Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Hebča 

všechny recenze uživatele

Nenápadně vypadající film, který mě ale na 112 minut přikoval ke gauči a donutil zase trochu přehodnotit postoj k životu a lidem. Komu by připadal divný vztah transvestity s mužem, po tomto filmu mu to přijde více než normální. Ten konec byl brutální. A to jsem netušila, že to nebyl výplod scénáristy, ale příběh kruté reality. 6.12.2006 ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Film ma hneď na začiatku vystrašil. A veľmi! Bál som sa, že čo to idem pozerať za koninu (prepáč). Predsudky ktoré vždy boli, sú a budú hrajú v tomto filme prvú ligu. Jeden sa vedel s predsudkom vysporiadať a druhý nie. Aj tak si myslím, že toho spolubývajúceho najviac sralo, že je homosexuál a nevie stým bojovať. ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Bravúrne natočený smutný príbeh jednej zvláštnej lásky. Jednoduchosť príbehu spolu s vynikajúcimi hereckými výkonmi viacerých postáv (špeciálne Troy Garity a Lee Pace) dávajú dokopy jeden skvelý film vychádzajúci s drsnej skutočnej udalosti. Caplernia je aj v skutočnosti vcelku zaujímavý transexuál a v podaní Lee Pace-a bola veľmi presvedčivá. Dávno som nevidel taký podarený film s podobnou problematikou a takými dobrými hereckými výkonmi. Úžasná bola aj pesnička The Consequences of Falling od K.D. Lang. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Já mít syna, jenž se časem ukáže spíš dcerou v cizí kůži a místo držení míče ho bude zajímat, jak udržet melodii, nevím, jak to skousnu. Jenže tenhle flák není o tom, jak se s odlišností a nezařaditelností ratolesti vyrovnají rodiče, ba ani o tom, jak to zvládne ona sama, ani o tom, jak náročný a vzácný musí bejt, když taková bytost najde v životě štěstí a lásku. Není ani zrcadlem nastavující mi vtíravou otázku považuju-li někoho takovýho za „zrůdu“, protože vím, že ač bych nezvolila tak expresivní výraz, normální ani příjemný mi to není. Tenhle film je o něčem, co se může ve chvíli, kdy někdo jako „ona“ už najde konec od šňůrky životního štěstí, jevit nepodstatný – je o předsudcích ostatních. O jejich nízkým intelektu, lásce, pokrytectví, nenávisti k vlastnímu já za "zakázaný" city a o maskování onoho faktu za agresi, o strachu z neznáma, o udržení předpokládaný reputace a o válkách, který smrtelná kombinace těhle aspektů prohraje zničením členů vlastní strany barikády ještě dřív, než se vůbec ta ryze testosteronová armáda dostane k nepříteli. Je o tom, že lidi (ač je nikdo nenutí to přímo chápat), místo aby přáli radost i těm s menším štěstím nebo děkovali bohu, že právě oni nebyli terčem jeho ironickýho smyslu pro černej humor, se serou do něčeho, co jim vůbec nepřísluší a podle jejichž křesťanský „dobrotivý“ víry ani na Zem nepatří. Je o tom, že lidi jsou kurvy…a láska zabíjí. ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Svět by byl krásným místem, kdyby se všichni řídili podle žij a nech žít. Bohužel žijeme ve světě idiotů, co musí rejpat do věcí, který se jich absolutně netýkají, a ještě ke všemu, když je do toho nabádají autority, ti, ke kterým vzhlížejí. Proč by kluci nemohli brečet, tančit, líčit se, mít rádi jiný kluky a nebo nechtít být klukem? Žiju v bublině, kde tohle ani není téma, ale filmy podobný tomuhle mě vždycky přivedou zpátky do reality, kde takový pro mě malichernosti lidi řeší, a to dost radikálníma způsobama. Motiv společností neschválený lásky, kterej jsem viděla už několikrát, ale zase zpracovanej trochu jinak, důstojně a vkusně a plus nás ještě přivádí do vojenskýho prostředí. Herci předvedli skvělý výkony, hlavně obdivuju, s jakou lehkostí se s tím Lee Pace popasoval, kdybych měla jen polovinu jeho ženských pohybů mohla bych si pískat. Výborně vybraná hudba, a to hlavně do jevištních scén. Konec mě překvapil a nemám vůbec co vytknout. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)

Reklama

Reklama