Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy se Sly opájel nově nabytou slávou, a tak nějak nevěděl, co s raketově rozjetou kariérou. Dva předchozí herecké pokusy moc neoslnily, takže to zkusil s vlastním scenářem, s vlastní režií a rovnou v hlavní roli. Dopadlo to hůř než čekal, ale líp než by člověk odkojený jeho akčňáky předpokládal. Paradise Alley je neurážející dobové drama s několika silnými postavami a s pár nosnými scénami. Za pět let si z toho nebudu pamatovat skoro nic, jenže kdybych si to měl pustit znova, vím, že litovat nebudu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone a jeho režijní debut vlastního scénáře. Film velice dobře funguje, ústřední postavy jsou sympatické, Sly hraje způsobem typickým pro svoje počátky (jeho grimasy a pohyby jsou jak vystřižené z prvních dvou dílů Rockyho), což mě velmi bavilo. Netvrdím, že Stallone je herecká extratřída, ale v celé řadě svých počinů předvedl, že hrát dokáže, a to je případ i Cesty k ráji. Hudba Billa Contiho si v některých pasážích vyloženě pohrává s motivy z Rockyho, takže občas si může divák pocitově odběhnout ke Slyově ikonické postavě. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Za celou svou kariéru nehrál Sly horší postavu než tady. Vůbec ten film je hodně zvláštní je tu celkem dost rvaček, ale Stallone nejede ani v jedný z nich do všech strká svýho brášku. Vůbec nevím, kdo to byl za herce ten kluk. Škoda, že na CSFD už přibývají jenom reklamy a ne další možnosti a informace pro uživatele, protože abych tohle zjistil musím jít na jiný stránky. Docela mě překvapilo, že tenhle čumobraz rejžova Stallone s ohledem na to, že byl teprve na začátku své bohaté a úspěšné kariéry dávám hvězdičku navíc. Samotný film je celkem dost vtipnej, hlavně ze začátku třeba to holubí hovno na Slyovi nemá chybu. Celou dobu jsem si o jednotlivých bratrech myslel své, ale v závěru se situace nečekaně pozmění a s ní i můj názor na bratry. V tomhle filmu bylo cítit, že Sly má pro určitý druh scén se sociálním podtextem docela cit, viz vánoční setkání se stárnoucím wrestlerem. To bylo takový upřimný a následně i správně chlapácký. Film z chudého prostředí NY, který asi Sly dříve velmi dobře znal, protože všechna ta chudoba, vztahy mezi lidma a dialogy působili věrohodně. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Takový lehčí nadprůměr. Já nikdy Stallona nějak neobdivoval. Pro mě to byl a stále je takový herec, který mě nevadí, ale ani mě nikdy pořádně neoslnil(v Rocky nejlepší). Ale kdybych měl hodnotit snímek takto samotný, tak v tom je vidět trochu toho "Stallonovství". Jeho režisérství se dá považovat za celkem povedené u tohoto filmu. To mi, ale potom trochu strhává scénář, v kterém bylo zbytečně moc keců. Nejlepší roli asi zahrál samotný Viktor. Prostě a jednoduše snímek, který mi brzo zapadne mezi ostatní průměrnější filmy( a to mám wrestling docela v oblibě). 65% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Postava Cosma Carboniho, Slyovi přesně sedla. Svými nepřáteli nazývaný taky jako "makarón" ,líbí se mi na něm,jak si dokáže udělat srandu i sám ze sebe,italský původ se prostě nezapře. Jeho velkohubej drsňák s citlivou duší se jen pokouší vymanit ze své chudoby a různými praktikami si dopomoci k penězům,což se mu díky jeho bratrům docela začíná dařit.-:) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu Paradise Alley odkazuje na název klubu, ve kterém se konají wrestlingové zápasy. (JORDY)
  • Píseň "Too Close to Paradise" nazpíval bratr Sylvestera Frank Jr. Stallone, kterého Sly v tomto filmu obsadil do malé role kabaretního zpěváka. (Expendable2)
  • V čase 01:23:00, když Cosmo (Sylvester Stallone) s kamarádem narazí do budovy s nákladním autem, tak jim v záběru s nárazem upadne celý nákladní prostor. Když poté odtamtud odjíždějí, auto je opět v celku. (Lariiakqt)

Reklama

Reklama