Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co při automobilové nehodě ztratili svého jediného vnuka, unesou lékařka Audrey (Sheila McCarthy) a Henry (Julian Richings) těhotnou pacientku s úmyslem provést „obrácený exorcismus“ a Jacksona umístí do jejího nenarozeného dítěte. Netrvá dlouho a zjistí, že Jackson není jediným duchem, kterého prarodiče pozvali do svého domova. Nyní začíná závod s časem pro pár, stejně jako pro těhotnou ženu, aby zjistili, jak se dostat ze situace, kterou udělali. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (80)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem záležitost, která by se ráda dostala alespoň k průměrnému hodnocení, takže můžu s klidem připustit, že mě kanadští (ano, skutečně kanadští) tvůrci dokázali příjemně překvapit. Myslel jsem, že mi bude předvedena více či méně slabomyslná bubuzáležitost, jejíž děsivost bude spočívat v nehorázné náloži předvídatelné nudy, takže mě konspirační činnost operativců místní satanistické buňky až nečekaně bavila. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bromazepamum ketazolam avizafon multidosis! Tak přesně tímhle zaklínadlem z odborné středověké publikace Malleus aptum jsem se jednou snažil vyvolat pekelníka, který by oživil mé dávno mrtvé iluze o tom, že lidi ve skutečnosti nejsou až takové kurvy. Byli, a i přes mohutné vyvolávání se na mě ten rarach těžce vysral, asi zrovna někde prcal Vetchého, a já skončil na oddělení klinické démonologie, kde ze mě museli enormními dávkami mámtovpičismu vymítat nechuť vegetovat. Taky mi dost pomohlo, že jsem tam tenkrát potkal Ježíše. Měl mastné vlasy, mykotické nehty, vyhnité zuby, od hřebíků rozpíchaná předloktí, smrděl, pořád po někom somroval cigára a bez přestání nesouvisle blábolil o tom, že nás jeho fotr jednou všechny spasí, jen co on prý konečně sežene dostatek receptů na pseudoefedrin. Mě tedy spasil. Když totiž narazíte na někoho, komu jebe doopravdy, uvědomíte si, že jste na tom mohl být ještě daleko hůř, tak nějak se nad všechno racionálně povznesete a duch už nikdy nezvítězí nad hmotou. To tadyhle slizký dědek s cáklou bábou evidentně objevili daleko účinnější manuál, hned vyplnili přihlášky do mnohem progresivnější reanimační církve, Belzebub vykouk na první dobrou a z hmoty si udělal karboše, které dost ulpívaly mezi zuby, zatímco Ježíš celou dobu jen někde lhostejně squatoval. A je z toho peckovní, neotřelý a atmosférický kanadský bizárek, který satanžel kapku degradovali zjevně bezradným závěrečným myslomrdem. Trochu škoda, nicméně i tak pořád kulantní nadstandard, a Justýna Gé Pije určitě budu i nadále šmírovat. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

S produkčním zázemím např. od Jamese Wana by to mohl být opravdu perfektní horor. Jenže kde nejsou peníze (citelně) a režisér není opravdu výborný talent, nevyklouzlíte nic ani z tak neotřelého a zajímavého nápadu. Námět? Excelentní. Herci? Ucházející kanadské televizní hvězdičky. Napětí? Neexistuje. Atmosféra? Nulová. Pár dobrých scén, jako ta s odklízením sněhu a pár dalších prostě nestačí. Herci občas nestíhají, děj se táhne a táhne a když se u horou nebojíte ani malinko, je to k ničemu. Navíc kamera je opravdu tmavá a hnusná, prostě amatérská a ta hodná babička s ďábelskými plány mě spíš rozesmívala. S lepším produkčním zázemím by to bylo asi skvělé, ale odmítám nadhodnotit film jenom proto, že s málem dokázal režisér něco vytvořit. Je to prostě nuda jak prase. A pokud mám kurva v hereckém ansámblu někoho tak kurevsky sexy a nadaného jako je Kaiytlyn Leeb, která má navíc herecké zkušenosti z velké hollywoodské produkce i hlavní roli v povedeném hororu od SyFy, nenechám ji do píči zaštěkat dvě věty, ale dám jí hlavní roli těhotné matky místo té neznámé prodavačky z Wallmartu z kanadského prdelákova. Fakt sem se na to těšil, bída. 40%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Od tých neznámych noviniek veľa nečakám, ale toto ma celkom príjemne prekvapilo. Postarší párik unesie tehotnú ženu, aby pomocou satanského rituálu oživili svojho mŕtveho vnuka, ale vymkne sa im to spod kontroly, pretože sa uvoľní tých démonov trochu viac a čoskoro im v dome začnú pribúdať mŕtvoly. Atmosféra je miestami celkom strašidelná, zjavenia zapôsobia, dokonca aj nejaké gore či pekné masky sa nájdu. Herecky solídne s výnimkou figúrky toho ryšavého satanistu, ktorý svojimi výrazmi pôsobil viac debilne ako vážne. Lepší priemer si však film určite zaslúži. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dejiny literatúry a umenia sú plné poučných príbehov tých, ktorých stihol prísny trest za to, že sa snažili neprimerane fušovať do remesla pánu Bohu. Anything for Jackson, ukazuje, okrem snahy o privolanie duše mŕtveho do živého tela, zároveň poučný príbeh o pokute pre tých, čo sa snažia neprimerane fušovať do remesla pánovi Satanovi. Prekvapivo na to ide zaujímavým príbehom, strašidelnými i zábavnými momentami (opakované odstrelenie sa), vierohodne pôsobiacimi okultnými rituálmi i tajomne pôsobiacou pointou. Našťastie sa nesnaží všetko za každú cenu vysvetľovať. Inteligentný horor, ktorý poteší. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Dům používaný po většinu filmu je ve skutečnosti dům scenáristy Keitha Coopera. Henryho a Audrey ložnice a Ianův sklep však byly natočeny v domě režiséra Justina G. Dycka. (Piercee)

Reklama

Reklama