Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Emma Green musí opustit svého manžela a dospívající dceru, aby mohla velet mezinárodní posádce při zrádné misi na Mars. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Po Marťanovi, Prvním člověku a Proximě další dílo o vesmíru, kde hlavní roli nehrajou rakety ale lidi. Jenže na rozdíl od výše zmíněnejch tady kvalitu sráží některý technický hovadiny, byť ne takový jako v Ad Astra, a trochu moc prázdnejch frází ve scénáři. Nicméně je tam citlivě avšak nekompromisně zakomponovaná současná geopolitická situace a tak si to ty tři rudý zaslouží i přesto, že Hillary Swank moc nemusim. ()

Benjamin_L 

všechny recenze uživatele

Prvni a poslední díly docela dobré, ale mezitím jsem z těch prázdných dialogů málem umřel nudou. Navíc mě rušila filmařská nedůslednost, kdy ve flashbacku vypadají postavy naprosto identicky jako v předchozí scéně o 15 let později, nebo směšné pohupování postav předstírajících stav beztíže, zatimco se jim houpou vlasy nebo sluchátka na krku. Nelogičností a nesmyslů tam je dost a jestli někdy lidé poletí na Mars, tak takhle to vypadat nebude. :) A Matta, toho jsem na konci už skutečně nenáviděl! ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokázala by som odpustiť, že hoci sa na scenári podieľalo šesť hláv, nejde o žiaden scenáristický skvost, dokonca som schopná prehltnúť aj všadeprítomné kvóty, bez ktorých už zrejme žiaden súčasný seriál nedostane razítko na povolenie do mediálneho éteru. Čo však nedokážem odpustiť, je fakt, že seriál o ceste do vesmíru dokáže byť tak neskutočne nudný. Rozmýšľam, načo si tvorcovia vlastne dávali tú námahu točiť seriál o misii na Mars, na ktorej je hlavnou náplňou práce telefonovanie domov??? Aktualizácia: po štvrtej časti pre mňa prakticky nepozerateľné. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to cílené spíše na ženské publikum. Řeší se pořád jen stýskání po domově, vztahy s rodinou a vztahy jednotlivých členů posádky. Technický aspekt první mise na Mars se neřeší v podstatě vůbec. A když už dojde na nějaký technický problém, který musí posádka vyřešit, je to extrémně nerealistická hollywoodská dramatizace, kdy celá věc je totální nesmysl, který by při reálné misi nikdy nenastal. NASA ani astronauti obecně totiž nejsou zdaleka tak neschopní, jak je seriál vykresluje. Fakt jsem dost trpěl, když se mi seriál snažil nakukat, že NASA asi nikdy neslyšela o důležitosti několikanásobné redundance klíčových systémů nebo že by byla ochotná navrhnout misi tak retardovaně, že životně důležité zásoby by nebyly připraveny na Marsu už před startem posádky. Stejně tak jsem kroutil očima nad zbytečně kaskadérskými řešeními určitých problémů, neprofesionálním počínání některých členů posádky nebo třeba jejich neschopnost vyvrtat díru na správném místě... Pokud hledáte realističtější pojetí podobné tematiky, zkuste třeba For All Mankind nebo film Europa Report. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokoukáno den po oznámí ukončení seriálu. A jsem za to rád, protože kvůli postavám a vůbec námětu bych se díval i na druhou řadu. Takto budu ušetřen hodinám nudy a pár minutám zaujetí. Vztahové scifi, kde je věnován hlavní prostor vztahům s opuštěnými členy rodiny na Zemi. Bohužel jsou ty vztahy udržovány brutálně dementní komunikací se Zemí. kdy si polovinu dílů telefonují a druhou píší zprávy. A to i v situacích, že je pár hodin do startu rakety a musí se dát vědět kapitánce, že její manžel prodělal příhodu. Nebo, když se chystá další náročná operace ve vesmíru, tak je dobré se nejdříve trochu rozrušit osudy své dcery. Tohle prostě nemůže nikdo myslet vážně. Bohužel těch hovadin je v seriálu plno. Aby byl dramatický, řeší se různě komplikovaně logicky prosté věci. U dobrého scifi, kde jsou zajímavé nápady, diváka v ideálním případě ani moc nenapadne klást si dotěrné otázky. Tady jsou takové otázky na denním pořádku. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama