Reklama

Reklama

Kocour Fritz

Trailer

Obsahy(1)

Seznamte se s neohroženým Fritzem, kočičákem přímo posedlým sexem a snahou o revoluci! Fritz se vykašlal na univerzitu, aby pod vlivem hašiše zažil spoustu dobrodružství, připletl se pod nohy Černému Panterovi nebo Hell's Angels a hlavně - aby našel sám sebe. Fritz The Cat je mládeži nepřístupný animák, za kterým stojí legendární undergroundový umělec Robert Crumb a který si utahuje z různých protestních hnutí USA let šedesátých. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zajímavý comicsový kreslený film který vznikl podle známé předlohy undergroundového malíře Roberta Crumba. Hlavní hrdina filmu je Kocour Fritz, který žije v New-Yorku doznívajících šedesátých let. Na živobytí si nechává přispívat od charitativních organizací, přes den se například udržuje při životě konzumováním ,,měkkých" drog a je kdykoliv přístupný různým sexuálním dobrodružstvím. Zcela nevídané a neslýchané a v tomto žánru velmi ojedinělé, vyskytující se jen zřídka. Opravdu docela ,,nevkusný" film, zajímalo by mě jak ho tenkrát společenská kritika vůbec přijala? Sám autor tohoto snímku zaujímá kritický postoj k americké společnosti šedesátých let. Jeho lehkomyslnost, opovážlivost a nestoudnost ostře kontrastuje se zdravým světem disneyovsých filmů plné lásky a jedinečných dobrodružství. Někde jsem si vyčetl že to byl vlastně první americký kreslený film, který nebyl tenkrát dovolen promítat dětem a mládeži !Jestli bylo pak ještě nějaké repeté to už jsem nikde nevyčetl.. Tejdejší mládež dneska ale může jen s úžasem zírat co se v televizi čas od času objevuje..Viz. např. Městečko South Park. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nevídaný animák se spoustou animovaných koz. Škoda vesměs nezáživné první půlky, protože pak když se to trochu rozjede paráda. Hlavně scéna s náckovskym motorkářskym zfetovanym zajícem a jeho pokusem o útěk od svý zamilovaný koňský šlapky. Ale sakra jak tohle mohlo vydělat přes 100 milionů.... šokující, dobře, ale celý to na mě působilo dost undergroundovým dojmem, navíc jako poměrně seriózní satira která postrádá takový ten groteskový infantilismus. Jo možná až na ty šukací scénky:) You know what you guys are... you're a bunch of fuckin nazi fags. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Chytrý film mluvící o idealizovaných 60.letech v americe-pichlavou řečí beatníků. Určitě jsem nepobral všechno, protože angličtina je tu dost hardcore-slang-hell a všechny verze titulků, které jsem zkoušel(asi 6) se s tím popraly po svém a většinou dost odlišně(někdy významově zcela opačně :D ). Nakonec jsem se tím probojoval pomocí nejdůvěryhodnější tit.verze a vlastních eng.schopností-ale někde jsem se prostě fakt nechytal :D Plný počet za "špinavost", chytrost a nekompromisní výsměch. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

He's X-Rated and Animated!. Fritz the cat je bajka, kdy právě forma bajky slouží k silné sociální kritice s mírným opřením se i o dobového politického klima, bajka, ve které se šuká, mrdá, píchá, jebe a hlavně, a to především, souloží a taky fuckuje a fetuje. Z dnešního pohledu to není nic šokujícího, Bakshiho práce si našla své následovatele v Parkerovi se Stonem (South Park, Team America) a mnoha dalších, dnes by Fritz the cat nedostal rating "X" (nyní "R", u nás něco jako "mládeži do 18 let nevhodno"), ale při nejhorším "pro mládež do 15 let nevhodno". Ale i po těch letech, díky nimž opadnul ten nános kontroverze a pověst prvního animovaného a nepřístupného nezávislého filmu, který vydělal v kinech víc jak 100 milionů dolarů, je Fritz the Cat úžasná zábava - hravá, nápaditá, rozpustilá a hlavně chytrá, kritizující svět establishmentu na jedné straně a pokrytecké hippie hnutí na druhé. Proč nedávám tedy plné hodnocení? Jednoduše proto, že některé vtípky a narážky na kulturní a rasové stereotypy jsou až příliš jednoduché (policista - prase apod.) a kritická nota se vší svou subverzivností přespříliš okatá a někdy i laciná a vykonstruovaná (dělník chčijící ze stavby - laciné/anarchie a snaha o revoluci - vykonstruovanost). ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak jsem si představoval opravdovej hipísáckej film.. Fritz hraje s kámošema z univerzity na ulici na kytaru, aby tak zbalil nějaký pěkný kočky a zaječice (Kocour Fritz je bajka jak svině) a nakonec je utáhne na řeči o existencializmu...(dobrá finta, která by dneska asi nezabrala :-)), jinak se pořád snaží o jakousi revoluci a dostává se na místa, která by asi normálnímu studentíkovi měla zůstat utajena - nebezpečnej černošskej bar, feťácký doupě jakýchsi ještěrčích nácků....prostě zažívá fakt zajímavý časy, v jednom kuse šuká, hulí trávu, revoltuje..jednoduše hipík. A konec otevře oči všem, kteří ještě bloudí v údolí temnoty, neboť kocour Fritz je skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí... :-) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama