Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slávna politická alegória. Všetci vieme, k akým udalostiam našich dejín odkazuje. Pre tento zámer je žáner ako sci-fi priamo stvorený. Svojská animácia nemusí sadnúť každému, alibisticky ju môžeme označiť za minimálne zaujímavú, reznutú surrealizmom. Na skľučujúcej atmosfére sa výrazne podiela aj typicky český voiceover. Natáčanie DP začalo v Prahe, kvôli politickej situácii ale bola dokončená v Paríži. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slovy Varla Frištenského: "Bylo to sice hezký, ale že bych to musel vidět dvakrát..." Divoká planeta je zvláštní. Zkoušel jsem se na ni dívat třikrát, ale pokaždé jsem zhruba po čtvrthodině usnul. Dnes ne, film jsem vydržel, ale musím říct... Nic extra to není. Líbila se mi hlavní myšlenka ochočených a divokých lidí a toho, kdy se z "mírumilovných" tvorů stávají úplně jiní, kteří se násilí neštítí. Ale to bylo (kromě dabingu) asi tak všechno. Animace mi připadá zastaralá (a přitom o mnohem starších snímcích, než je Divoká planeta, se to říct nedá), podání příběhu a dialogy děsně suché, bez emocí, závěrečná čtvrthodina podivně prázdná, ačkoliv měla být nejspíš dramatická. Je to tak na dvě a půl hvězdy, ale zaokrouhluji nahoru - čistě z úcty k českým tvůrcům, kteří se před lety ještě nebáli být originální a vyzkoušeli natočit "něco jiného". ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tak na kanálu CS film asi běžela nějaká vykuchaná verze, protože 100 minut to nemělo ani omylem. Trvalo to cca 1 hodinu. Jinak myšlenka je to opravdu zajímavá a originální. Problém je v tom, že já nějak nemam kreslený filmy moc rád, takže pro mě je to za 3 hvězdičky. Kdyby se to natočilo s dnešníma efektama jako normální hranej film, mohla by to bejt celkem bomba. Rozhodně mnohem lepší, než nějakej přiblblej Avatar. Za zmínku stojí ještě muzika, protože ta je taky dost ujetá. Zní to asi jako kdyby to hrála skupina Mimikry z 30 případů majora Zemana :-) Jinak je prdel, že jedna písnička se dokonce o rok později objevila i v tomhle budovatelskym díle. ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se lekl, že to bude surrealisumus jako od Švankmajera, ale naštěstí jsem se pletl a dostalo se mi skvělé podívané.. Otroci a otrokáři... Divokou planetu by měl znát každý, jak to, že jí nezná nikdo? Asi nesedí každému, poněvadž je to film silně do hloubky a musíte u něj myslet, ale prozříte-li.... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No - než sci-fi bych řekl spíš fantasy... Každopádně fantastický film, lehce insitní leč poutavý příběh u kterého jsme jako děcka museli hodně přemýšlet, film, který mne osobně hodně ovlivnil ve vnímání (animovaného) filmu jako umění - i když takto jsem si to začal uvědomovat mnohem později. Bylo nám 10 - 11 a na ten film šli tenkrát do kina nejmíň třikrát... . . . Bůh suď, proč tohle nám nenaservíruje naše "Veřejnoprávní" místo pravidelných dávek sraček ze současné produkce. No - asi by z toho nikdo z kumpánů neměl vejvar... Každopádně pro našince KULTOVNÍ, SKVĚLÉ A NEZAPOMENUTELNÉ! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)
  • Film se začal natáčet v Praze, ale kvůli politickým tlakům se dotočil v Paříži. (Witta)
  • Film se připravoval v letech 1969 až 1973. Natočen byl v pražském studiu Jiřího Trnky. (Ded@M@tes)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama