Reklama

Reklama

Invaze obřích pavouků

  • USA The Giant Spider Invasion (více)
Trailer

Jeden z nejslavnějších pavoučích hororů všech dob! Teror pavouků nezastavíš. Před obřími pavouky není úniku! Poklidný život na farmě v Severním Wisconsinu naruší pád obřího meteoritu. Na místě dopadu nalezne farmář se svou ženou množství úlomků, obsahujících pravé diamanty. Radost z úžasného nálezu však kalí fakt, že meteorit také otevřel obří černou díru, kterou na naši planetu přišli obří patnáctimetroví pavouci. Ti začnou terorizovat celé město a je jen na odbornících z NASA, Dr. Vancem a Dr. Langové, aby zasáhli a pokusili se zabránit totální zkáze při invazi obřích pavouků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Edward D. Wood Jr. od závisti rotuje v hrobe. Malý pavúk - tarantula, veľký pavúk - chlpatá konštrukcia obohatená o naozaj geniálne plyšové očiská (v tme svietia!). A tie ladné pohyby! Och joj... Kým sa to všetko rozbehlo, tak už film pomaly končil. Mimo toho krásneho pavúčiska nemám ani dáko čo vytknúť, možno niektoré maximálne dementné dialógy (ale nájdu sa aj perly). Pobavil som sa a to mi stačí. Ale na rok 1975 strašná slabota... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vzpoměl jsem si na horor Tarantula, snad jediný známější starý horor s obřími pavouky a žasnul jsem nad tím, že efekty v tomto o 20 let novějším filmu jsou stejné, ne-li horší. Ono to tak dlouho nevypadá, protože obří pavouk se objeví až někde v půli filmu a do té doby sledujeme celkem standartní film s obyč. pavouky a více či méně nesympatickými vidláky. I poté je pavouk jakžtakž v pohodě, ovšem při rádoby akčním finále se projeví naplno debilita postav (šerif) děje (50 chlapů s puškama se roztuče a ani pomalu nevystřelí) i efektů. Člověk by přemýšlel proč v roce 75 film o obřím pavoukovi, ale inspirace Čelistmi je přiznaná přímo ve filmu jednou z postav. Každopádně tenhle film se Čelistem ani neblíží, spíše se blíží Edu Woodovi. ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jak stvořený na odpad!. Jasně, Bčkovej horor 70.let jako obří pavouci, mravenci nebo vosy. Takže plus tohoto filmu, je každopádně velký výskyt tohoto milého zvířectva, kdy si podává stupidní amíky, ale hlavně ten gigantický komicky vypadající pavouk. Absolutně nenahání hrůzu, protože každý má spíše strach z toho, aby se nerozpadl v nějakým záběru, než aby někoho sežral, ale obdivuju, jak museli s tímto kolosem při natáčení zápolit, rozhýbat to a tak. A mínusy tohoto filmu jsou jednak herci a jejich talent, to je katastrofa (zejména vtipné bylo, jak se jeden týpek snažil zahrát, že je v proudu větru a přitom balancoval na druhou stranu, než to foukalo). Úvodní pád toho bordelu z kosmu byl odpovídající efektům 70.let, to vem čert. No a celkový příběh s tou černou dírou a vůbec to radši ani nezmiňovat. Vtipný byl zejména konec, kdy nikdo ani pomalu nepochopil, jak toho "Giant Spidera" zabili, ale pak byl detailní (a hlavně dlouhý) záběr na to, co všechno z něho teče a okamžitě potom konec filmu. No sranda. Za tu námahu s tím velkým pavoukem musím dát 2 hvězdičky, to prostě nejde jinak, tím je tenhle film opravdu originální! ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film by ste nemali brať vážne a vôbec nie ako horor. Od začiatku si to neudržiava atmosféru, tarantuly sú smiešne, efekty a triky lacné a trápne, obrovský pavúk ako z plyšu - no keď toto všetko zahodíme, vo finále z toho vznikne celkom vtipná vec, ktorej chýba označenie komédia (postava stvárnená hercom R. Eastonom bola naozaj vtipná a jej dialógy si celý film udržiavali na hladine). The Giant Spider Invasion je niečo ako novší Spiders z roku 2013, akurát s tým rozdielom čo tomu filmu chýbalo - vtip, tento film má a nerobí mu problém robiť si srandu sám zo seba. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od Američanů jsem měl možnost již vidět několik zvířecích filmů (i s pavouky) a musím říct, že už jsem se tak dlouho nenasmál jako při sledování tohoto filmu. Efekty jsou i na tehdejší dobu velice podprůměrné. Padání meteoritu k Zemi bylo ještě v mezích, protože chápu nedostatek financí a speciálních efektů. Bylo to sice hodně slabé, ale dá se to tolerovat. Co už však přesahovalo všechny meze byli samotní pavouci. Dokud šlo jen o maličké tvory, tak ti byli skuteční (asi sklípkani, nebo tarantule), ale jakmile povyrostli, šla na první pohled poznat jejich umělost. Producenti si řekli, že plyšoví pavouci tu ještě nebyli, a tak si jich hned několik koupili v obchodech. Co se týká toho patnáctimetrového pavouka na kolečkách, tak ten byl asi nejroztomilejší. Docela obdivuji ty lidi, kteří s nimi museli hýbat a tlačit ho po polích. Jinak šlo ovšem taktéž o katastrofu, která vás nevyleká ani kdybyste měli arachnofobii. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen jako pocta snímkům padesátých let. (Terva)
  • Při natáčení scény, kdy je obří pavouk vyhozen do povětří, došlo k nehodě. Dva členové štábu měli pomocí sirek zapálit maketu pavouka, která byla pokryta střelným prachem – jenže maketa ne a ne začít hořet. Poté, co byly vypnuty kamery, však k explozi přeci jen došlo a oba členové štábu skončili s popáleninami v nemocnici. (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet činil pouhých 300 tisíc amerických dolarů. V severoamerických kinech pak snímek utržil 15 milionů dolarů. Při vydání na VHS v roce 1976 zanechali diváci ve videopůjčovnách přes 2 miliony dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama