Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velitel Una je postaven před válečný soud, hrozí mu vězení a propuštění ze služby. (SkyShowtime)

Recenze (19)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem viděl ukázku na tuto epizodu, tak jsem očekával dementní dialogy a moralizování jaké známe ze Star Trek Discovery, naštěstí se toto nekonalo a dostali jsme sympatický díl, který měl hlavu a patu a zejména dobré a uvěřitelné rozuzlení, tak to má být. Neřekl bych, že je to lepší drama než epizody jako The Measure of a Man či The Drumhead, v rámci Kurtzman Treku však velmi povedená epizoda. Opravdu doufám, že zbytek druhé řady se ponese v duchu této epizody a ne toho garbage, který jsme mohli vidět v díle prvním. 75% ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně se mi líbí zobrazení ranných dob Federační utopie, kdy ještě není všechno zabroušené a vyleštěné, ale kdy ještě zbývají věci k dořešení a vyrovnání. A sem fakt rád, že se Star trek konečně odvážil napřímo zpochybnit tu stupidní anti-eugenickou agitku, ke který přišel nějakym omylem a která vždycky byla v přímym rozporu se Star trekovou vizí techno-společenského optimismu. A pocestě si ještě kopnout do ještě stupidnější a nemorální Prime directive. Bohužel tomu obecně chybí nějaké silnější poselství (jako např. v TNG: Drumhead), dramaticky to je trochu roztahané a obecně to trpí na syndrom SNW kdy dříve rozehraný motiv je bez většího zužitkování propálený v jedné epizodě. ()

Reklama

Lina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně Unin soud, kde se bojuje za rovnoprávnost všech, drsní advokáti proto vymáchají ve špíně kdekoho. Sympatií si svým vystupováním moc nezískají, což je škoda zvlášť u obhájkyně, ale ono to k práci právníků vlastně patří. Trochu to vyvažuje jen zástupkyně žaloby (lehce podjatá, podobně jako kdysi ve Vojenském soudu v TOS).   Kvalitní epizoda, která snese srovnání s podobnými. Je v ní kus ducha pravého Treku a došlo i na upravenou verzi starých slavnostních uniforem. Jen tak na okraj – zas jednou mám pocit, že se vytahují nápady, které Alex Kurtzman nepoužil v Darkness. Minule to byl argument, že v případné válce bude Flotila potřebovat každého, tentokrát porušení Základní směrnice a zamyšlení nad tím, k čemu je na lodi první důstojník. Otázka na závěr – kdo dává rozkazy kapitánovi? ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

OK, nuda k posraniu. Tých súdov, čo som už v Star Treku videl. Súd so Spockom (Menagerie), súd s Kirkom (Court Martial), súd so Scottym (Wolfs in a Fold - ten bol fakt dobrý) a súd s Datom a súd s tým a s tamtým. A Q s Picardom a súd s Odom na DS9 a bla, bla, bla, bla. A podľa poslednej scény v Star Treku Picard bude zasa súd aj s Picardovym synáčikom. Pane Bože, koľkokrát ešte? Teda nie že by táto epizóda bola nejako extra zle napísaná, ale Strange New Worlds pokračuje v trende prvej série. Vykrádanie starých nápadov. Bolo to tu už stokrát. Sorry, začína to nudiť. Toto tu neberiem. Svetlý moment to malo: Spock a jeho outburst. Inak som zíval celú časť. Možno by nebolo od veci zozbierať všetky tie epizódy a vydať to v kolekcii Star Trek: Matlock. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudní konverzační pseudodrama přeplněné přesně těmi hlubokomyslnými a srdceryvnými projevy, které se daly očekávat. Plus jakési náznaky podzápletek s hledáním udavače (to odhalení bylo fakt bomba) a s možným obviněním kapitána ze spiknutí (které jediné mělo dramatický potenciál, ale prakticky okamžitě vyšumělo do ztracena). Kdyby se to vešlo do 30 minut, bylo by to možná fajn, ale v téhle stopáži je to dokonale ubíjející. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama