Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Pike a jeho posádka přivítají na palubě USS Enterprise klingonského zběha. (SkyShowtime)

Recenze (9)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek M.A.S.H. Dr. M´Benga a sestra Chapelová ochutnajú vojnu a hlavne na Dr. M´Bengovi to zanechá ťažký post traumatický syndróm. Každý druhý nenávidí Klingonov, tak to vyzerá ako pri večeri v Star Treku VI, ale Kirkova posádka sa vedela ovládať a zatiaľ čo najväčšie faux pas tam predviedol Kirk, tu sa Erica správa ako trucujúce decko, M´Benga ako psychopat a sestra Chapelová potrebuje oddych od Spocka. Naozaj som nevedel, či sa smiať alebo plakať. Konflikt nejakého vojnového mäsiara riešil Dr. Phlox v ST Enterprise, Neelix v ST Voyager, poprípade sa to riešilo milión krát v DS9 a je to téma, ktorá je obohratá hodnekrát. Nehovoriac o tom, že sa Pikova posádka už tradične správa ako banda idiotov. Naozaj sa na to nedalo pozerať. Takže Dr. M´Benga sa stavia do pozície sudcu, porodcu aj kata, je v podstate zabijácke hovädo, ktoré sa absolútne nevie ovládať. A ten jeho preafektovaný šepkajúci hlas mi už fakt lezie na nervy. Pikova posádka je na smiech, morálka u nej nehrá žiadnu úlohu a pripomína debilov, ktorí hovoria o spravodlivosti, ale v skutočnosti sa správajú absolútne mimo akúkoľvek právnu či etickú normu, lebo si zabijajú koho chcú a kedy chcú a ospravedlnujú to tým, že predsa trpeli, tak čo koho do toho, keď občas vrazia kudlu medzi rebrá nejakému posratému klingonovi. To ako vážne? Toto je Star Trek? Z tejto epizódy je mi na zvracanie. ()

Polux 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10 | Drama založené na temných ozvěnách minulosti vybraných postav, důraz na psychologickou rovinu vyprávění, zkoumání otázek viny a trestu, posouvání hranice svědomí a morálky. Tím vším se pyšní osmá epizoda a nejen tím. Příběhově se komorněji pojatý díl jako obvykle soustředí na další vedlejší postavu, na kterou právě došla řada. Pomáhá si při tom provázáním aktuálního dění s paralelní dějovou linií v minulosti, ve které divák pocítí válečnou vřavu na vlastní kůži a lépe tak pochopí jednání postav v současnosti. Mrazivá pointa pak v nejednoznačném závěru korunuje další parádní díl. | PeZet ()

Reklama

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Trek: M.A.S.H., celkem ucházející díl, u kterého si cením především toho, že se po hodně dlouhé době (snad od druhé epizody) postavy chovají DOSPĚLE, opravdu nevím, proč by tento seriál nemohl mít vážnější tón a řešit podobné zápletky a kdo chce gagy, fórky a nevyzrále jednající postavy, má tu přeci Lower Decks... kde epizoda selhává je však závěrečné rozuzlení, které má asi šokovat, ale jen to opět dělá z postav tohoto seriálu (a potažmo z diváků) hlupáky. Ale koukat se na to rozhodně dalo, a proto 65% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to Star Trek a ještě s názvem evokujícím výpravy do neznáma, k novým světům. A přesto se zase motáme kolem komína. Představovat detailněji jednotlivé postavy a vztahy mezi nimi, jde jistě i skrze ....jsme na pětileté misi, poznáváme nové světy a civilizace. Tato epizoda není špatná, je překvapivě drsná a se silným přesahem, ale od této ST odnože čekám jiné příběhy. Čerstvé, nápadité směrem dopředu. Teoreticky to, co bylo minule, ale ne jako fanservice omalovánky, ale jako dobrý sci-fi příběh. To mi v této řadě New Worlds už pěkných pár epizod chybí. Pokud vám to nevadí, jednu hvězdu si k mému hodnocení přidejte...objektivně to na čtyři je. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To vyobrazení drsnosti Federačně-Klingonské války bylo fakt dobrý a dává to zajímavou hloubku postavám. A polemika o překonávání války a předsudků rozhodně není ve Star treku (TOS/filmy, ale i DS9...) bez precedentů a tenhle díl dál rozšiřuje mozaiku podobných. Jenže celý tý lince s Klingonskym vyslancem nějak chybělo - cokoliv, vlastně. Prostě se objeví a celé to je centrované jen na M'Bengu a Chapel, což chápu o co se tím autoři snažili, ale přijde mi, že to spíš nefunguje a nějaký větší vhled z jeho perspektivy nebo nějaký děj který by nějak předestřel nějaké dilema nebo pochybnosti o něm i stranou nedůvěry válečných veteránů by tomu asi dost přidalo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Pro herce Clinta Howarda (Buck Martinez) šlo už o pátý seriál z prostředí Star Treku, ve kterém účinkoval. Poprvé se objevil o 57 let dříve v epizodě Manévr s korbomitem (1966) původního seriálu Star Trek. Později byl obsazen v epizodě Minulý čas, 2. část (1995) seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět a viděli jsme ho také v epizodě Zisk (2002) seriálu Star Trek: Enterprise. Nakonec účinkoval ještě v epizodě Usmíření (2017) seriálu Star Trek: Discovery. Kromě výše uvedeného, hrál člověka, který o sobě tvrdil, že je postavou ze světa Star Treku i v epizodě Nezvolená cesta (2009) seriálu Hranice nemožného. (koba)

Reklama

Reklama