Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Russell Marvin provádí běžný průzkum atmosféry pro další vesmírné lety. Sondy ale mizí! Nečekaně a překvapivě na stanici zaútočí mimozemštěné! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Triky jsou v UFO Útočí na svou dobu opravdu neuvěřitelné, ale příběh divákům předkládá jen poněkud zmatečný příběh o vzniku a průběhu sporu mezi lidmi a mimozemšťany. Zlí mimozemšťané sice měli v padesátých letech za studené války symbolizovat sovětské agresory, ale to je asi tak jediné Searsovo hlubší poselství divákovi (pro Sci-Fi z 50. let typické), které film obsahuje. Na druhou stranu je ale UFO Útočí dobře natočený napínavý a hlavně zábavný snímek, na kterém se tvůrci opravdu vyřádili. Zničených budov a památek je v tomhle snímku opravdu enormní množství :-) Zaujalo mě vysvětlení pohonu létajících talířů a pojetí mimozemšťanů jako mysli ve schránce. Spousta věcí technického rázu nevypadá na první pohled naprosto nesmyslně jako ve spoustě podobných béčkových scifáren té doby. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film Johna Carpentera a dnes sci-fi klasika o invazi mimozemšťanů proti planetě Zemi. Samotní ufoni sice připomínají chodící kastroly a se svým nemotorným pohybem dnes vzbuzují spíše smích, ale jejich satelitní zbraně na způsob laseru jsou opravdu účinné a různých explozí a hořících objektů si divák užije dosyta. Nad vší trikovou stránkou stál neochvějně mistr nad mistry - Ray Harryhausen (Souboj titánů) a nutno říci, že i s odstupem let některé, vlastně v případě tohoto filmu většina trikových sekvencí, bere dech. Všechny ty kolize létajících talířů s domy, či pád do řeky, vypadají i s odstupem let naprosto skvěle. A jen tak na okraj - když člověk kouká na ty úžasný Harryhausenovy talíře a zároveň si vzpomene na ty ve Woodově Plan 9 from Outer Space, který vznikl o tři roky později, nemůže se ubránit pobavenému úsměvu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tady se inspiroval T. Burton i R. Emmerich! Mimozemšťané se chystají zabrat Zemi, jenže nechtějí vládnout planetě, kterou by před tím zničili. Zkouší se tedy nějak s lidstvem dohodnout, jenže mnozí tuší, že jde jen o zastírací manévr, jak v klidu Zemi získat. Na vyvinutí tajné zbraně moc času nezbývá, ale vědci se vzdát nehodlají! Než dojde ke střetu, zavládnou po celém světě rozličné přírodní katastrofy. Srazit lidstvo na kolena se následně pokusí flotila obřích létajících talířů.Fajnové triky R. Harryhausena fanoušky jistě nepřekvapí. A v závěrečné bitvě dojde i na Kapitol! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Vitajte v dobe, kedy sa nikto nepredbiehal, aký bude mať silný príbeh, ale kto stvorí najodpornejších a najkrvežíznivejších emzákov. V snímke je len malilinký náznak toho, že by kreautúry z iných svetov boli mierumilovnými obdovovateľmi ľudského genómu. Ba naopak. Tvorcovia z nich stvorili to najväčšie zlo, ktoré kedy položilo svoju nohu na zemský povrch. Heslom jedných i druhých bolo : Zničiťm zničiť a ešte raz zničiť ! Netreba sa vlastne ani tomu čudovať, keď v dobe vzniku filmu bola železná opona stiahnutá až po zem a pozamykaná stovkami zámkov ... Keď som po prvý raz uvidel obyvateľov lietajúceho taniera, moja tvár sa rozveselila. Je naozaj pozoruhodné, akým vývojom prešli mimozemšťania od rokov 50-tych cez Speilbergovho ET až ku Votrelcom, Hviezdnym pechotám či StarTreku. Na druhej strane musím pochváliť veľkú snahu o reálne priblíženie priebehu záverečnej katastrofy Washingtonu s deštrukciou rôznych stavieb. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Charizmatický hrdina, nostalgicky oldschool design, fajn triky, roztomilá naivita - to všechno v tom filmu je, ale je to bohužel navlečené na velmi nudný scénář, kterému chybí smysl pro gradaci a nějaký dramatický vývoj. A vůbec nepřekvapí, že ačkoli by měly létající talíře okupovat celou Zemi, tak k vítězství lidstva stačí sestřelit pár cizáků letících nad Washingtonem :-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ray Harryhausen, který pracoval na tricích, ve své biografii uvedl, že je to jeho nejméně oblíbený film, na kterém se podílel. (Marek06)
  • Scéna výbuchu lodi je ve skutečnosti záznamem z potopení HMS Barham, k němuž došlo 25. listopadu 1941. (Marek06)
  • Poslední film, ve kterém Ray Harryhausen použil stop-motion k vytvoření hroutících se budov. Řekl, že je to příliš velká práce. (Marek06)

Reklama

Reklama