foto

Candice Bergen

  • nar. 9.5.1946 (72 let)
    Beverly Hills, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jako dcera slavného břichomluvce Edgara Bergena a bývalé modelky a herečky Frances Bergenové vyrůstala Candice odmalička obklopená hollywoodským leskem a slávou. Již ve věku 6 let zaznamenala svůj debut v rádiu v rozhlasové show svého otce. Candice studovala postupně na školách v Los Angeles, Washingtonu a ve Švýcarsku. Poté začala studovat dějiny umění a kreativní kresbu na univerzitě v Pensylvánii, ale studium nedokončila. Během studia si přivydělávala jako modelka společnosti Ford, aby se mohla věnovat své další vášni – fotografování.

V roce 1966 – ještě jako studentka – zaznamenala svůj filmový debut v hlavní roli lesbičky Lakey ve filmu PARTA. Přestože tento film nebyl kasovně příliš úspěšný, umožnil Candice, která za něj získala nominaci na Zlatý Globus v kategorii Objev roku, nastartovat hereckou kariéru, neboť ještě téhož roku se objevila ve válečném dramatu STRÁŽNÍ LOĎ SAND PEBBELS, kde byl jejím hereckým partnerem Steve McQueen. Film sklidil obrovský úspěch a byl nominován na několik cen – Candice sama byla nominována na Zlatý Globus. Po úspěchu v tomto filmu začaly přicházet další filmové nabídky, a tak si Candice zahrála například v dramatu TĚLESNÉ VZTAHY, kde byla jakožto Susan objektem milostné touhy svých hereckých kolegů Jacka Nicholsona a Arta Garfunkela nebo v dobrodružném snímku VÍTR A LEV. Zde ztvárnila mladou Američanku Eden, která je v Maroku unesena berberským knížetem (Sean Connery), se kterým se postupně sbližuje.

Během této doby se Candice našla také v další kariéře – v kariéře fotografky a fotoreportérky a její práce se začaly objevovat například v časopisech Life, Playboy nebo Esquire. V roce 1975 byla prvním ženským hostem pořadu SATURDAY NIGHT LIVE. Na konci 70. let se objevila jako bývalá manželka Burta Reynoldse v komedii ZAČÍT ZNOVU, která jí vynesla nominaci na Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli a také nominaci na Zlatý Globus. V roce 1981 vytvořila dobrý herecký tým s Jacqueline Bisset ve filmu BOHATÉ A SLAVNÉ. V tomto filmu se mihla v malé roli i její matka Frances.

Další úspěch v kariéře přišel na konci 80. let, kdy Candice získala titulní roli cynické a soutěživé televizní reportérky v seriálu MURPHY BROWN. Tento úspěšný sitcom společnosti CBS běžel celkem 10 sezón a vynesl Candice American Comedy Award (v roce 1992), pět cen Emmy a další dvě nominace na tuto cenu a dva Zlaté Glóby a dalších šest nominací na ně. V roce 1998 poté zaznamenala svůj debut také na Broadwayi, kde nahradila Sigourney Weaver v černé komedii Davida Rabea HURLYBURLY. Po roce 2000 se pak opět vrátila na velké plátno. Mohli jsme ji vidět například jako jednu z rivalek Sandry Bullock v soutěži krásy v komedii SLEČNA DRSŇÁK (2000) nebo jako budoucí tchyni Reese Witherspoon v romantické komedii HOLKA NA ROZTRHÁNÍ (2002). Candice nadále pokračovala v komediální vlně, když se objevila jako Judy Tobiasová, exmanželka Michaela Douglase v DOKUD NÁS SMRT NEROZDĚLÍ. V roce 2005 se stala členkou hereckého štábu seriálu KAUZY Z BOSTONU. V tomto seriálu hrála celkem pět sezón Shirley Schmidtovou a vysloužila si nominaci na dvě ceny Emmy a jednu na Zlatý Globus. K jejím zatím posledním hereckým počinům patří role ve filmovém pokračování seriálu SEX VE MĚSTĚ a společně s Anne Hathaway a Kate Hudson jsme ji mohli vidět v komedii VÁLKA NEVĚST z roku 2009.

Jejím prvním manželem se v září roku 1980 stal o 14 let starší francouzský režisér Louis Malle, se kterým Candice žila až do jeho smrti v listopadu roku 1995. Měli spolu dceru Chloe. Podruhé se Candice vdala v červnu roku 2000. Tehdy se jejím manželem stal newyorský realitní magnát Marshall Rose, se kterým žije doposud. Candice je vegetariánka a mluví plynně francouzsky.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dámský klub
2017 Který je ten pravý?
The Meyerowitz Stories (New and Selected)
2016 Pravidla neplatí
2015 Krásná a zvrácená (TV film)
2014 Letos Vánoce nebudou
2010 Romantici
2009 Válka nevěst
2008 Sex ve městě
Ženy
2003 Dokud nás smrt nerozdělí
Letuška 1. třídy
Stopy (TV film)
2002 Holka na roztrhání
2000 Slečna Drsňák
1996 Mary & Tim (TV film)
Night of About 14 CBS Stars (TV film)
1987 Madam Mayflower (TV film)
1985 Arthur the King (TV film)
Murder: By Reason of Insanity (TV film)
Stick
1984 2010: Druhá vesmírná odysea
1982 Gándhí
1981 Bohaté a slavné
Way They Were, The (TV film)
1979 Začít znovu
1978 Fine del mondo nel nostro solito letto in una notte piena di pioggia, La
Oliverův příběh
1977 Domino
1975 700 mil v sedle
Vítr a lev
1974 11 Harrowhouse
1971 Lov
T.R. Baskin
Tělesné vztahy
1970 Executioner, The
Getting Straight
Modré uniformy
The Adventurers
1968 The Magus
1967 ...Otan ta psaria vgikan sti steria!
Flash 02
Žít a užít
1966 Parta
Strážní loď Sand Pebbles

TV seriály

2018 Murphy Brown (TV seriál)
Epizoda 13 (S11E13)
Epizoda 12 (S11E12)
Epizoda 11 (S11E11)
další epizody (13)
2016 BoJack Horseman (TV seriál)
Stop the Presses (S03E07)
2015 Policie Battle Creek (TV seriál)
Mama's Boy (E07)
2013 The Michael J. Fox Show (TV seriál)
Thanksgiving (E10)
2011 Dr. House (TV seriál)
Změny (S07E20)
Rodinná praxe (S07E11)
V nadživotní velikosti (S07E09)
2008 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Smoke Signals (S05E01)
2005 Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
2004 Sex ve městě (TV seriál)
Pláč (S06E18)
2003 Will a Grace (TV seriál)
Karen versus Candice (S06E09)
2002 Sex ve městě (TV seriál)
Plus jeden je nejosamělejší číslo (S05E05)
Nápad s Vogue (S04E17)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Obraz za všechny prachy (S02E11)
Já jsem Peter, kdo je víc (S02E08)
1998 Murphy Brown (TV seriál)
Never Can Say Goodbye: Part 2 (S10E22)
Never Can Say Goodbye: Part 1 (S10E21)
Dial and Substance (S10E20)
další epizody (11)
1997 Murphy Brown (TV seriál)
From the Terrace (S10E11)
I Hear a Symphony (S10E10)
Tempus Fugit (S10E09)
další epizody (22)
1996 Murphy Brown (TV seriál)
Montezuma's Retreat (S09E13)
Seperation Anxiety (S09E12)
A One Night Stan (S09E11)
další epizody (26)
1995 Murphy Brown (TV seriál)
Dick and Dottie (S08E11)
The Humboldt Doldt (S08E10)
The Ten Percent Solution (S08E09)
další epizody (25)
1994 Murphy Brown (TV seriál)
Brown in Toyland (S07E12)
The Secret Life of Jim Dial (S07E11)
Bye Bye Bernecky (S07E10)
další epizody (24)
1993 Murphy Brown (TV seriál)
Sox and the Single Girl (S06E13)
To Have and Have Not (S06E12)
It's Not Easy Being Brown (S06E11)
další epizody (26)
1992 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Keys (S03E23)
Murphy Brown (TV seriál)
I'm Dreaming of a Brown Christmas (S05E12)
Till Death or Next Thursday Do We Part (S05E11)
Winners Take All (S05E10)
další epizody (25)
1991 Murphy Brown (TV seriál)
Love Is Blonde (S04E13)
Be It Ever So Humboldt (S04E12)
Mission Control (S04E11)
další epizody (28)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Jingle Hell, Jingle Hell, Jingle All the Way (S03E11)
Trouble in Sherwood-Forrest (S03E10)
The Bummer of 42 (S03E09)
další epizody (25)
1989 Murphy Brown (TV seriál)
Here's to You, Mrs. Kinsella (S02E13)
The Strike (S02E12)
Brown Like Me: Part 2 (S02E11)
další epizody (28)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
Set Me Free (S01E07)
Baby Love (S01E06)
Murphy's Pony (S01E05)
další epizody (7)
1985 Hollywoodské ženy (TV seriál)
1955 Camera Three (TV seriál)

Dokumentární

2015 Live From New York!
2014 Já, Steve McQueen - a.z.
2013 Scatter My Ashes at Bergdorf's
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2008 Discovery Atlas: Francie (TV film) - vyp.
2006 William Shatner in Concert (TV film)
Země světa (TV seriál)
2002 Murphy Brown: TV Tales (TV film)
1999 Hollywoodské zkoušky (TV seriál)
Saturday Night Live 25 (TV film)
1997 Haunted History of Halloween, The (TV film)
Intimate Portrait: Jacquline Bisset (TV film)
1996 Belly Talkers
Kdo je Henry Jaglom?
1994 100 Years at the Movies
Century of Women, A (TV seriál)
1991 Changing Minds, Changing Times - vyp.
1989 Helmut Newton: Frames from the Edge
1975 Lion Roars Again, The
1969 The Woody Allen Special (TV film)
1968 Wedding of the Doll
1947 Unusual Occupations

TV pořady

2015 An SNL Christmas 2015 (TV pořad) - a.z.
Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2012 10th Annual TV Land Awards (TV pořad)
The 66th Annual Tony Awards (TV pořad)
2010 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Mike Nichols (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2001 The Kennedy Center Honors: A Celebration of the Performing Arts (TV pořad)
2000 Exhale with Candice Bergen (TV pořad)
1999 Influences: From Yesterday to Today (TV pořad)
1998 The 50th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 All-Star 25th Birthday: Stars and Street Forever! (TV pořad)
Comic Relief VI (TV pořad)
The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 Aretha Franklin: Duets (TV pořad)
The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 Earth Day Special, The (TV pořad)
The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The 41st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
1969 The David Frost Show (TV pořad)
1962 The Match Game (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace