Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Muž a "žena"....Barry a Calpermia. Jak jednoduché to mohlo být.... Vojín Barry Winchell, nováček na základně. Obyčejný kluk s cílem stát se vojákem měsíce. Calpernia, "tanečnice" v gay clubu. On okouzlen jejím ženstvím a ona zmatena jeho zájmem. Kolik rozpaků a předsudků musel Barry asi překonat, než zazvonil u jejích dveří. Kolik úsilí asi stálo Calpernii než uvěřila, že je pro něho přitažlivá a že ji miluje právě takovou jaká je. Jenže ještě je tu společnost spoutaná předsudky a konvencemi, základna plná "kamarádů" a lidská závist a zloba. "Jsem zrůda když miluju zrůdu?" Možná nepůsobivější otázka celého dramatu. Co asi cítil vojín Winchell když ji vyslovil? A co cítila jeho dívka? Dívka, která se toužila stát dívkou....... ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Citlivý, krásny film. Podľa skutočnej udalosti. To zanecháva ešte silnejší dojem. Veľmi, veľmi, veľmi sympatická ústredná dvojica ktorej by som tak rada dopriala happy-end. Realistický pohľad na armádu, v ktorej nie sú len samí záchrancovia vlasti ale aj niekoľko psychopatov. Film som si zohnala kvôli Lee-mu, ale ten príbeh ma totálne dostal. 8,5/10 ()

Reklama

widla 

všechny recenze uživatele

No tak to jo! Říkala jsem si, to zas bude typický happyend-zůstanou spolu i přes to, že jde jejich láska proti proudu-ale světe div se! Totální šok mě ale čekal na konci, kdy se odkrývaly dnešní osudy postav...až do konce filmu jsem netušila, že je natočen podle skutečných událostí! To mi otevřelo oči... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně odvážný film, kterej mě fakt zaujal. Za povšimnutí určitě stojí uvaděčka na transvestitní show, která má fakt skvělej zjev. Děj se tak nějak nepozorovaně dostal z transsexuální roviny k vraždě a bylo to fakt takový zajímavý, třeba ta touha po tom být opravdovou ženou. A zajímalo by mě, jak se točily milostné scény, protože koukám, představitel hlavní role kupodivu transvestita není (což mě fakt překvapilo!) a jestli nejsou ani homosexuálové......... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Osudová, tragická a zcela netradiční love story, vymykající se všem konvencím. Drsnější o to, že celý příběh je "Based on true story." Transformace Lee Pace do podoby Calpernie je úchvatná a coby transsexuál je neuvěřitelně sexy:) Troy Garity mu zdatně sekunduje a na jeho vztahu k "ní" jde vidět, že láska nezná hranice. Vůbec neměl žádné předsudky, nebo obavy z toho, co začíná cítit k člověku, který se sám rozhodl, že se ze svého pohlaví změní na jiné. Jejich společné scény jsou nabité erotickým napětím a jiskření mezi nimi by dokázalo rozsvítit celou ulici. Jako další excelující herec se zde objeví Shawn Hatosy, jehož jsem prvně poznala v teenagerské sci-fi Fakulta. Jeho herecký rejstřík je však mnohem bohatší a jeho doménou jsou zejména nevyrovnaní, drsní a násilničtí jedinci. Rozhodně jeden z nejvíce podceňovaných "nehvězdných" herců. A tragický konec se dal očekávat. Jakoby taková láska mohla trvat jen na nepatrný okamžik a to ještě ve věčných obavách, kdy a jak bude muset skončit. "I'm tired to see me as a freak." - "So I'm a 'freak' being in love with another.", "The dreaming is dangerous when start to becomes reality." ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)

Reklama

Reklama