Blondýnka (TV film)

Blondínka

Austrálie / Kanada / USA, 2001, 240 min

Joyce Chopra

• Smok

Nie som žiadny ortodoxný volič KDH, ale filmy, ktoré sa snažia idealizovať a vykresľovať ako trpiteľku osobu, ktorá bola p.m.ú.s.n len obyčajnou imrvére naliatou panovačnou radodajkou navyše so silným ťahom na kreditnú kartu svojej obete, urážajú môj vycibrený divácky vkus.(13.3.2010)

Nejedná sa o seriál, ale o dvojdielny televízny film v hlavnej úlohe s POPPY MONTGOMERYovou. A túto dezinformáciu (tipujem, že bez toho aby uvedený film vôbec videl, navyše s absolútne nepravdivým dovetkom) uviedol v POPPYinej "biografii" užívateľ Blackberry: "Poppyným veľkým vzorom je nezabudnuteľná herečka Marilyn Monroe. Dokonca v niekoľkých krátkych televíznych seriáloch si zahrala práve jej rolu (Blonde)." --- A tým som chcel podotknúť, že 90% tzv. biografií tu na ČSFD sú bohužiaľ z prsta "vycucané bláboly" bez akejkoľvek faktografickej či aspoň akej - takej štylistickej úrovne. (14.1.2009)(14.1.2009)

• alambert

Informace na úvod: Tento film v žádném případě netrvá 240 minut. Je sice, lidově řečeno, dlouhej jak tejden, ale né zas tak. Podle programu 2x hodinu a tři čtvrtě. To znamená, když odečteme reklamy, 2x90 min. Teď řečnická otázka: Víte s čím mám vždycky problém? Když má hlavní hrdinka nějakého filmu prodělat dramatickou přeměnu z ošklivé v krásnou a dopadne to tak, že předtím vypadala líp. Ano, tohle je ten případ. Z hezké dívky se stala v podstatě děvka na první pohled a ten účes Poppy Montgomeryové vážně nesluší. Ale když o tom tak přemýšlím, možná je to tak dobře. Skutečná Marylin Monroe se mi taky nelíbí. Dál. Poppy Montgomery má vážně hezký zadek, tedy pokud neměla dabérku:-D, ale dost nehezká ramena. Stručně řečeno, jí na tuto roli nevidím zrovna jako ideální volbu. Navíc její herecký projev se mi zdál až příliš plochý. No a český dabing samozřejmě zničil i to málo, co dokázala zahrát. Chtělo by to nějakou charizmatičtější herečku. Film mě prostě nudil. V první části jsem byl docela zvědavý jak se to celé vyvine a většinu nedostatků jsem statečně ignoroval, ale v druhé části už mi některé věci začaly vadit. Co mi vadilo asi nejvíc bylo, že ve filmu v podstatě vůbec nezaznamenáte vrchol kariéry Marilyn a tak ze začínajícího "talentu" přechází rovnou v emocionálně nestabilní trosku. Když jsem u slova emocionální, musím říct, že ve filmu jsou i, řekněme, chyby. Když se první Marylinin manžel pozastavuje nad tím, když Marylin mluví o osudu s tím, že je to "divné slovo", a pak o Marylin prohlásí, že neumí vařit a je moc emocionální, dostanete ale silný pocit, že je tu něco v nepořádku. A jestli Marylin skutečně říkala svým manželům taťko, nedivím se že vystřídala asi čtyři. Na to sem vážně ke koci filmu už měl alergii a pokaždé obracel oči v sloup.(12.3.2010)

• BAADRAAM

No, to je slátanina.(8.8.2010)

• Melannie

Poppy Montgomery jako Marylin? No tak to asi fakt těžko. To je snad první film, kde se na druhý díl radši nepodívám.(14.3.2010)