Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood jako neúprosný šerif stíhající zločince v ulicích New Yorku. Pomocník arizonského šerifa, samotářský sympaťák Walt Coogan, odvádí dopadeného vraha z vězení, aby jej v New Yorku předal spravedlnosti. Zatčený muž mu ale s pomocí bývalých kumpánů uprchne v ulicích Manhattanu. Coogan se rozhodně nechce vrátit domů s pokaženou profesionální ctí a pokouší se uprchlíka najít v prostředí velkoměstské džungle. Jde vytrvale po jeho stopě, přitom potkává místní holky, pasáky, zloděje, mladé hippies i místní policajty… Představitel tvrdých, svérázných a osamělých mužů Clint Eastwood je dobře znám z kriminálek Drsný Harry, Neúprosný, Každý způsob je dobrý, Náhlý úder a celé řady dalších titulů. Největší úspěch si získal ve westernech Sergia Leoneho Pro hrst dolarů a Pro hrst dolarů navíc. Právě film Cooganův trik, který byl natočen v roce 1968 režisérem Donaldem Siegelem, předurčil Eastwoodův typ (drsňáckého detektiva), jak jej známe z dalších titulů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (123)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepochopil popularitu tohoto filmu a ten podla mna zvrateny napad umiestnit drsneho kovboja pana Klinta Vychodneholesa do ruchu velkomesta, akym New York v roku 1968 bez debaty bol. Prasny uvod je vyborny, ale potom sa rozbehne ..... priserna nuda a blbe dialogy. Herecke vykony tiez o nicom a samotny reziser Siegel, ako sa u mna predviedol sympatickym noirom Big Steal /S vybornym Mitchumom a genialnou Jane Greer/, tak ma Cooganovym trikom dokonale sklamal. Niekedy mam pocit, ze VychodnyLes pred kamerou bola len nastrcena slavna postava, aby film prilakal divakov. 40 % ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vždycky když někde čtu o tom, jaky byl Sam Peckinpah král machismu, tak si vzpomenu na méně známeho maestra Dona Siegela, který v tomhle byl ještě mnohem dál a mnohem intenzivnější. V COOGAN'S BLUFF je Clint Eastwoodem symbolem uber mača na druhou, zároveň je jeho arizonský šerif tvrdý jako hřebík do rakve. Ale to spíš jen tak na okraj. Tenhle žánrový příspěvek je z toho slabšího, co Siegel a Eastwood mohou nabídnout. Akce je málo a dávkovaná je v nepříliš rajcovním tempu. I na svých 93 minut je to hodně pomalé a pár scén je tu až přepáleně natahovaných. Když už dojde na akci, spočívá spíš v tom, že Eastwood dostane nakládačku od přesily a síly si evidentně šetří až na finální rvačku a honičku. Průměr. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu krásně vidíte, k jaké změně došlo mezi 50. a 60. lety v Hollywoodu. Ještě v 50. letech by tohle bylo naprosto nemožné natočit. Když to však srovnám s dneškem, není to zase nic převratného. Clint (netypicky) se chová jako prasák, balí každou holku, která mu přijde pod ruku, neustále má nasazen svůj "drsňácký nasraný" výraz, ale občas se chová i dost nerozvážně. Příběh není úplně nic extra, ale zase úplně nuda to taky není. Každopádně znám lepší filmy dvojice Siegel/Eastwood. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Clint v roli, ktorá "ho poznačila" na ďalšie roky a ktorej modifikáciu hral v mnohých ďalších filmoch. Samozrejme nesmie chýbať suchý humor, maximálna drsnosť a "fuck off" postoj ku všetkým naokolo. Škoda, že Coogan´s Bluff chýba väčšia dynamika, takto je to celé nemastné- neslané, hoci nápad s kovbojom vo veľkomeste je vtipný. Celkovo Eastwoodovský lepší priemer... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Styl to má, to jo. Jak se tenhle film líbí ženám, to ale nevím. Coogan by správně při zjištění, že Ringerman není připraven k eskortu, měl sklapnout podpatky a vrátit se dopravním vrtulníkem zpátky do Arizony. Ale to by nevznikl tenhle film. Je silně genderově nekorektní, Eastwood se chová jako debil a primitiv a co je hlavní, skoro vůbec v ničem nemá pravdu. Je s podivem, že i na tomhle vystavěl svou kariéru. Jako krimi Siegelův kousek za moc nestojí, víc se mi líbil začátek v pustině než konec v parku. Jezdit na motorce asi musel umět už na západě, jinak si to neumím vysvětlit. Susan Clark se na heliportu chová jako pipka, hodně ponižující zjištění pro ženy. Eastwood po celou dobu nehne brvou a patrně jenom chybějících 20 let a 20 kilo svalů mu zabránilo, aby si zahrál Terminátora. Je totiž hrozně Arniemu podobnej. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu vejde šerif Coogan (Eastwood) do nočního klubu kde se na plátně promítá Tarantula, v němž si Eastwood střihl malou roli (nebyl uveden ani v titulcích). (Roztržitý Luke)
  • Původně měl film režírovat Alex Segal, který ale odstoupil těsně před začátkem natáčení. (facojurka)
  • Natáčení probíhalo v New Yorku. (reich)

Reklama

Reklama