Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Nejen bezchybně zvládnutou atmosférou chudinské čtvrti, je Cesta k ráji ne nepodobná Rockymu jedničce. Překvapí i režie, až teď vidím, kdo seděl na sesli. Některé scény (led vs schody, vánoční tah, závěrečný "vodní" zápas) jsou vyloženě dobré. Wrestlera sem neviděl, ale tohle se mi líbilo víc. Kde jinde najdete sázku o opici, Cosmostelouna, Viktora Saláma a začínajícího Toma Waitse... příjemnej film. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone a jeho režijní debut vlastního scénáře. Film velice dobře funguje, ústřední postavy jsou sympatické, Sly hraje způsobem typickým pro svoje počátky (jeho grimasy a pohyby jsou jak vystřižené z prvních dvou dílů Rockyho), což mě velmi bavilo. Netvrdím, že Stallone je herecká extratřída, ale v celé řadě svých počinů předvedl, že hrát dokáže, a to je případ i Cesty k ráji. Hudba Billa Contiho si v některých pasážích vyloženě pohrává s motivy z Rockyho, takže občas si může divák pocitově odběhnout ke Slyově ikonické postavě. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá športová dráma so Sylvestrom Stallonom. Má dobrý príbeh odohrávajúci sa v povojnovom období o trojici rozdielnych bratov, veteránovi, ktorý používa hlavne rozum, silákovi, ktorý za seba necháva myslieť ostatných a ambicióznom mužovi túžiacom po veľkých peniazoch a rešpekte a keď sa jeho silnému bratovi podarí vyhrať malý zápas, uvidí v ňom svoju šancu. Ale jeho úspechy každého zmenia. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Ešte spočiatku ma to moc nezaujalo, takmer po žiadnej stránke nevidno nejaký potenciál, ale časom sa to o niečo vylepší, postavy už získajú tú správnu motiváciu a začne sa na to celkom dobre pozerať, nájde sa niekoľko zaujímavých situácií a zvyšok filmu sa už nesie skôr v športovom duchu, takže sa už je na čo pozerať až do konca, síce samotný príbeh nepôsobí až tak dobre, ale tu sú prvoradé postavy a ich postupné zmeny a to filmu vyšlo. Čo sa týka akcie, tak tu vôbec nie je o čo stáť, ešte zápas v pretláčaní je dobrý, niečo podobné vždy poteší, ale už samotné hlavné zápasy v zápasníckom štýle ma vôbec nezaujali. Ale našťastie ich tu moc nie je. Herecké obsadenie je dobré, Sylvester Stallone, ktorý ma spočiatku kvôli povahe svojej postavy moc nebavil, ale časom sa vylepší, Armand Assante a viacero slušných postáv. Z réžie ešte cítiť neskúsenosť, ale na debutujúceho Stallona na tejto pozícii je to slušná práca a podobne mierne nadpriemerná je aj technická stránka. Tento film som si pozrel v rámci dopĺňania medzier v Stallonovej filmografii, v rámci nej sa určite nejedná o nič výnimočné, ale inak je to celkom dobrý film, no asi len na jedno pozretie. 59% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy se Sly opájel nově nabytou slávou, a tak nějak nevěděl, co s raketově rozjetou kariérou. Dva předchozí herecké pokusy moc neoslnily, takže to zkusil s vlastním scenářem, s vlastní režií a rovnou v hlavní roli. Dopadlo to hůř než čekal, ale líp než by člověk odkojený jeho akčňáky předpokládal. Paradise Alley je neurážející dobové drama s několika silnými postavami a s pár nosnými scénami. Za pět let si z toho nebudu pamatovat skoro nic, jenže kdybych si to měl pustit znova, vím, že litovat nebudu. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

SPOIL: Scéna nepodařené a diletantsky zpackané sebevraždy Big Gloryho, po které se sám spolu s Cosmo Carbonem s chutí zasmějou až do chvíle, kdy se Glory dosměje a před Carbonem to zkusí po druhé a tentokrát úspěšně..... je naprosto geniální. Díky za ní Mr. Stallone." Vždycky jsem chtěl umřít, až mi bude dobře.....a dneska se cítím šťastnej." 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:23:00, když Cosmo (Sylvester Stallone) s kamarádem narazí do budovy s nákladním autem, tak jim v záběru s nárazem upadne celý nákladní prostor. Když poté odtamtud odjíždějí, auto je opět v celku. (Lariiakqt)
  • Pracovní název filmu byl Hell's Kitchen. (JORDY)
  • Název filmu Paradise Alley odkazuje na název klubu, ve kterém se konají wrestlingové zápasy. (JORDY)

Reklama

Reklama