Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý student práv Martin začíná pracovat jako noční hlídač v márnici, aby si trochu přilepšil při studiu. Avšak poté, co jsou sem postupně dovážena mrtvá těla prostitutek, které zabíjí bezcitný sériový vrah, se začínají dít v márnici divné věci. (Chatterer)

Recenze (64)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vrcholom filmu je pre mňa nehororová scéna v kaviarni. Dialógy, herci .. prvotriedna prácička a do toho fajnové zimomriavky, jak keby len tak medzi rečou. Proste život pár postáv a pripletie sa medzi ne horor. Teda vrah.. Bornedal je vynikajúci režisér, spravil z priemernej látky, nadpriemerný film a ja som sa bavil na silné štyri hviezdy a ani trochu mi neprekážalo, že už som videl remake a vedel som ako to skončí . ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi moc nesedlo. Pitomé postavy, které se chovají pitomě podle absurdního scénáře. Mladý Coster-Waldau je extrémní pitomec, který než aby naprášil svého pitomého pseudokamaráda, nechá se radši podezřívat z nevěry a dokonce i z nekrofilie. Takovému pitomému jelitu bych od srdce přál, aby ho neprávem zabásli. A navíc je i nesympatický srábek, který musí pracně sbírat odvahu, když má coby noční hlídač nakouknout do márnice (já byl v obsazený márnici mockrát a nejni to nic hroznýho). Filmu se nedá upřít jisté specifické atmosférično, ale jeho "jazyk" mě zkrátka neoslovil - záměr vyvolat působivost přepjatostí děje se u mne minul účinkem. Pobavila mě jediná scéna - Bodnia s kocovinou při svatém přijímání, po němž vzápětí hlasitě nablije do křtitelnice; tenhle krátký gag je lepší, než celá hlavní dějová linie. Jsem zvědavý na americký remake. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě se to až příliš vleklo a vynahradit to nemohla ani ta nepříjemná atmosféra sterilní márnice. Díky Bohu za vygradovaný závěr. Líbil se mi i ten závan místy až parodického humoru, který do podobného konceptu zdánlivě nezapadal, ale kupodivu sednul jak p*del na hrnec. A nakonec potěšili i Coster-Waldau a Kim Bodnia v dobách, kdy ještě nebyli známými ksichty. Ale i tak převládá pocit mírného zklamání. 55% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma fakt bavil, a pritom som to ani nečakala. Hororové bolo asi len miesto, kde Martin pracoval. Ja ani za všetky peniaze sveta by som ten džob nezobrala. Miestami napínavé, miestami ohromne vtipné, zaujímavý príbeh, skvelý Jens v podaní Kima, mladé ucho Nikolaj a Sofie asi ani netušila, že o pár rokov dostane v inom filme nečakanú ranu medzi oči od skvelého dánskeho herca. A záver? ... nemal chybu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dobře, tu žánrovou hloupost a prostoduchost film kompenzuje sebe-uvědomělou ironií a okatými komentáři poplatnosti schématům. Rozvleklé tempo však těch několik solidně vystavěných hororových scén kompenzovat moc nedokáže. Celé je to strašně křečovité - herecky i scénicky a mimo márnici tomu chybí atmosféra. Že jsem vraha nepoznal v té minutě, kdy se objevil v záběru, přičítám spíš noční lobotomii než chytrosti Bornedala. Dílčí věci mě na to bavily, celek mrtvolný a páchnoucí dezinfekcí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama