Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Kaka 

všechny recenze uživatele

V podstatě formálně méně vyprecizované Město Bohů, které se odehrává v té druhé Americe o dekádu dříve a má o poznání méně kamerových švenků a podobných dalších serepetiček. Oplývá však áčkovým hereckým ansámblem a ukrutně naléhavou atmosférou rozoraného LA na začátku devadesátých let, kde se střílelo a plenilo o sto šest a bylo úplně jedno zda black vs white, nebo black vs black. Příběh o partě kluků, kteří vlastně nejsou zase až tak bad a mají i oni někde hluboko svoje sny a životní cíle je spíše "dekorativní" prvek, který jemně posunuje stopáž kupředu, avšak nijak výrazně nezasahuje do jedinečné dobové atmosféry, která válcuje vše kolem. Film který dal vyniknout charizmatu Laurence Fishburna. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se dostal opravdu náhodou, když jsem hledal na youtube jeden klip od Ludacrise, tak jsem objevil jen písničku k tomuhle filmu a hned bylo jasné, že půjde o stylový kousek s " motherfucking niggaz " , který musím za každou cenu vidět.Dále jsem si zde našel, že režisérem je John Singleton, režisér cool filmů jako je Rychle a zběsile 2 nebo Čtyři bratři ,takže pátrání všude možně po tomto filmu začalo ve velkým a jsem rád, že jsem ho nakonec objevil. Sledujeme život tří chlapců, kteří žijí v černošském ghettě a kterým změní ke konci filmu něco život. Scénář bych řekl, že je opravdu špičkový, originální, bez jakýchkoliv chyb a hlavně realistický, což Vám umožní lépe se vžít do děje. Laurence Fishburne v roli otce, jenž se stará o svého syna, nemá opravdu chybu. Cuba Gooding Jr je v těch jeho hadrech taky výbornej ale rapper Ice Cube mně mile překvapil, nedávno jsem ho viděl v xXx 2 a to byl tedy příšerný herecký výkon. Takže herecké výkony jsou opravdu na velmi vysoké úrovni. Tento film doporučuji každému a bez váhání dávám 5*! ()

Reklama

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Filmu s černošskou tématikou je dost, a tenhle rozhodně nepatří mezi povedené. Za ty dvě hodiny se takřka nic neděje, ani když se Cuba s Ice Cubem snaží, tak jim to prostě né a né jít. Laurence je tu za vzornáčka, co mu rozhodně nesedí a sám se ve filmu nudí.Bože, a ta závěrečná scéna. Tomu zase dali korunu. Slabej průměr. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Na tento film som čakal veľmi dlho. Takmer 2,5 roka kým sa mi ho podarilo zohnať. Videl som Juiced s 2Pacom a tak nejako podobnou cestou som sa dostal aj ku tomuto filmu. Jedná sa o režijný debut Singletona, ktorý je navyše podporený výborným a v tej dobe mladým Morpheus Fisburnom. Fisburnovho syna si zahrala začínajúca černošká hviezda Cuba Gooding Jr. a v tej dobe debutujúci Ice Cube zase chlapca od naproti. Od tej doby sa pravidelne Ice Cube a Singleton stretávali na placi a spolupracovali spolu. Ale tu ich job bol asi najkvalitnejší čo som do teraz videl. Dej nás hodí do L.A. Mesta, ktoré je posiate gangstermi, UZInami, hnusnými americkými muscle cars a vraždami. Scenár nás krásne prevedie cez detstvo chlapcov až po koniec ich teen veku. Tre ako mladík vyrastá s matkou, ale vďaka svojej inteligencií a veľkohubosti ho tá pošle k otcovi na výchovu. Fourious - Fishburn ako bývalý vojak sa so synom nemezná a dá mu pocítiť tvrdost, ale nie násilne, ale skôr tak pravo otcovsky a výchovne. Tre si rýchlo nájde priateľou a začnú na vlastnej koži pocitovať silu ghetta, kde žijú. Tvrdosť ulice a vôňu olova. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dobrý film,který odsýpá a člověk se nenudí i když je to celé hodně předvídatelné a to poselství mi připadá už trochu zašlé časem.Tohle už prostě každý asi párkrát viděl.Od začátku je jasné co se bude dít a to se taky přesně děje.Taky mi přijde,že je to nevyslyšené poselství,vzhledem k tomu,že tohle chování a všechno kolem se stává víc a víc mo'dním.Představa,že čeští pozérští blbečci s kšiltovkama nakřivo,kalhotama ze kterých by si člověk ušil duchnu,touhou narodit se černí a prodávat crack na vás kvůli nechtěnému žduchnutí vytáhnou pistoli je sice směšná,ale je mi jasné,že by moc chtěli.Aaj bíjač?!Celkem překvapil Ice Cube,který tu hraje.Slabší 4. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Nápoj, který z láhve ve filmu pije téměř pořád Doughboy (Ice Cube) a další postavy, je sladový likér Olde English. (kowalski)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama