Scénář Eduarda Pergnera má do značné míry autobiografické rysy. Vypráví dramatický příběh starého muže, jemuž život nachystal velká úskalí a trpká zklamání. Neumí je však řešit s velkorysým nadhledem, uzavírá se do sebe a navenek se vůči všem ve svém okolí projevuje nesnesitelně despoticky. Když konečně dojde k poznání a smíření s osudem, je už pozdě... (oficiální text distributora)
gudaulin
Zajímavé téma v televizní hře se slušným hereckým obsazením, kterou nicméně sráží předvídatelný scénář a tuctová režie. Celkový dojem 40 %.(1.8.2008)
Marthos
Vynikající Luděk Munzar v dramatu muže, který nedokáže odpustit synovi zradu na vlastní výchově. Ačkoli příběh má silný potenciál, vinou slabšího scénáře a nedokonalé režie mizí do ztracena. Ovšem manželské přestřelky mezi Munzarem a Ninou Divíškovou si udržují nespornou kvalitu.(13.7.2010)
Přemek
Zajímavý příběh o nesnesitelném a ve své podstatě krutém, nesmiřitelném moralistovi, který se až na samém sklonku života smíří s tím, že jeho syn se stal přes jeho výchovu (sic!) kriminálníkem - a dovršením všeho tragična se o tom nikdo nedoví... - Film má mnohé slabiny (ve scénáři i realizaci), ale už pro výkon Niny Divíškové (a koneckonců i Luďka Munzara) stojí za vidění.(25.6.2007)
Greg25
Vynikající "televizní příběh", který má "hlavu a patu" a hlavně pointu. Důkaz toho, že ne všechny televizní snímky jsou hrozné. Vynikající výběr herců, režie a scénář už jen podthly opravdu dobrý výsledek. Naprosto čistých 80%.(23.6.2007)
pulnicek
Mě se to líbilo Munzar byl skvělej.* Navíc za otevřený konec...(12.10.2009)
Lish84
Luděk Munzar a Nina Divíšková si jako manželé v důchodu sice skvěle sednou, ale díky nenápaditému scénáři a špatné režii přichází jejich snaha vniveč. Celou dobu film zavání trapností, což je nakonec korunováno poslední scénou. Divák měl být zřejmě zhnusen a říci si "Fuj, to je hrozné, jak někteří lidé dovedou být tak lhostejní!", ale scéna přes svou tragičnost vypadá jak ze špatné komedie. Není ani k smíchu, ale k výsměchu. Nemluvě o tom, že jde o opravdu neoriginální způsob, jak příběhu dodat nějakou hloubku. Až do konce jsem předpokládal film ohodnotit dvěma body, ale nad touto trapnou závěrečnou scénou zkrátka nelze přihmouřit oči.(25.6.2007)