Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásne hlúpy a veľmi zábavný diel ságy. O niekoľko stupňov horší ako jednotka a asi aj právom tak opomínaný a opovrhovaný, lenže nemôžem sa zbaviť dojmu, že je to jeden z najzábavnejších filmov v sérii. Má tak krásnu atmosféru osemdesiatych rokov (nakrútený presne v strede dekády!) a postavy a dej sú také hlúpe, že sa nemožno nebaviť. Plus ten homoerotický podtext (ktorý si closet-gay predstaviteľ hlavného hrdinu údajne nevšimol!) je strašne vtipný! A úvodná scéna je fenomenálna a zásadným spôsobom určuje atmosféru nasledujúcich troch dielov. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce propad o hektar níž, do pekla. Nebo snad výš, do růžovoučkého nebe? (co tímhle tvůrci zamýšleli? Chtěli na něco poukázat, nebo... no jen ty představy jsou horší můra než celý film!) Freddy tam sice je, řádí, ale chybí tomu snad všechno podstatné z prvního dílu, hlavně ty sny. Takže jedna hvězda za Freddyho a druhá za rok vzniku. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Prvá, Cravenova Nočná mora bola do istej miery zjavením - dokázala inovovať a refreshnúť už dosť vo vlastných stereotypoch zacyklený slasherový subžáner. Priniesla nového, silného antagonistu, pôsobivé výtvarné riešenia a kreatívny koncept, v ktorom sa sny plynule miešajú s realitou a slaseru sa tak otvorili nové dimenzie. Druhé pokračovanie je fascinujúce v tom, ako dokázalo Cravenovu prácu sabotovať. Jack Sholder poňal Nočnú moru ako všetko to, voči čomu sa prvý diel vymedzil - ako úplne tendenčnú, klišeovitú tínedžerskú vyvražďovačku, navyše podkopanú otrasnou dramaturgiou a nulovým citom pre atmosférickosť a rovnako mizivým pochopením pre poňatie Freddyho Kruegera ako slizko "príťažlivého" záporáka, sršiaceho obskúrnym čiernym humorom. Takto vyzerá zlý slasher. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička měla jasně daný poměrně nápaditý příběh a "smysl", dvojka předvádí vrchol zbytečnosti a neopodstatněnosti. Pryč je skvělá atmosféra, příběh, nápad... Kralují dva krapet nesympatičtí teenageři, kterým se člověk může jen divit a po nějakém čase snad jen chtít, aby to s nimi Freddy už skončil (ze začátku to s nima ale ještě jde). Přitom autobusový začátek sliboval hodně. Krom jediného podařeného momentu (pes s lidským obličejem) se ani nedá mluvit o nějaké hororové atmosféře. Prostě nuda, nuda, nuda. A zbytečná! _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Pokračování Noční můry v Elm Street se vůbec nepovedlo. Freddy patří do snu, ne do reality. Ve Freddyho pomstě je hodně blbých pasáží hraničících s trapností. Na druhou stranu jsem se několikrát pěkně zasmál, jindy zase nevěřícně kroutil hlavou. Možná to mělo být trošku drama, ale vůbec se nepovedlo. A jako horor to taky moc nefunguje. No snad nejslabší díl série, naštěstí další dvě pokračování se nesou v duchu té pravé Nightmare a dávají na tento nepodařený článek série zapomenout. 25% [srpen 2007] ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

Reklama

Reklama