Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (186)

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale kvůli Jennifer se přikloním výš. Zakázané ovoce je trochu nadprůměrný krimi snímeček o charismatickém zloději (George Clooney) a policistce Jennifer Lopez, kteří se tak trochu dají dohromady a pak... Už nic nenapovím, ale věřte, že jednou se na to určitě dívat dá ;-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Také cvičenie pred Dannyho parťákmi, konkrétne teda pred jednotkou. Medzi Jackom a Karen to celkom iskrí, aj by človek uveril, že by si obaja medzi sebou začali ako zástupcovia oboch pólov zákona aj v reálnom svete. S reálnym svetom ale Zakázané ovocie nemá spoločné nič, čo by vôbec nevadilo, ak by mal film lepší spád a celkovo bol zábavnejší. Takto skôr ide len o dopĺňanie si filmografie Stevena Soderbergha. V poprehadzovanom deji som nevidel žiadne výrazné plus, asi by som si film užil viac v chronologickom slede. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Odjakživa pro mě fráze "zakázaný ovoce" znamenala trochu něco jinýho oproti tomu, co mi tady předvedl Clooney s Lopezovou. Zbytečně dlouhej film, tolik známých ksichtů a taková kokotina. To ovoce bylo zkažený a zakázat jsem to měl já svým očím sledovat! Lopez pro mě nikdy nebyla herečka a zde svojí nekvalitu opět potvrdila! No a z čeho jsem fakt zklamanej je George... I ten Bruce Wayne alias Batman mu ladil víc (v tom kostýmu se to i ztratilo), ale role Jacka Foleho byla naprosto katastrofální. Jen pořád nerozumím tomu vcelku šlušnýmu hodnocení?!. Asi mi něco uniklo. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Budem ticho ležať a čakať, čo so mnou urobíte.“ – „Hovoríte ako moja bývalá.“ TO sú dialógy! To by sa dalo počúvať celý deň. Bohužiaľ, napriek tomu (a očarujúcim hereckým výkonom) je ZAKÁZANÉ OVOCIE len... fajn. Nič viac, niekedy ešte menej (časová linka je taká zamotaná, že som pri vaňovej scéne až na štvrtý raz pochopil, že je to sen). Báječne zrežírovaná snímka, vymaznaná po vizuálnej i hudobnej stránke. Ponúka skvelé scény zo „žltého“ väzenia. Ponúka ale i nenápadito poňatú ľúbostnú linku a hoci sú Clooney/Rhames výborná dvojka a dokonca i Jennifer Lopez mala v r. 1998 ešte niečo do seba (a k tomu zábavný Michael Keaton v rovnakej úlohe, akú mal v JACKIE BROWNOVEJ, obidva filmy vznikli podľa kníh kultového Elmorea Leonarda), je výsledok nepostačujúci. Kebyže snímka obsahuje viac labužníckych scén (prepad banky, kufor, knižnica), bolo by to lepšie. Takto ostala „obyčajná“ oddychová záležitosť, nevýrazná kriminálka a priemerná romantika. Raz za čas priklusá originálny nápad (Samuel L. Jackson) a ksichty z vedľajších lavíc potešia (Zahn, Guzmán, Cheadle), no nejak to nestačí. Čím sa Clooney snaží vyzerať škaredšie, tým je úžasnejší. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Láska medzi zločincom a policajkou v efektnej žuvačkovej bublinke so zaujímavo poprehadzovaným dejom a minimálnym obsahom. Zopár žartíkov poteší (najviac ma dostal trezor plný parochní a samozastrelenie). Stredná časť filmu odohrávajúca sa medzi útekom z väzenia a záverečnou lúpežou je jedno efektné nafúknuté nič; romantické scény pôsobili ako vystrihnuté z televíznych seriálov. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • V Brazílii vyšel film pod názvem "Irresistible Passion". (Pumiiix)
  • Stařík, který přistupuje do výtahu k Buddovi a Jackovi během zátahu FBI, je Philip Perlman - tchán producenta filmu Dannyho DeVita. (Karlos80)
  • Během natáčení ve vězení si nadšený basketbalista George Clooney (Jack Foley) zahrál i s opravdovými "domácími". Na otázku, zda se přitom držel zpátky, odpověděl: "Musím přiznat, že ano. Byli to skutečně jen těžcí zločinci. Nebyl mezi nimi nikdo, kdo by třeba jen podepisoval nekryté šeky nebo tak. Každopádně jsem při hře nešel jako obykle nadoraz, protože když někdo takový zakřičí 'faul', tak řekneš 'oukej' a jdeš od toho." (NIRO)

Reklama

Reklama