Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bez hudby Jamese Hornera by to nebylo ono, ale klavírní motiv je tak dechberoucí, že nemůžu jinak. A ústřední trio "zlých" duchů je k sežrání:-) Místy je to nádherně smutné, ta nostalgie je vlastně na celém filmu to nej. Přiznávám, duo záporáků je vybráno špatně. Celkově velice milý film. Ano, myslím že slovo "milý" je nejpřiléhavějším přívlastkem. Jiné slovo mě nenapadá. Milý film, a kdyby ještě malinko zvážněl, mohl být i srdcervoucí. Hornerův klavírní motiv je tak křehký, až se bojíte dýchat, definice něhy, smutné něhy.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, kolik odkazů na jiné filmy Casper obsahuje - alespoň ze začátku. Zparodizování scény: "I love smell of napalm in the morning" z Coppolovy Apokalypsy bych v rodinné komedii opravdu nečekal. Kromě komediálních prvků a povinných záporáků umí Casper být i docela dojemný. Hornerova hudba, ostatně jako vždy, nemá chybu. Vizuální efekty jsou pořád kouzelné, neměl jsem pocit, že by nějak výrazně zastaraly. ()

Reklama

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka pro mou maličkost a mladší publikum. Během ní jsem brečela jak malé štěně a pořád dokola jsem si musela pouštět scénu na maškarním plese, kde Kat tancuje s Casperem!! Radím fanynkám *T*W*I*L*IG*H*T*S*R*A*Č*K*Y*, aby se podívali na tohle a ne na nějakého oslizlého, přitepleného, chlupatého, zapáchajícího hnusáka z VB, který nezná těchto 6 slov - holící strojek a šampón na vlasy! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo ma to v detstve a nebavilo ma to ani teraz, ked som si to postil znova po rokoch. Silberling znova prilis nasilne kombinuje komicke sceny s dojímavými a na mna to vobec nezabera. Ocenujem jedine tych par cameo vystupov. Christinu Ricci zboznujem, ale tento film je proste slabota. Idem si radsej znova pustit Addamsovcov. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Ukázková komedie pro celou rodinu s tématikou duchařských hororů, jenž jsou přeneseny do dětského příběhu. Děj je poměrně jednoduchý a prostý, efekty velice vydařené. Příběh v sobě obsahuje kapku rozkošnosti a dětské mírumilovnosti. Odehrává se na starém sídle, které se filmařům skutečně povedlo. Působí takovým gothickým dojmem. A nejlepší na celém filmu je samotný Casper, který působí velice rozkošně. [10343. hodnocení, 136. komentář, 66%] ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Clint Eastwood ani Mel Gibson nebyli uvedeni v titulcích. (reich)
  • Při scéně se snídaní vejde do kuchyně Casperův strýček točící se jako helikoptéra za tónů Wagnerovy "Jízdy valkýr" v pozadí a Stretch později řekne: "Mám rád po ránu vůni masa!" Celá tato scéna je přímým odkazem na Apokalypsu (1979). (HappySmile)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama