Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

7/10 Saga rodu Euingu - ehm prequel k Dallasu? Mel jsem obavy vzhledem ke stopazi i zanru - nebojte se nejedna se o western - to je spatny ftip mistniho popisu - romantika pro zeny to taky uplne neni ale velky film a la Jih proti severu to ano. Hodne komplikovanych postav v prubehu nekolika dekad me nakonec docela zaujalo, takze nelituju casu a i svuj pohled na rebela bez priciny prehodnocuji - umel hrat a uz to ma za sebou stejne jako vetsina z filmu - tedka teta Liza, co zemrela pozdejs nez jeji syn Denis ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Vezměte obrovský kus kýče snad ze všech složek, které dělají film filmem, přidejte ještě větší kus amerického patosu, vařte to nejméně tři hodiny a máte tohle dílo, které musíte brát s nesmírnou rezervou, abyste ho strávili ve zdraví, něco z toho měli a nestal se z toho jen odpad. No, chvílema to dá zabrat, abyste se od srdce nezasmáli tam, kde asi nemáte, ale i tak se jedná o hodně slušně odvedenou megalomanskou práci. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

James Dean "stokrát jinak", aneb pokaždé v rebelské roli. I tady ukazuje své herectví naplno a zastiňuje i jiné hvězdy filmu Elizabeth Taylor a Rocka Hudsona. Příběh je sice pořádně natažený do délky, nicméně se jej aspoň podařilo díky tomu pojmout v co největší šíři. Milovníci "pamětnických" filmů si asi při sledování budou libovat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľkolepému, nákladnému, hereckými hviezdami zaplnenému a do seriálovej dĺžky natiahnutému filmu plnému klišé, amerického chlapáctva, patriotizmu a rasizmu som bol nútený pri opakovanom zhliadnutí jednu hviezdičku ubrať. Určite je to nadpriemerný film, ale keď si iba namátkou spomeniem na Veľkú zem, Pod kopytami stád, či Ako bol dobytý Západ, tak zasa nejaké zreteľahodné rozdiely medzi nimi nevidím. Páčilo sa mi, že dialógy rešpektovali úroveň rančerov a ropákov a dodávali tak príbehu punc vierohodnosti aspoň v tomto. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sáhodlouhý, ale v délce opodstatněný, dobře zobrazený život jedné texaské rodiny, který hodně baví herecky a vývojem své hlavní postavy, s překvapivě liberálním vyzněním. Dean je tu přeci jen na vedlejší koleji, ale krade plátno kdykoli se na něm objeví, ať už jako mladý snílek průserář, nebo zpitý starý magnát. V ústředí je ale dvojka Taylor/ Hudson, v nich střet dvou různých prostředí, léta radostí, úkroků i hádek, hezky je vidět také posun od doby od obřích starosvětských rančů po rozmáchlé ropné šťastlivce, i nějaký ten jižanský progress ve věci rasismu. A dojde na fajn pěstní klání taky. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Poslední film Jamese Deana. Zemřel při automobilové nehodě ve věku 24 let. (M.B)
  • Na konci filmu je scéna, v ktorej má opitý Jett Rink (James Dean) predniesť slávnostný príhovor. Medzi Deanovými bývalými kolegami a fanúšikmi je táto scéna nazývaná "Posledná večera", pretože to bola posledná natočená scéna pred hercovou nečakanou smrťou. (Šuplík)
  • Aby mohol hrať scény s Jettom vo vyššom veku, James Dean si čiastočne ostrihal vlasy a prefarbil ich na šedo. (Šuplík)

Reklama

Reklama