Znamení trojúhelníku

Krimi / Drama

Západní Německo / Velká Británie, 1966, 88 min

Cyril Frankel

Peter Thomas

Inšpektor Thompson zo Scotland Yardu sa snaží vyriešiť sériu zločinov a stopa ho zavedie do zámku bohatej rodiny, ktorá časť zámku prenajala rádu bielych mníšok. Pri jednej návšteve je utopený vo fontáne. Prípad preberá vrchný inšpektor Cooper-Smith ( sympatický Stewart Granger )... Ten sa posledné dva roky preháňal ako Old Surehand po Divokom Západe v obľúbených mayovkách, takže pri svojej popularite u nemeckých divákov bolo len otázkou času, kedy sa objaví v nejakej wallaceovke. 26. v poradí ( a najdrahšia zo všetkých - rozpočet sa vyšplhal na vtedajších 4 milióny mariek ) mu dala šancu a svojim šarmom a ostrovtipom to zvládol. Anglicky názov ( aj náš distribučný ) je hlúpy, nemecký Tajomstvo bielych mníšok je oveľa výstižnejší.(1.7.2011)

Bezvadná krimi....jediný co si pamatuju byly jeptišky v bílém místo v černém. Pašovaly diamanty ve vázách zalitých voskem a sem tam nechaly někoho zabít.(15.12.2008)

Nevěř jeptiškám, byť by se tisíckrát tvářily jako nevinnost sama! Solidní detektivka s nádechem ironie. Peter Thomas, než skončil u Derricka a jiných obskurních seriálů (Starej a Vinnetou), byl schopen složit výbornou a chytlavou muziku.(12.11.2011)

• pepua

"Viděl jsem to jako malé děcko, vykakal jsem strachy všecko." Jó, když se hodnotí tímto stylem, to se nelze divit, že film má tak vysoké hodnocení. Tuto už barevně natočenou adaptaci podle E. Wallace můžu jednoznačně zařadit mezi nejslabší kousky z celé té dlouhé řady filmů. Nejzajímavější mi zde připadá samotný nápad, a sice jeptišky na dráze zločinu, to ale k spokojenosti nemůže stačit. Napětí, (vtipný) humor, spád, to všechno tento film postrádá.(6.9.2011)

Dodnes si vzpominam na to jak mě jako pubertalniho kluka tento film v našich kinech nadchnul. Tehdy to byla pecka a kina byla narvana jak si pamatuji. A jeste obcas si na nej se slzou v oku vzpomenu - na rozdil od mnoha bondovek, ktere u mne casem zapadly.(13.2.2011)

• pawleta

Detektivní ptákovina s takovými trochu pulpovými prvky, na které mě zaujala tak maximálně občas nějaká ta polonahá slečna a taky Aston Martin hlavního hrdiny vyvedený v lepší barvě, než v jaké ho proháněl 007. Aspoň štěstí, že je film tak krátný, dál už bych to asi nesnesl.(15.8.2011)

Najprv som si hovoril, kde som videl tento ksicht. Aha a už som si spomenul Old Surehand. Až som sa zľakol lebo winetuovky priam neznášam. Ale tu herec zapadol v pohode. Dej trochu pritiahnutý za vlasy, ale inak dobré, veľmi dobré.(10.1.2012)