Reklama

Reklama

Clean

Trailer 1

VOD (1)

Clean se po smrti svojí dcerky živí poctivě jako popelář a pomáhá své sousedce Diandě. Když ji jednoho dne zachrání před pouličním gangem, nevědomky tím roztočí spirálu násilí, kterou už nedokáže zastavit. Členové gangu a mafiánská rodina, která financuje jejich obchod s drogami, se chtějí pomstít. Nutí ho vrátit se do starého života plného krvavého násilí. Clean jde do všeho naplno a neúprosně vrací úder... (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody jako popelářský Equalizer v poněkud melancholickém podání. Víceméně hodinu sledujeme zachmuřelého Brodyho, který pozoruje špínu maloměsta kolem sebe a vypadá to, že brzy ublíží sobě nebo někomu jinému. Poté dojde k záchraně místní holčiny, což spustí nepěkné události, které se musí ukončit brokovnicí. Brody fajn, atmosféra za začátku příjemně temná a špinavá a závěrečná konfrontace působivá, přestože nijak strhující. Ale vše mezi tím je nudná a nezajímavá vata, která slibuje něco velkého, což nepřijde. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sestřelit to jen jako akční béčko je dost pomýlené, na to je tu vidět i docela dost přesahů a pronikání do nitra hlavní postavy. A na konci věnování "Našim otcům"? Tvl no vzhledem k ději filmu musel mít Adrien Brody tedy sakra traumatické dětství. Je v tom kus Taxikáře, Ghost Doga i Nobodyho. Johna Wicka moc ne, protože ten je o vymazleně efektní akci s nažehlenou estetikou, a tady je místo ní syrová řezničina která je ošklivá a bolí. Tohle je jak filmy od Zahlera - hnusný svět ve kterém se dějí hnusné věci a nikdo není moc velký sympaťák. Ale na rozdíl od Zahlera o hodinu kratší, což beru jako pozitivum. Brody ohlodal příběh na kost a během hodiny a půl jde bez průtahů a velkého řečnění přímo k jádru, i když na to pomalejší začátek nevypadá. Definitivně mě po tomhle opustila představa Brodyho jako jemného intelektuála - v Predátorech jsem mu nevěřil, ale tady jo. Napsal si to na tělo a je to pro něj hodně zajímavá poloha. 8/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nečakane vydarený film, ktorý prekvapil vo viacerých ohľadoch. Je to podstatne viac dráma ako revenge akčniak. Prvé dve tretiny sú štúdiou chlapíka, ktorý bojuje so svojimi extrémne temnými démonmi z minulosti a snaží sa konať dobro. Brody má síce majestátnu postavu, ale nikdy v minulosti som mu neveril drsniaka. Na to nemal výraz. Tentoraz som mu tú temnotu veril každú sekundu. Jednak tomu pomohla jeho vizáž s hustou  briadkou a jednak tú drsnosť hral cez bolesť. Trpitelia mu vždy išli dokonale. Keby nedošlo k zlomu a film sa neprepol do akčniaku, tak by mi to ani nevadilo. Ale v poslednej tretine sa to prepne do béčkovej vyvražďovačky. A úplne plynulý ten prechod nie je. Na rozdiel od takého Komanda som si neužíval jednotlivé mordy. Bolo to nepríjemné. Ani nie tak technickým prevedením, ale skôr vyznením. Ale aj diváci lační po krvi si finále užijú do sýtosti. Je to riadny brutál. Okrem Brodyho si zmienku zaslúži ešte dokonale slizký a zásadový parchant Glenn Fleshler. Ostatní tvoria už len dobre naaranžované krovie. Celkovo som spokojný a kvôli tým prvým dvom tretinám si tu určite ešte niekedy pozriem. 7/10. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Celkem wabane Áčko solidní filmeček po delší době. Parádní Adrien Brody s rolí sedící jak prdel na hrnec, který se ještě ke všemu podílel na scénáři. V jednoduchosti se občas skrývá krása a zde se to nejvíce dokázalo potvrdit. Podobných snímku vzniklo mraky, ale zde musím přidat čtvrtou hvězdu za snahu nebýt ovcí v davu v lgbt umrdnutých kokotků. Gore je celkem povedený a built up na skvělou vyvražďovačku ve stylu Johna působí více než solidně (jen škoda toho temnějšího prostředí, kde si to divák nedokáže plně vychutnat). Highlight je určitě scéna vybití hasákem celej dům fetkohlav. Parádní snímek do sbírky "must watch again after some time". Bohužel se zde nešetří úmornějším začátkem. Character development hlavního hrdiny zde vůbec nefunguje a tím pádem nemůžu jít s hodnocením na více jak čisté čtyři hvězdy. Soundtrack také mohl být o něco lepší. Ale jinak jsem si tuhle jízdu solidně užil. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Adrien, který si film zaspoluprodukuje, spolunapíše scénář a zahraje hlavní roli, a opět skvělý. On má na první pohled křehkou postavu, ale opak je pravdou. Je úžasné pozorovat kontrast mezi neustále jakoby vyplašeným výrazem a jemným hlasem, kterým nejen promlouvá postava, on ho Adrien má opravdu takový a řežbou, kterou pak předvede. Příběh odplaty - nic nechybělo, nepřebývalo zbytečné natahování na 2,5-3 hodinové zbytečnosti, kamera skvělá, prostřihy taky seděly jako hrnec na p.... Herecky u Adriena nemusíme vůbec uvažovat, že bychom mu toho "trashmana" nevěřili, ostatní neokoukaní spoluherci byli velmi uvěřitelní a přirození. Proto od takto provedených filmů nemám potřebu odcházet nebo si je zrychlovat nebo dělat dalších milión paralelních věcí a naopak je dost možné, že po nějaké době se k němu vrátím. Skvělé! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama