Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

Figu 

všechny recenze uživatele

Odjakživa pro mě fráze "zakázaný ovoce" znamenala trochu něco jinýho oproti tomu, co mi tady předvedl Clooney s Lopezovou. Zbytečně dlouhej film, tolik známých ksichtů a taková kokotina. To ovoce bylo zkažený a zakázat jsem to měl já svým očím sledovat! Lopez pro mě nikdy nebyla herečka a zde svojí nekvalitu opět potvrdila! No a z čeho jsem fakt zklamanej je George... I ten Bruce Wayne alias Batman mu ladil víc (v tom kostýmu se to i ztratilo), ale role Jacka Foleho byla naprosto katastrofální. Jen pořád nerozumím tomu vcelku šlušnýmu hodnocení?!. Asi mi něco uniklo. 40% ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

HITSVILLE, USA Pro všechny ty skvělé indie filmy pro Apple TV by jeden zapomněl, že Soderbergh pronikl do mainstreamu mimo jiné heist filmy a Erin Brockovich. V Ovoci, jakémusi přebroušeném zrcadle Tarantinových historek, s nímž se potkává a zároveň neprotíná v pozoruhodném počtu tečen (video-nerdovství; Samuel L. Jackson; Ving Rhames etc.) jsou svým způsobem cool a sofistikovaní i blbci, vykrádajících ve vilách republikánských kund sejfy s parukami a lednice se steaky. -- A všichni jsou tak mladí! Hyperelegantní je dokonce romantická rovina s jinak otravnou squaw J.Lo. Kinematografie není soutěž, ale Soderberghově estetice reklam na drahé hodinky s výhledy do detroitských skleněných věžáků a posh elektro-jazzem Davida Holmese dávám natruc přednost. Nechte prosím toho člověka natočit jablíčkem alespoň jednoho finančně neúspěšného Bonda. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Soderbergh a Clooney je silná dvojica a tu to opäť dokazujú. Príbeh filmu je rozhodne zaujímavý a dokáže zaujať, rovnako tak aj Jennifer Lopez. Čo sa týka jednotlivých žánrov, tak ako krimi komédia je to dobre, ale ten žáner romantický nevyužil to čo mohol. Bavili ma všetky dejové linky a hlavne ta romantická časť, tie dialógy majú šťavu, ale prišlo mi tam toho málo. Na druhú stranu záleží kto sa ako stavia k filmu. Mňa zaujala najviac práve ta časť, ktorá bola vedľajšia. 70% - 3* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Do kufru je Vás škoda." Tak s tím souhlasím, ale kdybych občas utíkal z vězení, tak bych rozhodně chtěl být alespoň jednou při útěku zavřenej s agentkou Sisco v kufru auta. Mě to kočkování mezi zlodějem a agentkou zkrátka docela dost bavilo, protože sympatičnost obou hrdinů hravě přebila lehce pokulhávající příběh. Ale co chtít víc, než být jako ON a užívat si to s NÍ. Někdy mě až mrzí, že se dám tak snadno obalamutit úsměvem nebo zadkem. Snad mě omlouvá to, že je to celkem slušná pohodovka. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Rukopis STEVENA SODERBERGHA je cítiť z každého záberu a aj preto je ZAKÁZANÉ OVOCIE dobrým a štýlovým filmom, ale ako celok tvorí iba ľahký nadpriemer. ZAKÁZANÉ OVOCIE je totiž jedným z tých filmov, pri ktorom sa človek baví a ani ho nenapadá, čo by mu vytkol, ale nemôže ísť s hodnotením vyššie. Je to skrátka film, ktorý má štýl, šmrnc, dobrých hercov, ale NIEČO mu chýba. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)
  • Stařík, který přistupuje do výtahu k Buddovi a Jackovi během zátahu FBI, je Philip Perlman - tchán producenta filmu Dannyho DeVita. (Karlos80)

Reklama

Reklama