Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (490)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Další pekelná jízda plná akce, násilí, krve, střílení a zkrátka všeho, co podobná žánrovka má mít. Po technické stránce je film na top úrovni, výbuchy, kolize vrtulníků a bombardování všeho okolo je na nejvyšším levelu a řekl bych až precizně dovedeno k dokonalosti a k totálnímu uspokojení mi chybí už jen více krveprolití na straně "hodných", aby se tomu zkrátka lépe věřilo, a taky více brutálních násilných sekvencí, které by ukojily mou touhu po gore, ale jinak jde bez debat o prvotřídní nadupanou akci, která je prostě slast pro oči a která nemá konkurenci. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První film se mi líbil víc především díky exotičtějšímu prostředí, ve kterém se odehrával, díky tomu, že gradoval, a také díky konci, který byl tak sympatický... A který dvojka vynulovala. Škoda. I tak je Vyproštění 2 více než fajn a navzdory různým digitálním berličkám poctivý akčňák, který se obejde bez nadsázky a stejně dovede pobavit. Na trojku se podívám rád. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth morduje gruzínské hrdlořezy v rámci záchranné mise své bývalé švagrové a jejích dvou dětí. Herec se ke své roli vrátil podruhé. Dvojka nabízí přehledný a v podstatě jednoduchý příběh, který je cílený na přívaly akce. A ta vypadá zatraceně dobře. Rýpalové namítají její častou nereálnost, já jen podotýkám, že jsme v akčním filmu, kde se nehledí na maximální reálnost akce. Je to přece fantazijní svět. A rozhodně je dobré vidět efektní akční scény, včetně (z)ručně sestřelené helikoptéry. Pokud se takovým nespokojeným divákům takové postupy nezamlouvají, pak ještě je tady možnost dát si maraton se Ženou za pultem a zjišťovat, zda rohlíky na krámě byly atrapy. Sam Hargrave natočil teprve svůj druhý film a překonává i vyhlášené akční specialisty. Dokázal pokračování vtisknout pořádnou intenzitu napětí, jsou často fyzicky cítit střety protivníků a dvě hodiny, co film trvá, mají patřičný rytmus a dynamiku. Produkčně je film správně ošetřen bratry Russovými. Bylo také důležité dostat do filmu výrazné akční scény, které se budou dobře pamatovat. Scéna z výškové budovy v Rakousku, která má tendence přivodit divákům závratě, patří právě k těm pozoruhodně natočeným. Česká tvůrčí stopa je zastoupená v  závěrečných titulkách množstvím jmen, která na filmu spolupracovaly. Výsledkem je špičkový akční nářez v syrovějším rouchu, co se i napodruhé předvedl ve vynikající akční a herecké formě. 10/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S prvým dielom som bol spokojný, aj keď som nikdy nebol a asi ani nebudem fanda Chrisa Hemswortha. Dostaneme požehnanú dávku akcie po ktorej je ten dlhý úvod tak trochu na smiech. Myslím, všetku tú snahu ukázať nám Chrisa ako človeka, ktorý sa musí liečiť, rehabilitovať, odpočívať... No o pár minút si nechá ruky drviť oceľovou tyčou, hneď na to zmasakruje asi 30 ruských agresívnych väzňov, prežije niekoľko tesných výbuchov, nespočetné množstvo osobných súbojov a ..., popri tomto sú aj Arnoldove a Stalloneho staršie akčňáky reálnejšie filmy. Technická úroveň filmu je výborná, súboje majú šťavu, ale menej je niekedy viac. Najväčší problém však vidím v tom ako z divákov robia tupé ovce...Po zuby ozbrojený vrtuľník priletí z Gruzínska do Rakúska? ,len tak? Cez krajiny NATO? Rakúska polizai v úlohe štatistov, nevedia strieľať, nekomunikujú, nedokážu uzavrieť mesto? Gruzínci si v pohode autom opustia Viedeň, kurva kde sú na cestách hliadky?? Myslím, že stačilo málo, aby ten film bol ako tak uveriteľný, len to niekto musí chcieť. Keď vypnete mozog, film si užijete. 60%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jestli je Chris nástupce všech těch devadesátkových Slyů a Arnoldů, tak říkám ano, palec nahoru. Protože přesně takhle retro přímočaré Extraction 2 je. A proto je subjektivně ještě o stupínek výše, než přehnaně mytologický a budovatelský čtvrtý John Wick. Hemsworth si špiní ruce, krvácí, hoří, sestřeluje vrtulníky, zabíjí šroubovákem a minimálně polovina z toho je na jeden záběr bez střihů. Kdo fňuká nad špatnými efekty, měl by si uvědomit, že tohle není A blockbuster co jde do kin a stojí 150-200 milionů, ale je natočený sotva za třetinu a je určený pro televize. 9 krát z 10ti je tam víc kulervoucích scén, než si většina žánrově podobných filmů nechá jenom zdát, vlastně nic podobně intenzivního jsem neviděl velmi dlouho. Takhle měl vypadat Grey Man. Ukázková pocta akčnímu řemeslu, mistrovská práce kameramana, střihače a bojového choreografa. Šup udělejte trojku, protože Hemsworth je král a Golshifteh Farahani nová Atomic Black ! ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Scéna závěrečné konfrontace se natáčela v interiéru kostela Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích, ačkoliv kostel zvenčí je úplně jiný kostel. Jde tak o spojení dvou záběrů z různých míst. (Yeosol)
  • Podobně jako v prvním dílu, tak i zde si střihnul cameo samotný režisér snímku Sam Hargrave. Můžeme ho spatřit jako hrobníka kopajícího hrob, který nezůstane dlouho prázdný. (UhLee)
  • Meno postavy Idrisa Elbu nepadne po celý film a úspešne sa tomu vyhýba, pričom sa zdá, že ide o vopred neohlásené cameo. V záverečných titulkoch mu ale je prisúdené meno Alcott. (Arsenal83)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama