Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce hodně průměrný film. Sice chápu, že se tvůrci nechtěli opakovat a proto změnili pojetí celé postavy Freddyho Kruegra. Ten už nevraždí sám, ale skrz oběti svých snů. Bohužel tento pokus o originalitu filmu vůbec neprospěl. Film je strašně předvídatelný a nechtěně vtipný. No ale několik dobrých scén by se tam našlo. Hlavně ty s Kruegrem, i když Kruegrova postava spíš baví než děsí.. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takovouhle podpásovku si Freddy prostě nezasloužil, kor v jeho raných začátcích. Dvojka sice slavila finanční úspěch, ale po kvalitativní stránce je to hrozná bída. Napětí je tu spíše v náznacích, věnuje se zbytečným kravinám (vybuchující papoušek) a vůbec podezřelá je celá gay atmosféra. Krueger občas hláškuje, ale stejně si ho divák neužije, jelikož se tu zjevuje hlavně v příšeří anebo až v samotném závěru. No a bohužel chybí i původní hudba od Bernsteina. Young je talentovaný skladatel, o tom žádná, ale aby nepoužil jeho hlavní motiv z prvního dílu, to je docela velká drzost. Ještěže se do trojky vrátil Craven a pomohl chytit Noční můře svěží dech. ()

Reklama

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že režisér musí být teplej. Ve filmu narazíme na Gay klub, neustále nahá mužská těla(ani jedna nahá žena), vypráskání na holou(!!) a hlavně neuvěřitelně trapná sonda do duše dementního hlavního hrdiny. Nevím jestli tvůrci chtěli dát toho vola místo Freddyho(ten tu skoro není) do popředí, aby jsme si ho oblíbili, ale mě spíš nasral. Bylo mi u prdele jestli má chudáček špatné sny(scéna s nočním buzením asi 8x !!!),nezajímá mě jak si v pokoji tancuje a hraje si na drsňáka, nebo jak neumí udělat pár kliků a ještě si stěžuje. Jeho soukromí život mi byl ukradený a těšil jsem se na Freddyho a na horor-nedočkal jsem se. Už jsem jen čekal, až si ho před obrazovkou začne honit. To už by ani odpad nestačil. PS:SAMOTNÝ DABING JE MOŽNÁ JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ CELÝ FILM!! POKUD MOŽNO VYHNĚTE SE ŠIROKÝM OBLOUKEM! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce propad o hektar níž, do pekla. Nebo snad výš, do růžovoučkého nebe? (co tímhle tvůrci zamýšleli? Chtěli na něco poukázat, nebo... no jen ty představy jsou horší můra než celý film!) Freddy tam sice je, řádí, ale chybí tomu snad všechno podstatné z prvního dílu, hlavně ty sny. Takže jedna hvězda za Freddyho a druhá za rok vzniku. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Když se Jesse (Mark Patton) promění ve Freddyho, vidíme rychlý záběr na Freddyho oko, které zírá z Jesseho otevřených úst. Pro tento záběr vytvořili tvůrci efektů figurínu hlavy Marka Pattona s otvorem, kterým se Freddyho oko dívá. Tuto rekvizitu pak připevnili na rovný povrch a nechali někoho, aby do otvoru vložil hlavu. Jediná osoba, jejíž hlava se dovnitř vešla, byla přítelkyně designéra speciálních efektů Kevina Yaghera. Je to jediný případ v sérii, kdy Freddyho ztvárnila žena (nepočítáme-li případy, kdy se ve snovém světě vydával za jiné lidi). (Fenk)
  • Jediný diel série, v ktorom je hlavná postava muž. (beso74)

Reklama

Reklama