Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 124)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film je to výborný, o tom žádná, ale že by mě závěrečná pointa nějak uzemnila? Tak to nemůžu tvrdit. Konec Šestého smyslu je mnohem lepší a hlavně vám zůstane rozum stát nad tím, jak je možné, že vám to nedošlo dřív. Prostě mistrný konec. Tady to není nic tak odzbrojujícího, je to pouze zajímavé rozuzlení napínavého filmu, ve kterém úřadují dva vynikající herci. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ještě jsem neviděl takovou věc, aby dítě, jenž bylo v děloze, mělo ruce i nohy zlomený"...... ,,proč se na mě tak díváte?" ,,zdá se, že budete jediný, kdo to přežil a nemáte dokonce ani škrábnutí"..... velmi zajímavá kamera provází celý film, ve kterém se setkávají ,,dva světy". na jedné straně S.L.Jackson, pan skleněný, děsivá lidská troska (občas je fakt hnusnej), který se musí celý život bát a na straně druhé pan vyjímečný, VYVOLENÝ. postavy v komiksech mají nadpřirozené schopnosti. podobný je i výkon B.Willise. jeho temnej, tichej hlas je posazen do roviny šestého smyslu. celej film je o příběhu, konverzaci. není (zase!) zapotřebí honosných triků k ukázání katastrofy (vlak). ta se totiž odvíjí jinde. nejhorší ze všeho je neznat své místo na světě. ti všichni zemřeli proto, aby ,,ho" našel. zvláštní konec, který má vést k zamyšlení. P.S. když jsem film viděl před 5 lety, dal bych mu ztěží za tři. dneska už vím... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po mě Shyamalanův nejlepší film. V těsném závěsu je ZNAMENÍ (hlavně proto, že jsme ve městě měli ten kruh, poslední dobou mi to vrtá hlavou čím dál víc ;). VYVOLENÝ má úžasnou atmosféru, tak obyčejnou a zároveň tajemnou. Geniální vrstvení příběhu a samotné jeho podání působí jako snímek podle skutečné události. Naprosto uvěřitelně. Neselhává ani ve svém "poselství" a zároveň si drží vysoký standart jako film. Shyamalan by měl opravdu někdy zkusit zfilmovat skutečnou událost. Podle mého by to bylo... rozhodně zajímavé. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě vůbec nevzal. Celou dobu se tváří, že přijde velká bombastická pointa a když se tak stane, tak už to najednou nemá žádný dopad. Proti Šestému smyslu propadák.____ Po druhém shlédnutí musím komentář trochu poupravit, pořád to na mě sice nefunguje tak, jak by asi mělo, ale pokud k Vyvolenému divák přistupuje už s jistou znalostí děje a nahlíží na film spíše jako určitou reflexi komiksového světa a ne jen thriller, který má překvapit, je dojem o dost lepší a řadu věcí teď už určitě můžu docenit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebylo to spatny, ale ze by me to zas nejak dostalo to ne. Namet je rozhodne zajimavej, ale urcite sel zpracovat lip. Navic celej film je az na konec docela lehce predvidatelnej a nekolik scen pusobi nechtene smesne (posilovani, "Kdyz me strelis pojedu do New Yorku" atd.). Bal sem se, ze to zakonci tou vodou, ale to se nastesti nestalo a konec byl opet, jak je u Shyamalanovo filmu zvykem, docela prekvapivej, ale neni to zadna pointa, kera celej film prevrati vzhuru nohama, ale spis par zajimavejch informaci. Akorat skoda, ze kdyz se film po hodine a pul, kdy se nic moc nedeje, zacne rozjizdet, tak ho Shyamalan ukonci. To co se u jinejch filmu stane behem 15 minut tady Shyamalan natah na dvouhodinovej film. Daleko lepsi by bylo zkratit uvod a venovat se vic Willisovo schopnostem. A taky moh v uvodu ukazat to vykolejeni. Herci hrajou slusne, akorat mi prislo, ze Willis ma furt stejnej vyraz. Samuel Jackson byl jako vzdy skvelej a vypadal jako spravnej magor. Akorat Shyamalan ve sve pidi rolicce tu opet pusobil docela nucene, jako by za kazdou cenu chtel bejt ve filmu. Hudba se celkem povedla a dobre dotvari atmosferu, od ktere bych ale cekal, ze bude trochu hutnejsi. I kdyz jsem se vubec nenudil, tak mi to cele prislo docela rozvlekle, protoze se Shyamalanovi nepovedlo vygradovat napeti, ale stale to je nadprumer. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (45)

  • Ve filmu se objevuje komiks „Avengers“. Samuel L. Jackson (Elijah Price) se o mnoho let později stal Nickem Furym, ústřední postavou filmové série Avengers a dalších s ní spjatých marvelovských adaptací. (tyzmrde)
  • Klavírní skladba, hrající během výstavy je stejná, jakou lze slyšet v úvodu filmu X-Men (2000). (Karlos80)
  • Stadion, na němž pracuje David (Bruce Willis) je ve skutečnosti Franklin Field na univerzitě v Pensylvánii. Jde o nejstarší stadion ve státě. Jako první měl např. světelnou tabuli. (don corleone)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama