Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv Martin začíná pracovat jako noční hlídač v márnici, aby si trochu přilepšil při studiu. Avšak poté, co jsou sem postupně dovážena mrtvá těla prostitutek, které zabíjí bezcitný sériový vrah, se začínají dít v márnici divné věci. (Chatterer)

Recenze (65)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Film jako stvořený pro milovníky seriálů a dánských kriminálek zvlášť. Kde jinde by mohli vidět jak si to Jaime Lannister rozdává se Sárou Lundovou, jejíž nepříjemnou šéfovou zas pro změnu píchá Martin Rohde a - všichni o dvacet let mladší - spolu přitom kamarádí, občas se ožerou, vyzvrací do křtitelnice nebo se nechají přeblafnout kurvou v restauraci, přičemž jsou zaplétáni do sítí nekrofilního lovce skalpů. Pozoruhodný snímek plný neotřelých hlášek ("Když si ho Hans Christian Andersen vyhonil, tak prej si udělal do deníku tužkou čárku." "Hm, kdybych to tak dělal já, nebyly by k mání tužky"). Jo, a víte jak to celé dopadne? Vezmou se! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nattevagten vyšlápne skvěle - prostředí márnice, chladné mrtvoly na stolech, "cosi" ve formaldehydu, asi nejhororovější záběr z celého filmu na ztuhlou ruku ( to se vážně povedlo) a pár dalších podařených jednotlivostí, pak přijde krůček stranou a přichází na řadu kriminální zápletka s úchylným vrahem, smutným poldou, smutnou děvkou, málo drsným kamarádem a celé se to nějak zadrhne či spíš rozplizne do ztracena a skok dopředu - gradace děje ( a obzvlášť první osobní setkání s vrahem považuju za vůbec nejvydařenější scénu) a člověk se začne těšit na jistě vynikající finále, které však bohužel ( alespoň pro mne) nebylo vynikající a snad ani jen dobré :( Nechci spoilerovat, ale to co začnou ke konci vyvádět hlavní postavy mi silně připomnělo amatérské herecké představení pro děti mateřskou školou povinné. No nic i přes ten nevydařený konec je Hlídač jedním z těch lepších. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma fakt bavil, a pritom som to ani nečakala. Hororové bolo asi len miesto, kde Martin pracoval. Ja ani za všetky peniaze sveta by som ten džob nezobrala. Miestami napínavé, miestami ohromne vtipné, zaujímavý príbeh, skvelý Jens v podaní Kima, mladé ucho Nikolaj a Sofie asi ani netušila, že o pár rokov dostane v inom filme nečakanú ranu medzi oči od skvelého dánskeho herca. A záver? ... nemal chybu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu je škoda že jako první jsem viděl remake, kterej byl parádní ale u tohohle jsem věděl co bude dál. Prostě všechno. Tohle je totiž totální kopie prakticky beze změny. Jen ta atmosféra je tady o něco větší. Což je fajn. A Waldau je sympatickej chlapík. Každopádně celej komentář k remaku bych mohl zkopírovat a hodit sem, vyšlo by to nastejno. Dobré to je. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Štýlový thriller/horor, ktorý ma držal non-stop priklincovaného ku kreslu. Majstrovsky temná, tajomná atmosféra. Štýlovo sa približuje hitchcockovskému spôsobu rozprávania a gradovania atmosféry, kde len pár scén má zámer vystrašiť, ale film ako celok je strašne znepokojujúci a strašidelný. 85%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama