Reklama

Reklama

Nechte je všechny mluvit

  • USA Let Them All Talk (více)
Trailer

Snímek Nechte je všechny mluvit od režiséra Stevena Soderbergha vypráví příběh slavné spisovatelky (Meryl Streepová), která se vydá na cestu se svými dlouholetými přítelkyněmi (Candice Bergenová a Dianne Wiestová), aby se pobavila a vyléčila staré rány. Připojí se k nim i její synovec (Lucas Hedges), který se o dámy stará a přitom se zamiluje do mladé literární agentky (Gemma Chanová). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

somnar 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, jak lehce a nevtíravě to ohýbá různé konvence reunion komedií nebo filmů o ženském přátelství i v tom, že to nepotřebuje jasně formulovat a doříkávat katarze a ponaučení. Klidně si představuju, že by takhle mohlo dopadnout osazenstvo Sexu ve městě. Asi na to celé brzy zapomenu a moc velké vlny to neudělá, přesto si v poslední době nepamatuju sympatičtější film. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Exaltované, poživačné, ublekotané, velkohubé, duté a namyšlené NIC... a kam že se poděla Amerika zahalená do dýmu Marlborek a ozvučená cinkáním ledu v nekonečném sledu drinků? Zapomeňte, teď je třeba prokládat dialogy pomlaskáváním a mlácením příborů, společně s fenoménem všemožných gastro soutěží a armádou kuchaříčků se tak vkrádají myšlenky na další z mnoha pokusů o přeformátování životního stylu podle předlohy... ale možná mluvím z hladu, jelikož jsem si u plků tradičně unylé, přesto kdovíproč přehypované Streepové neuděla komerční přestávku na občerstvení ve zcela neopodstatněné obavě, že přijdu o gró příběhu. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nechte je všechny MLUVIT u mě narazilo kvůli skutečnosti, že se ve filmu až příliš (naprázdno) MLUVILO - kvůli tomu jsem měl celkem problém udržet pozornost při sledování filmu. Nevěděl-li bych, že snímek režíroval Soderbergh, myslel bych si, že jde o film z dílny Woodyho Allena, pro něhož jsou tyto konverzační filmy charakteristické. Ústřední trio hereček je úžasně civilní a přirozené (dle zajímavostí šlo o improvizaci), přesto se mi tři čtvrtiny filmu zdály neskutečně utahané - teprve až v poslední čtvrtině jsem cítil jistou dějovou gradaci, jež probudila mou diváckou pozornost. Herecký koncert, jehož (viditelné a slyšitelné) kvalitní tóny mně však bohužel nesedly! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nechte je všechny mluvit, stejně si nikdy neřeknou to důležité. Film o zamlčených křivdách, věčných nedořečenostech a o tom, že nejpodstatnější a nejhlubší věci se kotí z naprostých banalit. Na pikometry napsané, na pikometry natočené, zahrané a načasované, brilantní v každé čárce a tečce. Plavba oceánem nedokonalých odmlk a přeryvů. Pro mě asi Soderbergh ve své nejsilnější hodince. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho inteligentná, hlbokomyseľná konverzačka s geniálnymi hereckými výkonmi, pre mňa ukvákaný pokus získať nejaké významné ocenenie. Mnohé dialógy (aj monológy) sú bezobsažné a nabubrelé, vety sa opakujú a slová sú delené koktaním, ehmkaním alebo pauzami. Ono na to vlastne existuje aj vysvetlenie. Soderbergh tvrdí, že dialógy sú zo 70% improvizáciou hercov a zvyšok (spolu so základným príbehom) je prácou autorky. Takže ich vlastne nechal len všetkých rozprávať a mňa teda moc nepresvedčili. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Jak je u režiséra Stevena Soderbergha obvyklé, tak si svůj film sám sestříhal (pod pseudonymem Mary Ann Bernard) a také se postavil za kameru (pod pseudonymem Peter Andrews). (Kuzmik)
  • Hlavní tři hrdinky filmu (Meryl Streep, Dianne Wiest a Candice Bergen) několikrát během filmu odkazují na skutečnost, že spolu chodily na vysokou školu, jeji název však není nikdy explicitně zmíněn. Postava Candice Bergen však v mnoha scénách nosí třičko „Longhorn“, což je název univerzitního týmu amerického fotbalu spadajícího pod Texaskou univerzitu v Austinu. (jezurka42)
  • Cestující na palubě Queen Mary 2 neměli o natáčení tušení. V místě jednotlivých scén byly umístěny pouze značky, díky kterým si většina cestujících ani nevšimla, že se jedná o natáčení snímku. (Kuzmik)

Reklama

Reklama