Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoologické zahradě se náhodou potkají dva rozdílní chlapci. Ivoš je malý zbojník, který se sám potuluje po výbězích, když do něj vrazí nevidomý chlapec a polije ho limonádou. Z prvotních nesympatií vzklíčí přátelství. Oba mají rádi zvířata a Ivoš se rozhodne zapojit Sleponě, jak mu říká, do obyčejného dětského světa. Propašuje ho ke zvířatům a umožní mu dotknout se želvy, slonů či velblouda - zvířat, které znal Slepoň do té doby jen podle zvuků. Mezi chlapci vznikne křehké přátelství, založené na porozumění a toleranci. (Magic Box)

(více)

Recenze (65)

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl poprvé až teď v roce 22. Asi proto, že vznikl po revoluci... to víte podnikal jsem a nic jsem nestíhal (ne že by se tak moc změnilo :-) a také proto, že dětské a rodinné filmy nejsou zrovna pro mne. Ale Zoo a zvířátka to já můžu a tak jsem se kouknul. A hle velmi příjemné a vidím, že v roce 1994 stále byla ještě doba, kdy naše filmy za něco stály. Teď by takovýto film, myslím, dopadl dost hůře. Druhá část se zloději trochu překvapila a ikdyž bych se na Zoo vydržel dívat dále, tak to nakonec byla docela dobrá zajímavá změna a někdo se mohl přestat nudit. A dokonce Jarda Uhlíř měl ještě s hudbou dobré dny a ne jako za rok poté v https://www.csfd.cz/film/111299-kdyz-se-slunci-nedari/ . A nakonec i ta nahluchlá bába před těmi "autoritami" v uniformách začala najednou viditělně lépe slyšet :-) ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ach jo kde su tie časy ked sa v Čechách točili nádherné detske a klukovské filmy!!!! Toto bolo naivné a surové zneužitie chlapcov na realizaciu filmu beaz akejkolvek invecie ci napaditosti.zukarovi by som nedovolil ani platnu s hymnou pustat na oslave kvetnovýho povstání, a dospelých hercov treba poslat do kelu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na tento detský film si dobre pamätám, aj keď už ubehlo pekných pár rokov, čo som ho naposledy videl. Myslím, že som stihol jeho televíznu premieru. Malý nevidiaci Slepoň a jeho podarený kamoš Ivoš mi utkeveli hlboko v pamäti. Stretli sa v zoologickej záhrade a stali sa z nich najlepší kamaráti. Scény so zvieratami sú fajn, ale najviac ma zaujali týto dvaja chaniská až v druhej polovici filmu, keď prekazili nekalé plány bande bytových zlodejov. No a to vyvrcholenie na streche paneláku je zo všekého najlepšie. ** ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný film o kamarádství dvou odlišných kluků. Ten blonďatý je jako každý jiný kluk, ten černovlasý je handicapovaný. Přesto mezi nimi vznikne přátelství. Jak se později ukáže, tak se toto přátelství stane více důležité, než se na první pohled může zdát. Morální podtext filmu rozhodně není na škodu, zejména pro malé děti. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Příjemný rodinný film o přátelství dvou hochů z nichž je jeden slepý. Nezapomenutelná je hlavně ta část se zloději. Pokud se vám to líbilo možná vás zaujme tohle- http://www.csfd.cz/film/208142-medvedi-nic-nevedi/. Jako hlavní postava tu vystupuje Ivoš - jeden ze těch dvou chlapců + jeho přátele objevující se právě v části se zloději. 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Film sa stal v roku 1994 najpredávanejším titulom českej produkcie do zahraničia. (dyfur)
  • Po návštěvě ZOO čeká Slepoň (Petr Franc) na zastávce a odjíždí autobus ev. č. 649. Následně přijde Ivoš (Lukáš Janota), vypije obě limonády a chlapci nastupují do autobusu ev. č. 649. Sled událostí a následná jízda nevytvářejí dojem, že by mezi dalším odjezdem autobusu uběhlo moc času a nebo že autobus jede jen kousek. (marcel5)
  • Ve scéně, kdy jede paní do 4. patra výtahem, se objeví na dveřích výtahu při výstupu jednička. (M.B)

Reklama

Reklama