Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Sonnik 

všechny recenze uživatele

She was the only man he ever loved. Ufff... Nevím co mám psát. Dojemné, šokující. Poprvé jsem to viděl v televizi ve filmovém klubu na ČT2 kdysi pozdě v noci a usnul jsem u toho. Po dlouhé době shánění jsem to viděl už znova celé a opravdu mě tenhle film nutně profackoval. Zelené mozky vs. "tabu". Cítil jsem v tom nějaké špatné vyvrcholení, ale to co přišlo na konci ******. "Does it make me a freak if I'm in love with a freak? " ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Tento film je ovšem možném. Je to o tom že láska může mít mnoho podob, že lidi byli ,jsou a vždy budou pěkné svině. A taky o tom, že do armády může vstoupit kdejaký magor. Nádherný, ale taky dost smutný film. A abych nezapoměl dost dobrý soundtrack, kromě muziky Jana A.P.Kaczmareka taky skvělé fláky od Annie Lennox, ale hlavně od k.d.lang-THE CONSEQUENCES OF FALLING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události: to mě vždycky zaujme. Tohle je tragický příběh, jak se divák dozví hned v první minutě, a k smutnému konci vše neodvratně směřuje. Přesto pak ale člověka zamrazí. Výkon Leeho Pace je úžasný, fakt jsem nevěděl, na koho se to koukám, to jsem zjistil až na YouTube po konci filmu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vubec nechapu, proc takovy film neni v kinech. Kvuli transvestitum? Kvuli hlave rozbite basebalovou palkou? To uz snad v nasi "moderni spolecnosti" nikoho nesokuje, ne? No nic... Kazdopadne velmi intenzivni filmovy zazitek pro vsechny co neodvraceji oci. Nadherny film, ktery (prestoze televizni) zastinuje spousty "kinofilmu" s naprostym prehledem. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama