Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejlepší film Johna Singletona o tom, že černí těžší to maj. Reálně a bez příkras natočený film o černošském ghettu, kde jsou na denním pořádku drogy a přestřelky mezi gangy, po kterých vždycky zůstávají mrtví. Film zaujme především drsnou atmosférou a hereckými výkony Laurence Fishburnea, Cuba Gooding Jr. a dokonce i Ice Cube se pohybuje na hranici herectví. Velice dobrý film, který kazí jen kýčovita a předvídatelná závěrečná třetina. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

zručně natočený snímek, kterému do 5 chybí málo... mladí herci hráli přirozeně a to včetně Ice Cuba, kterého mam radši za mikrofonem...a pak tu byl Laurence Fishburne:-) o té přirozenosti by se u něj dalo diskutovat, jelikož to vypadalo jako kdyby byl 4násobným držitel titulu otec roku, ikdyž občas se choval jako diktátor... každopádně jeden z nejcharismatičtějších výkonů co pamatuji... škoda jen, že John Singleton nanatočil více kvalitních filmů jako Boyz n da Hood, snad se jednou dočkám:D btw:John Singleton patří mezi nejuznávanější režiséry hudebních klipů, předevšim ze světa hiphopu... ()

Reklama

God91 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film o životě(a smrti) mladých černochů, vyrůstajících v prostředí nasáklém násilím, drogami, zbraněmi(Co z nich asi může vyrůst? ).Líbilo se mi rozdělení filmu do dvou částí, kde bylo vidět že se hrdinové ani po 7 letech moc nezměnili :-) Asi nejlepší výkon Goodinga jr. a Ice Cuba, přesto, že to byli ještě mlíčn'áci :D.Jenom lituji, že film Nevyhrožuj! , který tenhle snímek paroduje jsem viděl ještě před tím.. řekněme ,že díky tomu některé scény ztrtatily na vážnosti :-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

"Konkureční" Říše drog mě málem odradila i od tohohle filmu. Zbytečně. Chlapci ze sousedství ukazují také život v ghettu a drogy, drsná mluva a frajeření k tomu patří... ale tady je i něco více. Film nesází na prvoplánové násilí, rap a drsný kecy, ale na příběh o dvou kamarádech z dětství kteří chtějí něco dokázat. Všechny náležitosti ghetta jsou ukazovány i tady, ale jen tak mimochodem a o to je příběh silnější. Herci, hlavně skvělý Fishburne v roli otce, ale i dvojice mladých budoucích hvězd Gooding jr. a Chestnut jsou fantastičtí, nejvíce mě ale překvapil Ice Cube, kterého jsem snad poprvé viděl i něco hrát. A konec... ten je hodně smutnej... hlavně ten dodatek. ()

Elgin 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky filmovane a ked si clovek predstavi, ze tento film bol natoceny na zaklade skutocnych udalosti, tak zakonite mu musi naskakovat husia koza. Malo to stavu a clovek sa vobec nenudil pocas tohto snimku. Nebolo to na plny pocet, ale vrelo doporucujem tento surovy pribeh z prostredia afroamerickej spolocnosti a jejich nepisanych zakonoch. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • John Singleton se nominací na Oskara za nejlepšího režiséra stal v té době nejmladším režisérem, který si nominaci vysloužil. (Ignus.cz)
  • Chevrolet Impala, se kterým Doughboy (Ice Cube) ve filmu jezdí, byl jeho představitele Ice Cuba. (Ignus.cz)
  • Tre Styles (Cuba Gooding Jr.) ve filmu vlastní a používá vůz Volkswagen Beetle. (lskala)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama