Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

Lacike 

všechny recenze uživatele

V devätdesiatych rokoch sa nejak roztrhlo vrece s adaptaciami noviel Elmore Leonarda. Na tomto ma nikdy prilis nanadchla romanticka linka. Clooney je sice roztomily sympatak a smoliar, ale Jennifer Lopez tu pôsobi dost neprijemne a tym padom som im nejak extra nefandil. Skoda, ze film nebol zostrihany chronologicky. To by sa Jennifer Lopez objavila az v druhej polovici filmu. Pritom v serialy Karen Sisco mi tato postava hned prirastla k srdcu, tak neviem, ci je problem v herecke alebo v tom ako ju vo filme napisali. Dost ma mrzi, ze mi romanticka linia nesadla, kedze vsetko to gangsterske pozadie ponuka niekolko velmi vtipnych scen. Vrcholom je zakopnutie a vystrel do hlavy jednej postavy, co v mojich ociach trumfne aj odbachnutie Marvina v Pulp Fiction. Z postav ma zaujal este Ving Rhamees. Tentoraz nehra drsniaka. Dalej je super Albert Brooks a skvele cameo ma aj Samuel L. Jackson. Trochu rozpacito na mna pôsobi Michael Keaton, ktory hra rovnaku postavu ako v Jackie Brown, ale hra ju inak. Tu ma prilis nabavil. Rezijne mi to pripada take nemastne neslane a pomale tempo ma dost casto nudilo. 5/10. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Filmografie Stevena Soderbergha by se dala popsat jako sinusoida mezi mainstreamem a filmovým artem. Jakožto všestranný tvůrce dokáže Soderbergh úspěšně vykonstruovat funkční žánrový film i atypickou nezávislou podívanou, ve které testuje možnosti filmového vyjadřování (důkazem budiž nedoceněná „ambientní“ sci-fi romance Solaris).Zakázané ovoce je jeho prvním mainstreamovým dílem, kterým zároveň započal sérii elegantních filmů, které spojuje totožný žánr – heist film. Jestliže trilogie Dannyho parťáci, která spolu se Zakázaným ovocem tvoří zmíněnou sérii, kombinovala heist převážně s komedií, pak Zakázané ovoce je více romantickým filmem. Ačkoliv právě romantická linie je ve svém základu jen další variací na známé téma (láska dvou lidí stojících na opačných stranách zákona), právě Soderberghova režie, hravý scénář ozvláštňující vyprávění o časovou nekontinuitu a hlavně ústřední duo sestávající z režisérova oblíbence George Clooneyho a překvapivě obstojně hrající Jennifer Lopez dělají z celého filmu velmi příjemnou a pohodovou podívanou. Soderbergh je mistrem svého oboru, má cit pro časovanou komiku a vedení herců, patřičné scény dokáže obohatit o to správné „erotické dusno“ a s ohledem na své angažování v artové tvorbě nijak překvapivě ozvláštňuje samotnou naraci – vedle nechronologické výstavby syžetu pak poukazuji především na filmový střih, jehož prostřednictvím je atraktivita scény v kavárně/apartmá básnicky řečeno dohnána až do magických rozměrů. _____ Vedle Clooneyho obsadil Soderbergh do menších rolí další své oblíbence – Luise Guzmána a Dona Cheadlea (ten spolu s Clooneym hrál ve všech Soderberghových heist filmech) a v menším partu se zde objeví i Michael Keton, který prakticky zopakoval totožnou roli frajerského policisty z o rok staršího filmu Quentina Tarantina Jackie Brown, přičemž i tentokrát nosí na krku zavěšené ty otřesné brýle se šňůrkou. Zakázané ovoce je precizně natočenou heist krimi-komedií, která nemá žádné vyšší umělecké ambice a jako poctivá „žánrovka“ dokáže více než obstojně zabavit. ()

Reklama

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Parádní filmeček. Příjemná, srandovní a romantická podívaná. George Clooney, Vight Rhames a Jennifer Lopez sice nejsou typičtí komedianti. Také díky tomu komika místy drhne, ale mě to nevadilo. Tento humor, který je pro mě jakási předzvěst Dannyho parťáků, prostě můžu. KDyby to nebylo zbytečně utahané tak film získá 5*, ale takhle to je hodně pěkná 4. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budem ticho ležať a čakať, čo so mnou urobíte.“ – „Hovoríte ako moja bývalá.“ TO sú dialógy! To by sa dalo počúvať celý deň. Bohužiaľ, napriek tomu (a očarujúcim hereckým výkonom) je ZAKÁZANÉ OVOCIE len... fajn. Nič viac, niekedy ešte menej (časová linka je taká zamotaná, že som pri vaňovej scéne až na štvrtý raz pochopil, že je to sen). Báječne zrežírovaná snímka, vymaznaná po vizuálnej i hudobnej stránke. Ponúka skvelé scény zo „žltého“ väzenia. Ponúka ale i nenápadito poňatú ľúbostnú linku a hoci sú Clooney/Rhames výborná dvojka a dokonca i Jennifer Lopez mala v r. 1998 ešte niečo do seba (a k tomu zábavný Michael Keaton v rovnakej úlohe, akú mal v JACKIE BROWNOVEJ, obidva filmy vznikli podľa kníh kultového Elmorea Leonarda), je výsledok nepostačujúci. Kebyže snímka obsahuje viac labužníckych scén (prepad banky, kufor, knižnica), bolo by to lepšie. Takto ostala „obyčajná“ oddychová záležitosť, nevýrazná kriminálka a priemerná romantika. Raz za čas priklusá originálny nápad (Samuel L. Jackson) a ksichty z vedľajších lavíc potešia (Zahn, Guzmán, Cheadle), no nejak to nestačí. Čím sa Clooney snaží vyzerať škaredšie, tým je úžasnejší. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek, který si na nic nehraje, navozuje pohodovou atmosféru a z průměru ho vytahuje především charismatický George Clooney. Jediná škoda je, že všichni víme, že Soderbergh umí ještě víc. Přesto bez předsudků tento snímek patří k tomu lepšímu, co v žánru komedie/krimi uvidíme. Proč nestrávit 2 hodiny oddechem při tomto příjemném filmu? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • V Brazílii vyšel film pod názvem "Irresistible Passion". (Pumiiix)
  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)

Reklama

Reklama