyjímku a dám průměr a zaokrouhlím nahoru za snahu. Ostatní filmy se Seagalem jsou totální hnojivo, ale tohle se u mně dostalo alespoň na koukatelnou příčku. 50% za pár dobrých scén a snahu na něco poukázat :) Na greenpeace to ale nemá :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Film sa mal volať Spint Warrior alebo Rainbow Warrior ale neskôr sa tvorcovia rozhodli pre On Deadly Ground. (Seag)

Reklama

Reklama