Reklama

Reklama

Mrazivá past

  • USA The Ice Road (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V odlehlé oblasti severní Kanady dojde k sesutí těžce přístupného diamantového dolu. Zůstane v něm uvězněna skupina horníků, kterým postupně dochází kyslík. Jedinou jejich nadějí na záchranu je tým v čele se zkušeným řidičem kamionu (Liam Neeson) schopným překonat nebezpečnou cestu přes zamrzlý oceán. Tuto takřka nemožnou misi komplikuje nejen ohromná vzdálenost a prudká bouře, ale také postupující obleva. Nic z toho se však nevyrovná jejich hlavní hrozbě... (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (239)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

To je nějaká filmová verze MacGyvera s Rychle a Zběsile s kamiony nebo co? V dole vybuchne metan několik horníků tam umře a několik to zavalí firma najme 3 kamioňáky co tam dovezou vrtné hlavice. Jeden řídí Laurence Fishburne jeden Liam Neeson a jeho opožděný bratr a jeden rasistická indiánka. Po cestě jeden kamion havaruje jelikož místo nafty do něho někdo úmyslně natankoval benzín a to zmrzlo (Já Vám nevím, ale to nenapadlo nikoho to zkontrolovat nebo nejlépe natankovat si to sám?)    jeden zapadne  a přijde o tu hlavici a zůstává jediný. Mezitím zjistíme, že ta firma co vlastní ten důl obchází předpisy a platí horníkům nejen za to, aby to věděly, ale , aby i vyply ty senzory na měření metanu. Většina jich to ví a neřeší to a bratr té indiánky patří mezi ně, ale místo, aby to řešil jen si jí postěžuje a ta firma chce, aby tam ty kamiony nedojely a ty horníci tam umřely. Teď k největším perlám filmu je tam zima jak v Rusku a silný vítr přesto tam v pohodičce hoří knot dynamitu  Liam ho odhodí kousek od kamionu a nic se nestane žádná tlaková vlna nic pohodička. V jedné scéně se dva kamiony převrátí na bok řeknete si konečná, ale chyba lávky oni se jaksi zvednou a pokračují dál. Do té indiánky se zabodne kus větve chvíli je mimo přesto na konci bez problémů řídí kamion. Kamiony mají neomezený počet paliva jelikož Liamův se několikrát za sebou vrací a přesto mu palivo nedojde dokonce se podělí o palivo s kamionem  indiánky a ani jí palivo nedojde. Na závěr hádanka co je rychlejší kamion s návěsem (35 tun tuším, že říkali, že má ta hlavice) nebo kamion bez? Pokud jste si mysleli jako všichni , že bez tak Vás zklamu podle režiséra je to kamion s návěsem. 40 procent ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jedna z tých lepších "Neesonoviek" z poslednej doby. Niežeby to bolo svetoborné dielo , ale v rámci žánru to malo dobrý príbeh, veľmi atraktívne prostredie  a napínavé scény s kamiónmi na nestabilnom ľade. Nevidel som iný film s podobnou tématikou, dokumenty nerátam a z tohto dôvodu môžme o filme povedať, že je pomerne originálny. Či je aj reálny vo všetkom čo tu zažijeme nech posúdi niekto, kto kamióny šoféruje, no mne sa nezdalo, že by bolo tak jednoduché dvihnúť ležiaci kamión, ale dajme tomu. V menšej roli ma potešil H. McCallany, ktorý nedávno zažiaril vo filme Rozhnevaný muž od G. Ritchieho, škoda, že nedostal väčší priestor. Celkovo spokojnosť a film, ktorý si rád pozriem znova a to o každom filme, akčnom zvlášť, povedať rozhodne nemôžem. 80%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neeson sa pomaly ale iste stáva nový Cage alebo Willis. Točí filmy na jedno kopyto jak na bežiacom páse a ich kvalita prudko klesá. Tentoraz tu máme takú zimnú variáciu na starú klasiku Sorcerer. Akurát sa to neodohráva v hnusnom vedru ale v zime a nebezpečenstvo nečíha na nákladiaku ale pod ním. Dramatická stránka je nezáživná a stopáž pôsobí nekonečne. Postavy sú skratkovito odfláknuté a všetci mi boli u prdele. Film ale mohli zachrániť trikové scény. Lenže pôsobia jak z tých horších Asylum filmov. Jedno tragické CGI strieda druhé, takže vôbec nemáte pocit, že by ste sledovali niečo skutočné alebo pôsobivé. Jednu hviezdičku dávam za Neesona, ktorý nepôsobí ešte tak znudene ako Willis. 3/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Za Vánoční prémie udělám pro firmu cokoliv!" Pokud divák vypne mozek, tak má poměrně slušnou šanci si tuhle záležitost s Neesonem užít. Mě se to docela povedlo. V Ledové silnici (kdo tomu zase dal tak stupidní název) se stále něco děje a našeho hrdinu nedokáže zastavit ani nepřiznaný firemní terminátor. Náklad doručen, horníci zachráněni, šéfové dolu doufám potrestání. Škoda jen toho sympatického bráchy :( Ten umírat určitě neměl. Ale jinak jsem si tohle béčko užil. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liam and the Mechanic si jedou pro svou Mzdu strachu (nestabilní most included). Jenže chybí Tangerine Dream a Hensleigh není Friedkin. Když záporák vyjede na sněžném skútru na hřeben hory, jen aby seslal lavinu, chybí i soudnost a já u aktivit staré irské prdele často přemítal, kdo je na tom, co se retardace týká, mezi sourozenci hůř. Tohle začíná vypadat na pozvánku do klubu Bruce Willise.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení filmu probíhalo v kanadské provincii Manitoba. (SONY_)
  • Ľadová cesta v kanadskom Severozápadnom teritóriu, ktorá inšpirovala film, má dĺžku 400 km, prechádza cez 64 zamrznutých jazier a na ľade má šírku asi 50. Vodiči nákladných vozidiel tu cestujú 14-16 hodín pri maximálnej rýchlosti 25 km/h. (Arsenal83)
  • V průběhu filmu si můžeme povšimnout jiných typů kamionu Kenworth, a to například v cca 2/3 filmu, kdy kamiony vyjíždí ze zmrzlého jezera do kopců a jsou pronásledovány skůtry a SUV – zde to jsou starší typy. A naopak při jízdě po druhém zmrzlém jezeře jsou to již o generaci novější typy s výrazně jinými předními světly. (Pazdi)

Reklama

Reklama