Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je pustit si takový film večer, když je tma a vy jste úplně, ale úplně sami doma jako já teď zrovna... mám rozsvíceno asi ve třech místnostech a poslouchám jestli mé venkovní bezpečnostní zařízení zběsile neštěká ... celkově to vypadá, že si budu muset pustit ještě nějakou komedii, jinak dnes neusnu klidným spánkem. Každopádně Mel i tady ukazuje jak vynikajícím hercem je, stačí se kochat jeho mimikou, gesty, očima ... de facto všichni zúčastnění podali opravdu dobrý výkon. Také kdybych měla klobouk, smekla bych ho s lehkou úklonou před režisérským uměním pana Shyamalana, jeho citem pro napětí a to správné mystično. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan rozehrál ve svém snímku ZNAMENÍ velmi zajímavou „partii“. Na povrchu rozehraný napínavý příběh (thriller) skrývá ve svém nitru velmi silné, filozoficko-psychologicky laděné drama o opodstatněnosti (v tom nejlepším slova smyslu míněné) víry. Tímto směrem se pak snímek dotýká problematiky štěstí, náhody, strachu či naděje. ZNAMENÍ je výborně zpracován. Po formální stránce se mu nedá snad (téměř) nic vytknout - kvalitní scénář je Shyamalanem skvěle zpracován, hudební složka (Jamese Newtona Howarda) ani v jednu chvíli nezklame, herci podávají velmi dobré výkony. Je s podivem, jak vypjatou atmosféru dokáže Shyamalan vytvořit za použití tak „skromných prostředků“ - zvuk, hluk, stíny, mihotání se postav etc. Shrnuto a podtrženo: Shyamalanův opus beru za velmi kvalitní drama, thriller a sci-fi. Za horor ho však já osobně nepovažuji. Ale o to vlastně asi v tomto snímku ani nejde ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Atmosferu to ma slusnou, ale je to dost nuda. Herci hrajou slusne, ale proste tomu chybi nejaky vetsi napeti. Sci-fi je tu zastoupeno kruhy v obili a smesnym martanem a co je na tom hororovyho mi jaksi nedoslo. Nejvic to pripomina drama - tatik chce ochranit svoji rodinu. Znameni se mi daleko vic libilo zparodovany ve Scary movie nez tohle. Mno tak po druhym skouknuti to na me zapusobilo vic. Nejspis to je tim, ze poprve jsem od toho dost cekal, ale podruhe uz jsem vedel, ze to takova bomba neni. Atmosfera me tentokrat dostala ( i kdyz misty to je fakt nudny), navic podporena skvelou (i kdyz skoro furt stejnou) hudbou a dobrou kamerou. Hororove to misty bylo, ale jako horor bych to neoznacil, furt mi to prislo nejvic jako drama. A toho smesnyho martana na zaver si fakt moh odpustit, stejne jako ty kecy na zaver - osud, buh, vira atd. . Tentokrat se Shyamalan bohuzel nevyhnul nejakym klise, predvidatelnosti (a to jsem si to moc nepamatoval) a par nechtene smesnejm a nebo nelogickejm scenam. Co se tyce hercu, detsti predstavitele celkem v poho, ale ten kluk jen kopiroval Osmenta, Phoenix vybornej (jinak ho moc nemusim, ale tady se mi libil) a Gibson skvelej (ale urcite by zvlad i vic). Jedinej kdo byl naprosto mimo byl Shyamalan, ten se tam vubec nehodil. Rozhodne jsem byl spokojenejsi nez po prvnim skouknuti, slabsich 5*. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Filmařské prostředky, filmařské prostředky.... pokud jsi chtěl, Shaymalane, vytvořit napínavý příběh a ta pointa byl prostě úlet, to bych snad nějak skousnul. Ale jestli jsi jen kvůli pointě a jakémusi sdělení rozehrál celou tu UFO story, tak to si opravdu přestáváme rozumět a žádné filmařské prostředky Ti k tomu nepomohou. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, až hitchcockovský thriller, který musí každého dostat na lopatky. Výborné obsazení a herecké výkony, skvělá atmosféra, podvědomý strach z netušeného a neviděného a pár nekompromisních lekaček...zběsilá jízda ve stopách Šestého smyslu a Vyvoleného je zase dokonalá a jde to tentokrát i bez překvapující pointy (i když tu taková nezřetelná také je). Pokud to s Shyamalanem takhle půjde dál, asi několik z nás v budoucnu umře blahem... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Režisér M. Night Shyamalan není velkým příznivcem počítačové grafiky ve filmech. Kruhy v obilí byly proto fyzicky vyrobeny. (Pavlínka9)
  • Dramatická scéna večeře byla natočena za pouhé tři hodiny. Scéna s mimozemšťanem ve spíži se točila celé tři týdny. (Hpatrik)
  • Mel Gibson (Graham Hess) si dlouho neuvědomoval, že režisér Shyamalan hraje ve filmu veterináře, dokud se s ním poprvé nesetkal před kamerou při natáčení první společné scény. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama