Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 182)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller (variace na Den nezávislosti) v typicky Shyamalanovsky ukecaném stylu, budující znepokojivou atmosféru od začátku až do konce, kdy ale značně upadá kvůli na pohled ne příliš povedenému emzákovi. Mel Gibson celý film táhne, z obrazovky v podstatě nesleze. Na absolutní hodnocení Signs nedosáhnou kvůli závěru, který je příliš americký a do atmosféry zbytku snímku celkově nazapadá. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan ve svém dalším geniálním díle opět ukazuje, čeho všeho se dá klasickými filmařskými prostředky dosáhnout. Pomocí atmosféry graduje napětí, ale tentokrát šel ještě dál, hlouběji do thrillerových vod, až na pomezí hororu. Dokonce si tentokrát dovolil použít i humor, který ovšem stejně jako celý film zpětně působí mrazivě. Znamení je film ještě působivější než Vyvolený a nenechá vás ani na chvíli vydechnout. Každý záběr vás zcela pohltí. Navíc se pohybuje na hraně mystična mnohem více než Šestý smysl i Vyvolený dohromady. Jeho pointa nespočívá tak jako v jeho předchozích snímcích v šokujícím odhalení, ale drží se v linii nadpřirozena a duchovna, podobně jako celý předchozí děj. Pro mě osobně Shyamalan tímto filmem potvrdil, že je geniální scenárista a režisér a mám takový dojem, že na nás chystá v budoucnu něco ještě mnohem podmanivějšího, ovšem jde na to chytře - film od filmu přidává na intenzitě, aby to pro nás nebyl takový šok. I když i při sledování Znamení se mi chvílemi zastavovala krev v žilách - i takový účinek mohou mít filmy, ale není jich mnoho a už vůbec ne tvůrců, kteří své filmy točí právě pro tento účinek na diváka. Myslím, že teď už můžeme s jistotou říci, že Shyamalan je ten nejlepší nástupce Alfreda Hitchcocka, o jakém se nám ani nesnilo! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním. Líbilo se mi, jak v závěru Shyamalan použil dívčinu obsesi z vody a Merillovu baseballovou schopnost "pořádně máchat". Obojí, zdánlivě nesouvisející s dějem, vyústilo ve zdařilou pointu. Také je pravda, že některé scény jsou skvěle natočené a infarktově napínavé, Shyamalan prostě "z prdu umí udělat kuličku". A teď to horší - Shyamalan se snaží řešit spoustu otázek - otázku víry, rodičovství a další a další. Hodně to narušuje soudržnost děje a mnohdy i nudí. Některé scény (rádoby emocionálně vypjatá scéna s modlením před jídlem, dialog se svojí umírající ženou) působí zde strašně nepřirozeně. Shyamalan jako přesvědčený katolík si řeší své problémy, psychologie mu moc nejde a výsledkem je podivný paskvil - něco mezi psychologickým filmem a čistokrevným hororem. Obojí dohromady k sobě moc nepasuje a nedrží pohromadě. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Pastor bez víry Mel Gibson a jeho osiřelá rodina na farmě obklíčené kukuřicí a mimozemskými vetřelci. Shyamalanův parádní sci-fi horůrek s minimem efektů a maximem účinku na diváky, zatímco jeho hrdinové se bezmocně chrání před účinky vetřelců kryty hlavy vyrobenými z hliníkové fólie. Trailer: http://www.csfd.cz/film/8363-znameni/videa/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak, když jsem byl malý, jsme se šli podívat na kruh v poli, který se objevil kousek od cesty na Skalky. Vím jak jsem byl vyděšený a zároveň mě to strašně zajímalo. Podivný pocit. Nějak si ho pořád pamatuju. Uvnitř toho kruhu se stébla obilí, nebo co to bylo, zdála být uvnitř prázdná, prasklá a suchá. Jedno jsem si sebou dokonce vzal domů. Dodnes se nepřišlo na to kdo anebo proč to udělal. Jen tu noc před tím, těsně nad ránem prý byla obloha žlutá. Tmavě žlutá. Táta se vzbudil dřív a viděl to. Tam co bylo to pole je teď „milionářská čtvrť“ (baráky pracháčů, sestřina kamarádka tam prý bydlí) a nová cesta co vede směrem ke Kauflandu. Pokaždé když tudy jdu, vzpomenu si na to jak jsem tam stál. Uprostřed toho kruhu. Podivný pocit... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Záverečný záber sa vzďaľuje od výhľadu na jesennú krajinu skrz okno a presunie sa izbou, aby nám vyjavil zimnú krajinu v inom okne, čo je paralela k úvodnému záberu, v ktorom sa kamera odvíjala od okna. (Biopler)
  • M. Night Shyamalan psal scénář šest měsíců, a když ho ukázal producentům, během čtyřiadvaceti hodin měl na stole smlouvu. (EMMY)
  • Přibližně v čase 54:52, kdy Rey (M. Night Shyamalan) odjíždí od svého domu, lze v bočním okénku auta zahlédnout kameru. (imagoo)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama