Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1994 a někteří studenti právě odpromovali. Jako jedna z nejlepších absolventek vysoké školy by měla mít Lelaina Pierce před sebou zářivou budoucnost. Realita je ovšem mnohem těžší. Lelaina pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show. Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících. Aktéry jejího dokumentu jsou promiskuitní spolubydlící Vickie, Sammy, který potlačuje svou přirozenou sexualitu a její nejlepší kamarád Tray, velmi nadaný mladík, ovšem zároveň rebel bez přirozené životní motivace. Lelaina se seznámí s Michaelem, ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. A tak se ambiciózní dokumentaristka z ničeho nic ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. Film je režijním debutem Bena Stillera. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

venca163 

všechny recenze uživatele

"Mami...jsem homosexuál." - "Ooh...synu, existuje nějaká podpůrná skupina, která by mi pomohla vyrovnat se s mojí homofóbií?" Filmy o takovym tom plácání se generace X/Y na pomezí školy a života mam vesměs docela rád. Vzlášť pokud jsou pojatý tak nějak civilně a nejsou přehnaně melodramatický. Sice trochu natvrdo loženej happy enďák, ale zase to dorovnávaj slušný herci a ještě slušnější soundtrack (i když práce s hudbou jako taková byla spíš trochu protivná...stejně jako cinkání příborů o talíře u generický scény "konverzace u jídelního stolu"). (75%) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej film prakticky o nicem a bez poradnyho deje, kde se resi hlavne vztahy party cerstvejch absolventu, ktery vylezou ze skoly s hromadou idealu a postupne zacnou mit problemy, hlavne s praci. Ale je to natoceny pohodove, je tu perfektni hudba a herci, i kdyz se obcas chovaj jak hovada, hrajou perfektne, obzvlast Hawke je paradni, ale i Stiller a Zahn podavaj svuj nadprumer. Celkove misty zajimavy, misty trochu zdlouhavy a stereotypni, nicmene za slabsi 4*. ()

Reklama

bobby_jean 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že vsetky filmy o kamošoch a láskach a mladíckej neschopnosti uchytiť sa vo svete dospelých, boli v tých rokoch natáčané omnoho realistickejšie. Žiadne zbytočné drama, ani trápne pokusy o melanchóliu. Tá tu prichádza tak nejak prirodzene a nevtieravo. Prosto realisticky. Nikdy som nebola fanda Bena Stillera, ale že toto tak pekne zrežíroval, to fakt smekám klobúčik. A aby som nezabudla, Winona bola neskutocne zlata. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film o mladých lidech, kteří získávají své první životní zkušenosti, prožívají milostná dramata a hledají svojí identitu. Je to zajímavá generační výpověď o konfliktu ztracených existencí s okolním světem. Plus, úžasná Winona Ryder. - "Welcome to the world of the emotionally mature. It's a nice place to visit." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Singles 2, len bez uveriteľnosti. Ben Stiller, synček Hollywoodu, nakrútil príbeh o ťažkom živote čerstvých absolventov na pomedzí 9-to-5 jobov a prázdnych vzťahov. Mohlo to byť skvelé, ak by to nakrútil niekto, kto niečo také zažil. Ten kontrast vidieť pri scénach s TV show - tie Stiller zvláda skvelo a mocking MTV je jedna z mála meta-vecí, čo mu vychádza. Zvyšok je vyumelkovaná 90s špina života mladých s otrasnými postavami. Medzi Ethanom Hawkeaom a Winonou Ryder je asi toľko chémie ako medzi pápežom a moskovským patriarchom. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne Lelaina (Winona Ryder) plače, pretože zarába len 400 dolárov týždenne. V skutočnosti to bolo viac ako dvojnásobok minimálnej mzdy a takmer trikrát nad hranicou chudoby jednej osoby v roku 1994. (Pat.Ko)
  • Pôvodné návrhy scenára obsahovali podzápletku zahŕňajúcu Lelaininu (Winona Ryder) sestru alkoholičku Patty, ktorá bola na odvykačke. Pár z týchto scén bolo natočených, ale nakoniec boli vystrihnuté. Patty stvárnila skutočná sestra scenáristky Helen Childress, Patricia Childress. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama