Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood jako neúprosný šerif stíhající zločince v ulicích New Yorku. Pomocník arizonského šerifa, samotářský sympaťák Walt Coogan, odvádí dopadeného vraha z vězení, aby jej v New Yorku předal spravedlnosti. Zatčený muž mu ale s pomocí bývalých kumpánů uprchne v ulicích Manhattanu. Coogan se rozhodně nechce vrátit domů s pokaženou profesionální ctí a pokouší se uprchlíka najít v prostředí velkoměstské džungle. Jde vytrvale po jeho stopě, přitom potkává místní holky, pasáky, zloděje, mladé hippies i místní policajty… Představitel tvrdých, svérázných a osamělých mužů Clint Eastwood je dobře znám z kriminálek Drsný Harry, Neúprosný, Každý způsob je dobrý, Náhlý úder a celé řady dalších titulů. Největší úspěch si získal ve westernech Sergia Leoneho Pro hrst dolarů a Pro hrst dolarů navíc. Právě film Cooganův trik, který byl natočen v roce 1968 režisérem Donaldem Siegelem, předurčil Eastwoodův typ (drsňáckého detektiva), jak jej známe z dalších titulů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (123)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Texas ... vlastně Arizona se vydává do velkoměsta a Coogan v Clintovo podání působí přesně tak, jako by se tvůrci báli to celé rovnou zasadit do velkoměsta. Odkaz na westernové začátky tam je, což potěší, zároveň se to celé tak trochu táhne, i když se jedná o velmi jednoduchou a trošku předvídatelnou dějovou linku. Clint mi v některých případech, kdy jede po všem, co zavrtí zadkem. Pohodová pokoukaná, od které jsem nic nečekal a závěrečná honička na motorkách je fajn, chtělo by to jen trochu přidat! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

X let jsem marně toužil tenhle film vidět, ale on pořád ne a ne na rande se mnou přijít, až teď nastal onen slavný den D. Nutno říct, že první spolupráce kultovních fešáčků Clinta s Donem mě nakonec spíše zklamala asi to natěšení a očekávání bylo až přílši velký. Příběh je jednoduchej jak myšlenka chlapa když před ním stojí Paz Vega v tangách, ale to by nevadilo. Za to občasná naivita hlavního hrdiny mně až vysírala, jako jít do baru s gaunerovou děvkou a myslet si, že vše dopadne jak si představuje, to by nedal ani Forrest Gump, ty bláho. Samozřejmě přímej tah na bránu to má, Clint zmlátí chlapa, Clint se muchluje s holkou, Clint zmlátí chlapa, Clint se muchluje s holkou, Clint zmlátí holku, Clint zmlátí chlapy jako ději se nedá nic vyknout, to ne, ale občas mě přisly ty Clintovy výrazy takové terminátorské a to mně celkem rozesmívalo. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kovboj Clint Eastwood prechádza nielen žánrovo ale aj filmovo z divokého západu do civilizácie a naráža na nepochopenie v cudzom svete. Nie je zvyknutý na zákernosť, odpor úradov, ani na moderné ženy. Hrdina, ktorý sa netrafil do svojej doby, ale vo filme nepôsobil trápne, a aj v drogovom dúpäti sa nestratil. Na Clinta veľmi neobyčajný film, škoda, že ma záverečná naháňačka tak nudila a bolo mi celkom jedno, či ho nakoniec dolapí alebo nie. –––– Co je to tam dolu se všemi? Moc sluníčka? –––– Tohle není žádná ohrada pro krávy. Tohle je New York a máme svůj systém. Není to nic moc, ale nám se to líbí. ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Celkově poměrně netradiční krimi. Ze začátku mě tenhle film oslovil a bavil, ke konci mu ovšem docházel dech a tak z toho nakonec vyšel jen průměr. Zajímavá hudba a ještě dost mladý, ale výborný Eastwood, to jsou dvě určitě pozitivní faktory. Délka je sice rozumná, ale některé scény mi stejně přišli skoro zbytečné. 65% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Clint v roli, ktorá "ho poznačila" na ďalšie roky a ktorej modifikáciu hral v mnohých ďalších filmoch. Samozrejme nesmie chýbať suchý humor, maximálna drsnosť a "fuck off" postoj ku všetkým naokolo. Škoda, že Coogan´s Bluff chýba väčšia dynamika, takto je to celé nemastné- neslané, hoci nápad s kovbojom vo veľkomeste je vtipný. Celkovo Eastwoodovský lepší priemer... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Původně měl film režírovat Alex Segal, který ale odstoupil těsně před začátkem natáčení. (facojurka)
  • Ve filmu vejde šerif Coogan (Eastwood) do nočního klubu kde se na plátně promítá Tarantula, v němž si Eastwood střihl malou roli (nebyl uveden ani v titulcích). (Roztržitý Luke)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama