Reklama

Reklama

Městečko South Park - Série 9 (2005) (série)


Uvězněný v komoře (S09E12)

(epizoda)
  • USA Trapped in the Closet

Obsahy(1)

Stan zjistí, že má po testu, kterému ho podrobili scientologové, deprese. Jakmile přijme své nové náboženství, zjistí ostatní členové církve, že je reinkarnací jejich vůdce. (TV Prima)

Recenze (6)

Galerie (3)

Zajímavosti (7)

  • Jenna Miscavige Hill, dcéra predsedu Scientologickej cirkvi, po odvysielaní tejto epizódy opustila túto cirkev a eventuálne sa stala jej otvorenou kritičkou. (Real Tom Hardy)
  • Původní název epizody je Trapped in the Closet, což je označení pro lidi, kteří odmítají přiznat svoji homosexualitu. Tom Cruise se v této epizodě zavře ve Stanově šatníku a odmítá vyjít ven, čímž poukazuje na dlouholeté spekulace o tom, že je gay. Slavný herec žádal po studiu stažení epizody pod pohrůžkou bojkotování propagace snímku Mission: Impossible III (2006), který měl v té době premiéru. Za zesměšňování scientologie a Cruise bylo také tvůrcům vyhrožováno žalobou. Ti vyjádřili své stanovisko skrz Stana Marshe, který na konci dílu vyzve scientology, ať ho klidně zažalují. V závěrečných titulcích jsou proto všechna jména změněna na John Smith nebo Jane Smith. Tvůrci seriálu Trey Parker a Matt Stone na Cruiseovy výhrůžky dále reagovali tak, že si pronajali menší kino, kde zdarma promítali epizodu každému, kdo přišel. Každý návštěvník ještě při odchodu obdržel zdarma DVD s kopií epizody. (Barghest)

Reklama

Reklama