Reklama

Reklama

Jiný druh lásky

(festivalový název) (hudební videoklip)
  • Velká Británie Hugh Cornwell: Another Kind of Love
Animovaný / Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie / Západní Německo, 1988, 4 min

Obsahy(1)

Aj keď meno režiséra evokuje ďalší z jeho krátkych filmov, v skutočnosti ide iba o videoklip pre Hugha Cornwella k rovnomennej piesni. (m4k)

Recenze (36)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslíme píseň coby tuctový produkt let osmdesátých, zůstane nám, jak už to u Švankmajera bývá zvykem, kvalitní nápaditá animace, která dodává textu písně jiný rozměr. Škoda, že se český animátor hudebnímu průmyslu nevěnoval častěji, bylo by to hlavně dnes zajímavé občerstvení. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Bez hudby Zdeňka Lišky to samozřejmě není ono, ale i v rámci britské hudební pop-produkce konce let 80. není Another Kind of Love Hugh Cornwella nikterak tak stupidní a diletantský počin, aby slova všech "hejtrů" z ostatních zdejších komentářů dostála svému samoúčelnému a pitomě 80's-fuck-off stupni opovržení. Buď jak buď, ta písnička šlape, šlape rytmem i dynamikou a je skvělé vidět, jak Švankmajer svými animačními kreacemi a střihem tu dynamičnost hudební doplňuje svou dynamičností vizuální a střihovou. Skvělá věc, skvěle dotažená. Pan umělec ve službách komerce zastál svého zaslouženého docenění a nemusí se vůbec za nic stydět (proto i nadále zůstává největší stupiditou co kdy Mistr udělal, podle mého názoru, Leonardův deník). ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Mě ten song tedy vůbec neurážel, i když, jak už jsem se někde zmiňoval, mnohem radši bych od Švankmajera viděl klip k nějakému Waitsovu kousku. Třeba by z toho pak i obrazově vylezlo víc než krotká přehlídka jinde vyzkoušených nápadů a technik (když už mi slovo chlebařina vzal od úst kolega Šandík). ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Jemnější animace s klasickými prvky (promíchávání hlav, posouvání po zemi jednou nohou...). Mohla to být dobrá reklama. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Triky jako lidský jazyk v botě a další už Švankmajer použil ve své předchozí tvorbě a práci s plastelínovým obličejem uvidíme později lépe v krátkém filmu Food. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Animovaný videoklip k písničce Hugh Cornwella. Nevím proč,ale ta ženská hlava mi připomíná D. Patrasovou:-)) ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Před tím než byl Švankmajer Švankmajerem, byl Švankmajer klipařem. Pak se zase stal Švankmajerem a na MTV už ho nechtěli :-) ()

Tochal 

všechny recenze uživatele

Hudební klip. Švankmajerovo vidění světa zde tedy není nosné, nýbrž jen ilustrativní, a to mu škodí. Navíc píseň samotná je šíleně vlezlý popík, zpěvák se podivně pohupujem a když už jsem se zaradoval, že mu hlava zmizela v saku, opět se zformovala. Průměr. ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se nejedná o nijak myšlenkově převratné dílo, jelikož jde o videoklip k písni, jež toho mnoho neříká, vychází z díla umělcova vyzrálost a řemeslně perfektně odvedená práce. 8/10 ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

švankmajerova animace jako vždy vynikající ale písnička byla neuvěřitelně stupidní a zpěvákův výraz a pohyby otravné ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Vy pokrytci. Samostatné počiny mají hodnocení až do nebes a videoklip je okamžitě srážen. (Mně je to v podstatě jedno, nemám pro to cit či pochopení tak jako tak. Ale nepřišlo mi to o nic horší než jiné.) ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Videoklip, ve kterém forma zpracování převyšuje obsah písně a je až k podivu, jak Švankmajer maximálně využívá prostor ohraničený zdmi jediného pokoje. ()

Sunwise 

všechny recenze uživatele

Jako videoklip nápadité, fakt dobré... proměny člověka z hlíny v člověka z masa a kostí a naopak... láska doslova pohlcující... ()

Reklama

Reklama